• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEFDRUHYDvouveličinový vesmír, co mu vytknout
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: proc by mely dokazovat neplatnost vaseho konstruktu? jak chcete dokazat neplatnost?

    ze neco neni se moc dobre dokazat neda. musi se dokazat, ze plati opak. z vasi teze plyne, ze neplati OTR. experimenty ale potvrzuji platnost OTR. tim logicky popiraji/vylucuji vasi tezi.

    ostatne, jak chcete matematicky dokazat neplatnost vasi teze o pootaceni soustav, kdyz ji nemate matematicky zformulovanou? ja sam jsem vas ptal nekolikrat aspon na nektere veci, jako kolem jake osy se soustava pootaci, o jaky uhel, na jakou stranu, jaky ma pootoceni vztah k rychlosti.
    nic z toho jste mi nerekl. jedine cislo, ktere z vas vypadlo, bylo 90 stupnu u cerne diry, kde jste to vzapeti opusti, protoze jste to nedokazal vysvetlit.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Pane LUBOBE, nasíííráte mě ...zas... Vy jste tím wolframem nic nedokázal. Přinejmenším už potřetí Vás žádám aby jste mi v těch dvou ukázkách z wolframu p ř e s n ě ukázal kde je vyjádřeno narůstání dilatace času rakety při zpětném návratu a zpomalování té rakety. Nenasírejte kydama o tom jak já nezvládám žádnou matematiku. Já na tom se znalostí nejsem až tak nejhůř abych nepoznal z předlohy ( na rozdíl od |Vás ) že tam žádná dilatace při zpomalování není. Okamžitě mi jí ukažte abych poznal Vaše matematické znalosti.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: žádné těleso ve vesmíru ani zákon ve vesmíru nezná "naše-lidské" formulace o nich

    tady nejde o zadne formulace. tady jde o to, ze podle vas foton nese pootocene informace. je v nem nejak zakodovana cela historie letu telesa, dokonce i ta historie, kdyz ten foton jeste neexistoval. o lidske formulace prece nejde. nebo snad chcte rict, ze foton najednou neponese zadne pootocene informace, kdyz lidstvo vyhyne?


    dava vam to smysl?

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: experinentů celá řada, ano, jistě, ale který z nich dokazuje neplatnost "pootáčení soustav" testovacího tělesa ??????????????? Poku dokazuje, pak po Vás nechci aby jste to vychrlil z vlastní hlavy, stačí když to odněkud opíšete. Pokud to nenajdete, pak to nikdo nezkoumal !!!!!! No a proto JOSEFDRUHY to navrhuje ke zkoumání zda v těch experimentech není P O D S T A T O U pootáčení soustav.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY:
    černou díru z té ukázky mé řeči vypouštím, u ní to nevím "jak" vysvětlit, u ní to bude jinak.

    & proc by to melo byt jinak? tim byste poprel einsteinuv princip ekvivalence. at chcete nebo nechcete, casovou dilataci zpusobuje i gravitace. kdyz vy ten fakt budete ignorovat, tak to neznamena, ze nebude platit.

    Chci jen poznamenat dál, že ono pootočení soustavy tělesa je asi podle pootočení samotného časoprostoru "v tom místě" kde se těleso pozorované nachází.
    casoprostor se pootaci? kolem ceho? proc? to jsou hrozne manevry, co predvadite.
    doted jste hajil pootaceni soustav telesa, najednou z toho udelate pootaceni casoprostoru.

    jeste k te dilataci casu zpusobene zrychlenim/zpomalenim.
    kdyz v aute dupnete na plyn, vtlaci vas sila do sedadla. kdyz dupnete na brzdu, bude vas to tlacit do predniho skla. bude na vas pusobit sila. je to v principu stejna sila jako sila gravitacni.
    podobne v rakete. je jedno, jestli zrychluje nebo zpomaluje. jedine v cem se to lisi, je smer pusobeni te sily (vzhledem ke smeru pohybu).

    & ted deddkce : pokud by cas pri zrychleni dilatoval (zpomaloval) & pri zpomaleni kontrahoval (zrychloval), protoze pri tech pohybech pusobi sily opacneho smeru, pak by cas na jiznim polu musel bezet jinak nez cas na polu severnim, protoze na nich pusobi opacne sily.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB:
    ja tomu porad nerozumim. to pootoceni soustavy je dano cim? rychlosti? pootočení je dáno porovnáním dvou soustav; pootočení je "vyrobeno" pohybem tělesa, tedy jeho rychlostí...
    pokud je to rychlosti, pak rychlost v danem okamziku (u zrychleneho pohybu) je dana INTEGRALEM zrychleni pres celou dobu zrychleneho pohybu. v(t)=Integral[a(t).dt]0t+v(0).
    proč ne...
    jak muze castice (foton, mion) 'znat' tuhle informaci? odkud by ji vzal? žádné těleso ve vesmíru ani zákon ve vesmíru nezná "naše-lidské" formulace o nich. Vesmír "je...je tak-a-takový" a my ho "popisujeme" matematikou a ON to "neví"... kyselina sírová neví že Je tímto výrazem "H2SO4, ona to neví že je H2SO4

    navic, pokud jde o miony, tak kdo je tim emitentem, jóó to se mě moc ptáte ... ktery by mu predal pootocenou informaci? miony vznikaji interakci kosmickeho zareni s molekulami v horni atmosfere. O.K. a tím dokazujete "co" ? že muon nemůže být pootočený ? tedy né on ale jeho soustava ? protoze maji vysokou rychlost, maji diky dilataci casu delsi zivotnost & doleti az na zemsky povrch. O.K.
    tady byste mel vysvetlit, proc mion s pootocenou soustavou doleti dale (zije dele) nez mion se soustavou nepootocenou. možná "doletí" oba stejně, ale podstatné je "co" naměří pozorovatel. Pozorovatel který měří laboratorní muon, ho pozoruje "v rovině "natočené" do své nenatočené roviny. Už jste se díval na portrét Stalina, který byl natočený ? tedy když "snímáte" fotku čtverce do své průmětny a pootáčíte tím čtvercem, pak se mění na obdelník, zkracuje se v jednom smětu. Soustavu mionovou sleduje pozorovatel v různých pootočeních... protoze tady v tom pripade nemerime nic v pohybujicim se sytemu, ale v nasem stacionarnim systemu. Zeměkouli, ano, budeme pokládat za stacionární soustavu a v ní budeme jednou pozorovat SOUSTAVU v laboratoři a podruhé SOUSTAVU v atmosféře. Jedna se natočí "tak-a-tak" a druhá je natočená jinak...nemají stejný původ vzniku.


    Poznámka : všiml jste si že nepadlo ani jedno ošklivé "slovíííčko" ? Víte proč ? přemýšlejte ´proč´
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: jistě...moje slovo bylo v uvozovkách : "tam" ...
    LUBOB: černou díru z té ukázky mé řeči vypouštím, u ní to nevím "jak" vysvětlit, u ní to bude jinak.
    Chci jen poznamenat dál, že ono pootočení soustavy tělesa je asi podle pootočení samotného časoprostoru "v tom místě" kde se těleso pozorované nachází. Vesmír globální velkoškálový je zakřiven do paraboly (což je gravitace ) a kvůli tomu moc nevěřím na "zrychlené" rozpínání vesmíru. Myslím si, že pozorování jsou správná, ale vyhodnocování těch pozorování budou falešná a proto se vědcům "zdá", že se vesmír rozpíná od jisté úrovně velikosti zrychleně. Pokud vědci dělají chybu ve vyhodnocování jednoho úkazu , proč by nemohli dělat chybu i při vyhodnocování dalších úkazů. (?) !!!! Např. kritizuji vyhodnocení pohybu periferních hvězd v galaxii, kde prý ta periferie se pohybuje v rozporu s Newtonem, tedy rychleji než by měla a zdůvodněním je ona "temná hmota" v periferii objemu galaxie. Já nesouhlasím a důvod je zde :
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/g/g_048.doc
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/g/g_053.doc
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/g/g_061.doc
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/g/g_063.doc
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/c/c_013.jpg

    LUBOB:
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    aby bylo jasno :
    ukažte mi rovnici s LT , kde se dá pozna,t že jde o zrychlení či zpomalení a pomocí toho zpomalení, vlastně postupného z p o m a l o v á n í, mi ukažte jak dilatace stále rostě, jak jste tu tvrdil ( a ze mě dělal vola ).... de facto i de jure, roste, když podle Vás raketa stále zpomaluje a zpomaluje až do nuly na startovací rampu, tak dilatace roste nadevšechny meze, že ? podle |Vás, debile. |Dokažte, že raketa při návratu když zpomaluje nadále zvyšuje dilataci času. Dokažte to matematicky, přesmě a pak to zveřejním

    coz jsem vam matematicky & presne ukazal. zverejnovat to nemusite, protoze to je obycejna matika.

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: jenže to musíte podávat takové důkazy abych otevžel sanici a spadl do hlubokého bezvládí.

    vy bohuzel matematiku neovladate. takze jakykoliv dukaz je pro vas nepouzitelny. odkazem na wolfram web jsem vam chtel dat dukaz, ze si tu stejnou casovou dilataci nevymyslim, abych z vas udelal vola, jak jste me narkl. predpokladal jsem, ze nebudete podezirat i lidi z wolframu, ze se spikli proti navratilovi z decina :-))

    ukázku z wolframu, kde vůůůbec ta nic nedokazuje na Vašem tvrzení o ukázce, že dilatuje čas rakety i té která brzdí.
    naopak. ta ukazka to demostruje nade vsi pochybnost. ostatne se o tom muzete presvedcit sam (kdyz mi neverite) & sam si to spocitat. ja uz jsem vam sem jeden priklad vypoctu dal. klidne si to zkuste sam s vasimi vlastnimi hodnotami.

    mejte na pameti, ze ja vam sem nedavam zadne svoje vymysleniny. oponuji vam fyzikou & matematikou. pokud chcete tvrdit, ze fyzika & matika neplati, protoze odporuji vasi vizi o pootaceni soustav, klidne si to tvrdte. nebude ani prvni ani posledni blaznovstvi od vas :-)

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: jak jste se vyspal? :-))

    A navíc tvrdíte, že by můj názor byl v rozporu s experimentem. Umíte říci "s jakým" experimentem ? Vy nějaký znáte, který byl proveden ?

    ano. tech experimentu byla provedena cela rada.
    STR : M-M experiment, Ives-Stilwell experiment (mereno pri hodne vysokych rychlostech)
    OTR : vychyleni svetla pri pruchodu kolem slunce, gravitacni cerveny posun (Pound-Rebka experiment), rozdil v case na kosmickych stanicich, casova dilatace na GPS satelitech, dokonce i test s obycejnym dopravnim letadlem leticim kolem zemekoule.

    tech experimentu je opravdu hodne. staci se podivat.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: A hulvát jste sjteně nepoučitelný ( když vám matika nic neříká .. ). Prostě hulvátem zůstanete. Také chodíte ráno kolem koupelny kde se u zrcadla mejkapuje Vaše dcera co má akné a říkáte jí lichotky "no seš krásná jako baba Jaga v pozdějších letech" ..ano ? máte takové zvyky ? které užíváte doma, v práci v sámošce atd. ? levou zadní ? To Vás maj lidi rozhodně rádi.

    LUBOB: ano, moje vize nejen vede k tomu že se Pavel vrátí stejně starý jako je Petr, ale já to i dokazuji, na rozdíl od vás kdy mi plivnete na stůl nějaký wolfram a myslíte si tím, že jste obhájil ty vaše předešlé nesmysly, že při návratu rakety a brždění čas rakety stále dilatuje. Nejenže si tu pitomost myslíte, ale důkazy co na obranu předvádíte to nepotvrzují. A navíc tvrdíte, že by můj názor byl v rozporu s experimentem. Umíte říci "s jakým" experimentem ? Vy nějaký znáte, který byl proveden ?

    citace :"no jo, jenze vase vize vede k tomu, ze pavel by se vratil na zem stejne stary jako petr, & to je v rozporu s experimentem.
    spravny vedec takovou hypotezu zavrhne, ne ze se ji bude hloubeji zabyvat. "
    Reakce : jo tááák, to vy jako jste ten správný vědec...ha-ha-ha a proto máte "povinnost" zavrhovat a zavrhovat...ha-ha-ha

    citace :"to jste z toho nevycetl? porad chcete duuuuukazy, & jak vam jeden clovek poskytne, zase brblate :-)"
    Reakce : jenže to musíte podávat takové důkazy abych otevžel sanici a spadl do hlubokého bezvládí. Pak nebudu brblat. Důkazy musí být silné jako moravská slivovice ; protiargumenty musí být 3x silnější než předloha. A to Vy neděláte. Od května jste se zmohl v prosinci na nějakou ukázku z wolframu, kde vůůůbec ta nic nedokazuje na Vašem tvrzení o ukázce, že dilatuje čas rakety i té která brzdí.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    nakonec se může stát, že "tam" na konci vesmíru je časopropstor natolik zakřivený, že už nelze pozorovat dál jen kvůli tomu zakřivení a možná je "nějaké dál"


    zadne "tam na konci vesmiru" neni. at si zvolite libovolnou vzdalenost, kde by mel byt konec vesmiru, tak pozorovatel v te casti vesmiru by tvrdil, ze na konci vesmiru jsme my.


    kde je konec kruhu, koule?

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: ohledne tech mionu :
    doletěl k nám "se svou pootočenou soustavou", tak jak mu jí svěřila-nastavila-předala soustava emitenta

    ja tomu porad nerozumim. to pootoceni soustavy je dano cim? rychlosti?
    pokud je to rychlosti, pak rychlost v danem okamziku (u zrychleneho pohybu) je dana INTEGRALEM zrychleni pres celou dobu zrychleneho pohybu. v(t)=Integral[a(t).dt]0t+v(0).

    jak muze castice (foton, mion) 'znat' tuhle informaci? odkud by ji vzal?

    navic, pokud jde o miony, tak kdo je tim emitentem, ktery by mu predal pootocenou informaci? miony vznikaji interakci kosmickeho zareni s molekulami v horni atmosfere. protoze maji vysokou rychlost, maji diky dilataci casu delsi zivotnost & doleti az na zemsky povrch.
    tady byste mel vysvetlit, proc mion s pootocenou soustavou doleti dale (zije dele) nez mion se soustavou nepootocenou. protoze tady v tom pripade nemerime nic v pohybujicim se sytemu, ale v nasem stacionarnim systemu.

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    při véé se blíží céé se "vlastní soustava" pootáčí tak hodně, že dosahuje až 90stupňů pootočení ( černá díra ho má vůči nám )

    podle ktere osy je soustava cerne diry pootocena (o 90 stupnu)? & proc?
    o kolik stupnu je soustava cerne diry pootocena vuci pozorovateli, ktery je kolmo na spojnici my-cerna dira? & proc?

    proc je vlastne soustava cerne diry pootocena, kdyz se cerna dira nepohybuje rychlosti véé se blíží céé ?

    MAZA
    MAZA --- ---
    A co Hafele-Keating Experiment, který experimentálně ověřil paradox dvojčat? Nebo nutnost synchronizace hodin GPS družic?
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    ...tím wolframem naprosto nedokazujete mou chybu vize, že LT jsou ukázkou hlubší reality, tj. pootáčení soustav.

    no jo, jenze vase vize vede k tomu, ze pavel by se vratil na zem stejne stary jako petr, & to je v rozporu s experimentem.
    spravny vedec takovou hypotezu zavrhne, ne ze se ji bude hloubeji zabyvat.

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: klid, josef. to je proste jen dukaz toho, co tvrdim. abyste si nemyslel, ze z vas delam vola , kdyz vam matika nic nerika.
    dukaz, ze dostanu stejny vysledek jak pro kladne zrychleni, tak pro zaporne.

    to jste z toho nevycetl? porad chcete duuuuukazy, & jak vam jeden clovek poskytne, zase brblate :-)

    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    JOSEFDRUHY: chápu-li to dobře, tak pootočení soustavy není volitelný myšlenkový konstrukt jako třeba v geometrii, ale má nějaké dopady na fyzikální vlastnosti těles v dané soustavě?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    OMNIHASH: "jednoduše" ( pokud to slovo vůbec smím použít ) Nečetl jsem to nemám už čas si to překládat, ale vím asi o čem tu bude řeč : o tom, že muon z kosmu má dobu života 3x delší než pozemský laboratorní muon a proto doletí až na zem..ano, doletěl k nám "se svou pootočenou soustavou", tak jak mu jí svěřila-nastavila-předala soustava emitenta...a my pozemnská soustava měříme-vidíme-zaznamenáváme jeho dilataci tím pádem "pootočeně", v pootočeném stavu. Kdyby měl muon stejně natočenou ( pootočenou ) soustavu jako laboratorní, tak by na zem nedoletěl...fotony z těch nejvzdálenějších kvasarů mají tak bysoký rudý posuv "z" že je vyhodocujeme jako "největší" ,"nejtěžší", "nezářivější" a všechny ta nej ...; čím dál pozorujeme tím tam roste to "-nej" ...není to divné ? Mě ne, fotony donáší retardované informace...nakonec se může stát, že "tam" na konci vesmíru je časopropstor natolik zakřivený, že už nelze pozorovat dál jen kvůli tomu zakřivení a možná je "nějaké dál". Veslký Třesk není, nebyl, ani ta singularita, Třesk byla jen tichá změna stavu...a tam "na konci" není konec či počátev v singularitě, ale čp je stočen "do nějaké spirály..."? takže vyhodnocování rudého posuvu "jako" pootoáčení čp samotného nám může přinést nečekané divy.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    JOSEFDRUHY: a jak si tedy vysvětlujete všechny ty pokusy, které dokázaly časovou diletaci? Kokrétně třeba http://debunkingrelativity.com/muons-time-dilation/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam