JOSEFDRUHY: tak kdyžtak trváte na přesných formulacích, měl byste čestně začít od sebe. Jenom v tomhle příspěvku vidím následující nejasnosti:
1.)
dilatace je důsledkem pootáčení soustav -Jakýho pootočení? Dodneška ste to nebyl schopnej definovat tak, aby to tu kdokoliv kromě vás pochopil.
2.)
Jedna soustava pozoruje tu druhou a ona vyhodnocuje. - jak může soustava cokoliv vyhodnocovat?
3.)
v dnešní platnosti ja to dnes ve fyzice platí, že dilatace je v důsledku zrychlování pohybu - ne, to tvrdíte jenom vy. Ve fyzice platí, že dilatace je důsledek rychlosti pohybu, proto je v jejím vzorečku
v a ne
a.
4.)
Jedna soustava pozoruje tu druhou a ona vyhodnocuje. |Soustava základí sama sebe nepozoruje a nevyhodnocuje se. -a) co je to základní soustava -b) viz. 2.)
5.)
A zatímco délky a hmotnosti se vrátí do původních hodnot, jakmile se raketa vrátí zpět do původní vztažné soustavyto nám chceš říci, že relativita platí jen pro čas a pro délku , hmotnost už ne ??? To je mi novinka, tvé vědomosti mě fascinují - buď jste to špatně přečet, nebo vyhodnotil, já tam hmotnost vidím
6.)
my o tomto relativistickém jevu dostáváme pootočené informace - co je to pootočená informace? Jste jís schopný nějak definovat?
7.)
bla-bla. Pokud nemůluvíte přesně a konzistentně je řeč dohromady blábolem. - Naprostý souhlas, tak se toho prosím držte.