• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEFDRUHYDvouveličinový vesmír, co mu vytknout
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    pokud si myslíte že všichni fyzikové světa chápouz dilataci jako Vy, a "dobu" jako Vy a posmívají se "časovým intervalům" jako Vy, atd. atd. tak se mýlíte. Škoda času to dokazovat.


    ano myslim si to. verim, ze najdete par jedincu, kteri to mohou videt jako vy. ale to pak nejsou fyzikove. to jsou bloudi :-)

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: jeste jednou. udelejte si jasno v tom, co je interval. rozumite tomu? co je interval?
    ja rikam, ze interval je doba. podmet-prisudek-predmet.
    vy rikate, ze doba je interval. to je uplne neco jineho. podmet-prisudek-predmet.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: citace :" mne bohate staci, ze to chapu stejne jako vsichni ostatni fyzikove. vase blouznive pojeti....."
    REAKCE : máte potřebu stále útočit urážkami ? pak se ovšem nedivte že budu uplácet, a dokonce i oplácení zvyšovat. To je už 2000 let odsuzovaná filozofie soužití. Agresor je vinen, obránce nikoliv.

    Kromtoho : pokud si myslíte že všichni fyzikové světa chápouz dilataci jako Vy, a "dobu" jako Vy a posmívají se "časovým intervalům" jako Vy, atd. atd. tak se mýlíte. Škoda času to dokazovat.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: citace :" uz jste nekdy videl psa, jak se pokousi chnapnout svuj vlastni ocas? :-))"

    REAKCE : to je sice pěkná otázka, ale není racionální reakcí na spor. Tedy není reakcí na Váš posměch, že "sekunda je interval času"... proč posměch by jste měl řádně vysvětlit !!!!! To nebyl první posměch mému výrazu "interval času". Kdyby tu byli opravdu korektní čtenáři určitě by byli proti vašemu posměchu mému výroku, že sekunda je interval času.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: citace :"udelejte si konecne jasno v tom, co je to interval. mate v tom gulas. u casu je interval doba, ohranicena dvema po sobe jdoucimi udalostmi."

    REAKCE : někdo říká vdolky někdo koblihy...někdo vidí bludný kámen, jiný vidí kámen bludný. Někdo říká "doba" je interval a jiný říká, že "intervalů-sekundových 2000 je doba"...ohraničená dvěma událostmi na začátku doby a na konci těch 2000 intervalů uplynulých... prostě u Vás bylo vždy typické "Vy o koze, já o voze" ..., jenže Vy mě za stejný pojem fyzikální posíláte do 7.tř. ZŠ ( já Vás až po Vás ) a Vy mě urážíte, že mám guláš v pojmosloví atd....já až po Vás....a stále já až po Vás... začalo to mou slušnou kritikou v "prvním příspěvku" , pak následovalo urážení a oplácení...urážení a oplácení...urážení a oplácení...urážení a oplácení. Ve filozofii společnosti je viník ten kdo si začne, a pouze musí napadený oplácet adekvátně, jinak by byl vinen taky.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: lžete, a říkáte nesmysl, na osách toho grafu není "čas-doba", ale jsou tam intervaly času !!!!!,

    co to motate, vy kaspare? snad vim, co jsem na ty osy ja sam vynasel, ne? nebo mi snad chcete diktovat, co jsem vlastne napsal? s tim se bezte bodnout.

    na tech osach jsou casy (doby). zadne intervaly. tecka.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: blabolkvadrat.
    sekunda je definovana jako 9 192 631 770 period zareni atomu cesia 133. tecka. punktum.
    nic na tom nemeni, jestli date casu basnicke privlastky jako 'vesmirotvorna' ci nezadatelna.
    & nic na tom nemeni, jestli se pohybujete nebo stojite na miste.

    vezmete to uz na vedomi. celou dobu melete nesmysly. kdybyste chtel sekundu 'naahnout', tak byste musel zvysit pocet tech kmitu atomu cesia. jenze pak by byla cela definice k nicemu.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: citace :"na mych osach je znazornen cas (uplynula doba)"

    REAKCE : lžete, a říkáte nesmysl, na osách toho grafu není "čas-doba", ale jsou tam intervaly času !!!!!, já je vidím a vidí je každý čtenář, a pak jakási pozemská slova lidského původu ( řekl by mimozemšťan ) ; ale ten mimozemšťan by tam rozhodně "čas-dobu" v tom grafu neviděl....jen dvě osy a na nich tečky-čárečky.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: citace :"cas ma jen jednu dimenzi? to jste zase napsal blbost, co?"

    REAKCE : kolik jsem, nadvědče-supervědče, napsal dimenzí zde : ( x, y, z, t ) ..????? pojmenuj je ! vysvětli "co" jsou !!
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    to tu tvrdíte, jakoby bylo těch časů nekonečně mnoho


    nevim, jestli zrovna presne nekonecno, ale mnoho urcite. kazde teleso (nebo castice), ktere je schopno se pohybovat ma svuj cas, svoje hodiny. proto se rika, ze cas je relativni. chapete? asi ne, co?

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: LUBOBe, vím na 110%, že když Vám to po n-té znova vysvětlím, že to nepochopíte...což je vysoce pravděpodobné.
    - - "Čas" je Veličina. Čas je vesmírotvorná veličina. Čas je nezadatelná veličina, která má podle fyziků jen jednu dimenzi. Čas vesmírotvorný je fyzikální entira, realita, kterou vnímáme jako, plynutí intervalů-sekund jedním směrem, jako "tok" časových intervalů, spojitý tok "tiků". Fyzika přišla na to že tempo plynutí času je v soustavě pozorovatele nejrychlejší a že tempo plynutí času tj. odvíjení toku intervalů časových je jinde ve vesmíru na tělesech která se pohybují pomalejší....odvíjení pomalejší znamená jinými slovy, že je tam na pohybujících se tělesech, je změněné tempo tempo času vůči našemi, je dilatované, je pomalejší, tedy, že se porovnává "doba" zde a "doba" "tam" , přičemž "doba" je opět úsek času, coby součet základních intervalů menších - sekund. Porovnáváme počet sekund "zdejšího tempa" s počtem sekund které uplynou na testovacím tělese v pohybu za stejnou "dobu" pozemskou. Zjistí se, ( dle LT ) že dva stejně "dlouhé" časové úseky "obsahujíů jiný počet sekund-intervalů" Nutně z toho plyne dedikce, že "interval" pozemský je jiný než interval na tělese. Za stejný "čas" což znamená : za stejný počet "pozemských intervalů - etalonových, zvaných s e k u n d y" uběhne-uplyne na tělese jiný "čas", tj. jiný počet "stejných" intervalů anebo čeřeno obráceně : stejný počet nestejných intervalů.
    No...perly sviním, ... tomu stejně neporozumíte ani "ň".
    Takže když mi tu nadhazujete otázku : kolik vidím na papíře "časů" tím že napíšete t' ; t...tak odpovím PŘESNĚ : jeden čas, jedna veličina a dvě různá tempa plynutí toho času, tj. různá odvíjení časových intervalů "pro t´a pro t. JEDEN ČAS ale DVĚ RUZNA TEMPA PLYNUTI, Lubobe...zajděte si na doučování do 7A. ZŠ.

    tam, jinde ve vesmíru mění "suma jednotek = sekund, což je zvolený interval"
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    kdyby bylo 14 raket, tak by jste mi předvedl graf s patnácti osami a na každé by byla "závislost" daného času "ňááákého" na těch jiných, ňááákých, že ?

    ne. to by udelal jen posuk, co nerozumi matice. mne by stacily porad dve osy, do kterych bych vynesl 14 krivek. ale to uz jsem vam psal pred chvili. jenze vy programove nevidite, co napsano je, ale zrive vidite, co napsano neni (ani naznakem).
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: nechte to tomu konovi. tohle je nad vase sily :-)
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: citace :"casy jsou tam dva, protoze graf zobrazuje vzajemnou zavislost casu na rakete & casu na zemi. na osach je to jasne napsano."

    REAKCE : no jasně, dyť to povídám : závislost času ( jednoho nějakého ) na čase ( jiném nějakém ) - to tu tvrdíte, jakoby bylo těch časů nekonečně mnoho... , pro každé jiné tempo plynutí si volíte jinou osu do grafu, cóóó ? ..kdyby bylo 14 raket, tak by jste mi předvedl graf s patnácti osami a na každé by byla "závislost" daného času "ňááákého" na těch jiných, ňááákých, že ? Vy ovšem jste supermatematik, a tak Vy by jste si měl namísto grafu volil grupy, matice, atd.... no, jste super...
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: rozdil mezi dvema udaji na dvou ruznych hodinach neni zadny interval. proberte se.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: jeden jste tu právě dostal Vy !!
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: citace :"jste vazne natvrdlej.
    tj. dilatace času, tj. zpomalování |!!!!!!!! tempa plynutí času tohle jsou dve ruzne veci. nevim jestli vam to vubec dochazi, ale dilatace casu je rozdil mezi dvema casovymi udaji."

    REAKCE : bože, bože a co to je, ten "rozdíl mezi dvěma údaji" ??????, no bl****u, je to INTERVAL !!!!! Jste vážně natvrdlej, Vy !! Rozdíl mezi dvěma údaji je INTERVAL !!!!!!!!!!! jenže podle Vás je pravda že ne že je to blábol a interval neexistuje ( na louce se pase kráva....ne ! na louce se nepase vůl, ale kráva )
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: mne bohate staci, ze to chapu stejne jako vsichni ostatni fyzikove. vase blouznive pojeti pro zbytek sveta nema zadny vyznam. & at uz si myslite, ze vase pojeti je kdovijak genialni & spravne, smutnym faktem zustava, ze nerozumite ani zbla zadnemu z fyziku & zadny z fyziku nerozumi vam.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: citace :" uz zase melete svoje vymysly. na osach (vlevo & dole) jsou casy. nikde neoperuju s tim vasim kardinalnim nesmyslem "intervalu". jednotkou casu je sekunda. zadny interval. & sekunda je sekunda. je vsude stejna. neni zadna kratsi nebo delsi sekunda."
    REAKCE : Vy nejenže jste nezvládl pojmosloví, ale nezvládl jste vůůůbec lidské ani fyzikální chápání "času", co to čas je..., proto jste nepochopil, že každou časoprostorovou dimenzi spojitou si my lidé uměle "kvantujeme", ( a nejen časoprostorové dimenze kvantujeme ) rozsekáváme tu spojitost na intervaly....; bez "dělení" každé entity na "kvanta" bychom vůůůbec nemohli nic zpracovávat ani reálně ani matematicky... čísla jsou také "zrcadlem kvantování"...; proto jste nezvládl pochopit "natahování" času, "prodlužování" času, "zpomalování" chodu času, toku času atd. jak to lidé z historických důvodů užívají...;
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: radsi se na tu definici sekundy jeste podivejte. at si tu zase nedelate ostudu :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam