• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEFDRUHYDvouveličinový vesmír, co mu vytknout
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: shrnme to tak, ze vy s titulem inzenyra nemate ani poneti, co je to graficke vyjadreni nejake zavislosti.

    casy jsou tam dva, protoze graf zobrazuje vzajemnou zavislost casu na rakete & casu na zemi. na osach je to jasne napsano. krivky v tom grafu jsou popsany funkcemi, ktere jsou odvozene v tom dokumentu. vsechny krivky v grafu jsou popsany podrobne v legende. krivky jsou v meritku, vytvorene softwarem podle prislusnych matematickych funkci. kdyz si tytez funkce dosadite do libovolneho programu, vytvori vam uplne stejny graf.


    pro obycejneho tupouna to budou jen nejake cary. pro paranoidniho tupouna je to svindl. pro vas navic verejna ostuda. grafy se vyucuji uz na stredni skole.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Jeden příklad toho jaký si podvodník :
    Nakreslil sis graf „jakýsi graf, pro zrychlený a zpomalený pohyb“ a klíííďo-pííííďo sis čas namaloval na dvě osy, ač suverénně si myslíš, jako všichni, že čas nemá více dimenzí než jednu, jen jednu - to je první podvod. ( v mém případě "pootáčení soustav" se zahajovací jedna dimenze časová při odletu rakety začne pootáčet a tak já mohu použít dvě osy abych ukázal čas "doma" a čas na "raketě" ) Přičemž se ztotožňuješ s fyzikou, že čas dilatuje pouze ve směru pohybu předmětu, nikoliv do stran….(!) Ale budiž ti prominuto že sis pomohl dvěmi osami, pro názornost to vezmu, že švindluješ. Druhý podvod tu je, že si do grafu dal na každou osu časovou jiné velikosti intervalů ( pro „inerciální čas“ na Zemi jiné i pro „vlastním čas“ rakety jiné ) ač tvrdíš, že dilatace není žádné nějaké natahování či smršťování intervalů času….Takže tvé farizejské povaze toto podvádění nevadí, že intervaly pro tempo plynutí času máš na dvou osách každé jiné. Pak do této podvodné „soustavy dvou časů“ (???) si nakreslíš jakousi křivku, bez parametrů vývoje "proč" – pro zjednodušení jí nazvěmež „sínusovkou“ - kde prýýýý jedna část je „zpomalování“ tempa plynutí času na raketě při zrychleném pohybu rakety a druhá část je úúúúdajně opět zpomalování tempa plynutí času při brzdném pohybu rakety. Prostě si vymyslíš a zpotvoříš grafy jak „potřebuješ", jak se ti zachce podle své pomatené mysli a libovůůůůle.


    LUBOB
    LUBOB --- ---
    A halucinace ... no to posoudí čtenář ( objektivní ) kdo tu je má. Navíc kdo jak lhal, podváděl a překrucoval.


    presne. spocitejte si minusy :-))

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: no tak snad jste se za ty tri tydny uz vyblil dosytosti, tak je na case toho nechat, ne?
    tri tydny jsem nemohl prispivat & vy porad derete. proc? nechte me na pokoji & ja sem psat nebudu. uz jsem vam to nabizel nekolikrat. v okamziku kdy pro vas prestanu existovat, neexistujete vy pro me.
    tak co jeste chcete?
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: v tom pripade je preklep 56% vseho co napisete.
    42% procent jsou sproste nadavky, 2% zbyvaji na predlozky & spojky :-))
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: citace :"o co mam zajem uz jsem vam nekolikrat rekl (jste zrejme natvrdly) -- abyste me z tech vasich hovadin vynechal. "
    Reakce : Já když jsem Vás žádal aby jste už do klubu nechodil, tak jste také nereagoval a...a nyní sse nestydíte o totéž žádat mě ? když sám jste 57x neuposlechl a já zatím jen 6x ? ( mám stále náskok ) Přesně !!!! toto dělá farizej ! Přesně to je podpis *****, vyprošuje si po jiných to, co sám páchá.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: prestante se ohanet nekorektnosti, kaspare.
    krome sprostych nadavek, mazani prispevku, zakazu prispivani tu pisete same lzi, jeden vymysl za druhym, & tvrdite, ze to tak je podle me.

    takze jeste jednou - pro natvrdle : vynechte me z toho, neberte me jmeno do huby, nechte me na pokoji.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: citace :"ne! dalsi vas vymysl. ja jsem slovo 'mladnout' nikde nikde nepouzil. to vy s nim tu porad sermujete."
    Reakce : opět vytrhujete slova z kontextu, z kontextu mnoha příspěvků, kde jsem sice také použil "slovíčko" : mládne, ale hned vzápětí jsem ho nahradil souslovím : "stárne pomaleji". Každý soudný korektní člověk ( který četl zdejší statě ) uzná smysl a význam a logiku a úmysl pisatele...; ale Vy reagujete jen na "překlepy" - to je pro Vás, feťáka, droga, argunemt, ..to úmíte na jedničku.
    Apropo : ta vaše křivka v grafu není dobře, vlastně aby jste mě nechytal za slovíííčko, tak křivka možná, ale graf není dobře.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: jste vazne natvrdlej.

    tj. dilatace času, tj. zpomalování |!!!!!!!! tempa plynutí času

    tohle jsou dve ruzne veci. nevim jestli vam to vubec dochazi, ale dilatace casu je rozdil mezi dvema casovymi udaji. jednotka je tedy sekunda.
    kdezto zpomalovani tempa plynuti casu je druha derivace casu podle casu. jednotka je tedy sekunda-1.
    jenze vy o tom hovorite jako kdyby to bylo jedno & totez.
    mate prote zmatek v pojmech.


    Jenže Vy farizejsky napíčete jen sousloví """"" tempo plynutí času""""" že je stejné při zrychleném pohybu i při brzdném pohybu, ale korektně do sousloví nedoáte to slovíííčko "zpomalení".


    & proc bych ho tam daval? ja si stojim za tim tvrzenim tak, jak jsem ho napsal. proc bych tam mel cpat nejake zpomaleni? jenom aby to vasemu nechapavemu mozku pripadalo korektni?

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: citace :"graf, ze ktereho je patrne, jak 'tempo plynuti casu' je pro pohyb brzdny stejne jako pro pohyb zrychleny. "
    Reakce : no jistě ! Pro Vás je ´tempo plynutí času´při zrychlování pohybu ( tj. dilatace času, tj. zpomalování |!!!!!!!! tempa plynutí času ) stejné jako při brždění = také při něm, podle Vás narůstá dilatace,.. zpomaluje tempo plynutí času; dyt o tom je ten spor ! ! Jenže Vy farizejsky napíčete jen sousloví """"" tempo plynutí času""""" že je stejné při zrychleném pohybu i při brzdném pohybu, ale korektně do sousloví nedoáte to slovíííčko "zpomalení".
    ( JN : na louce se pase kráva....LB : ne, na louce se nepase vůl, ale kráva = to je ta Vaše "korektní" proti-argumentace )
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: ale hovnajs, nic jsem z kontextu nevytrhl. je to citace & je cela.


    o co mam zajem uz jsem vam nekolikrat rekl (jste zrejme natvrdly) -- abyste me z tech vasich hovadin vynechal. nepiste sem svoje vymysly, ke kterym pridavate podle Vás !!!!


    jsou to ryze vase hovadiny, tak si jejich autorstvi laskave ponechte. chcete-li odkazovat na me, pouzivejte skutecne citace & ne vase dadaisticke prevypraveni.
    rozumite aspon tomuhle?

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    a při brždění by dokonce Zem mládla ještě víc…podle Vás !!!!


    ne! dalsi vas vymysl. ja jsem slovo 'mladnout' nikde nikde nepouzil. to vy s nim tu porad sermujete.


    vsimnete si, ze vsechno nad cim tu prskate jak pinc, jsou vase bohapuste vymysly, ktere jsem nikdy nevyslovil.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Citaci mých slov jste vytrhl z kontextu. ! Očima Rakeťana Pozemšťan mládne ( tedy stárne pomaleji,.. i když letěl "tam" a ikdyž letěl zpět ) ; a tak při jeho brždění k Zemi, jak tvrdíte, tak by měl přiletět Rakeťan-Pavel na Zem a tvrdit bráchovi Petrovi, že je starší než on-Petr..., jenže není, protože brzdil (!) a tím pádem pro něho-Rakeťana nastalo pozorování Pozemšťana, že Pozemšťan urychleně stárne, aby Pozemšťan dohnal to omládnutí, které Rakeťan viděl v té dálce kde při otočce byl.
    -
    A ty výpady o halucinacích a o psycho-nemocech si nechte od cesty, zbytečně eskalujete "dialog". Anebo o to máte zájem ?
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    při brždění tělesa dilatace ... naopak klesá, vrací se do původního tempa plynutí času


    dilatace casu & tempo plynuti casu jsou dve ruzne veci. pri brzdeni se do puvodniho tempa plynuti casu vraci tempo plynuti casu. ale cas (jako uplynula doba) zustava dilatovany, uz se nikdy nikam nevrati.
    na pohybujicim se telese bezi cas pomaleji, at uz zrychluje nebo brzdi (asi uz po sestapadesate).


    pokud jde o ty vase slavne 'stop-stavy', tak jak poznate, ze pro dany 'stop-stav' jde o pohyb zrychleny nebo zpomaleny? nijak, ze? tak vidite :-))

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    Vy tu tvrdíte, že zpomaluje tempo plynutí času vždy, ať už brzdí Zem vůči raketě která stojí, anebo brzdí raketa vůči stojící Zemi ). Celé 3 měsíce jste to tvrdil !!!


    ne. dalsi vas vymysl. nikde nic takoveho v mych prispevcich nenajdete. nikdy jsem nic takoveho netvrdil.


    & kdyz se podivate do dukazu, ktery jsem vam poslal, tak tam najdete graf, ze ktereho je patrne, jak 'tempo plynuti casu' je pro pohyb brzdny stejne jako pro pohyb zrychleny. jenze to byste si musel nejdriv udelat poradek v pojmech, abyste vedel, co je vlastne tempo plynuti casu & co je to cas & jaky je mezi nimi rozdil.

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: Takovou hovadinu tu tvrdíte už 3-4 měsíce : že Pozemšťan stárne pomaleji vůči Rakeťanovi

    ne. celou dobu tvrdim opak. ze pozemstan starne rychleji. dalsi vas vymysl, ktery prisuzujete mne.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Autor: Martin Žáček
    Datum: 17. 03. 2003
    Ve speciální teorii relativity musíte odlišit souřadnicový čas a vlastní čas. Souřadnicovým časem měříte rychlost chodu hodin vzhledem k nějaké konkrétní vztažné soustavě a pak vzhledem k různým soustavám vyjde jiná rychlost chodu hodin. Pak se dá odpovědět že rychlost běhu času na rychlosti závisí. Vlastní čas je měřen vždy hodinami, které jsou vzhledem k měřenému objektu v klidu. Takže pokud máte rovnoměrně jdoucí hodiny, jejich vlastní čas (např. periodicky odměřovaný interval) nezávisí na volbě vztažné soustavy - je invariantní, na rychlosti nezávisí. V obecné teorii relativity souřadnicový čas takový, jako ve speciální teorii relativity nemáme, můžeme jej zavést buď jen lokálně jako lineární přiblížení v nějakém okolí, nebo zvolit nějaké globální souřadnice ale pak musíme počítat s tím, že systém souřadnic bude zakřivený. Nelze v něm např. synchronizovat hodiny. Co je novinka oproti speciální teorii relativity je to, že vlastní čas již není invariantní ale závisí na gravitačním potenciálu, ve kterém se objekt nachází. To, že nepůjdou synchronizovat hodiny a zavést globální časové souřadnice můžete vyvolat kinematicky, bez gravitace, např. tak, že použijete rotující objekt. necháte-li na jeho obvodě rotovat hodiny, půjdou v každém okamžiku pomaleji, měřeno souřadnicovým časem vaší soustavy - porovnání provedete vzhledem k inerciální soustavě, ve které jsou rotující hodiny v daném okamžiku v klidu. Protože se však rotující hodiny dostávají periodicky do téhož bodu, můžete porovnávat i vlastní časy (tj. údaje hodin) a zjistíte, že se budou lišit. To je však možné jen když se hodiny pohybují se zrychlením. To zrychlení ke vzniku paradoxu dvojčat je nutné ale rychlost také. Takže těžko jednoznačně na vaši otázku odpovědět. Možná vás uspokojí odpověď že bez přítomnosti hmoty je paradox dvojčat možný jen když se objekt pohybuje nějakou dobu se zrychlením ale pak je nutná i ta rychlost. Pokud by bylo nulové zrychlení, mohou se lišit souřadnicové časy pokud je rozdílná rychlost ale vlastní časy ne a k paradoxu dvojčat nedochází. V blízkosti hmoty může docházet k paradoxu dvojčat i když jsou porovnávané hodiny v klidu - musí být na různých gravitačních potenciálech. Porovnání chodu hodin se provede například světelným paprskem nebo tak, že hodiny velmi pomalu přeneseme do stejného bodu.

    LUBOBe, nejste Vy ten Žáček ? - - tak blbě, zamlženě a "zapatlaně" vyložit STR, umí jen čeští vědci....
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Přesně toto tvrdím já už 3 měsíce : Rakeťan bude po návratu "z mise" stejně starý jako Pozemšťan ... oboum pouze přibude stejné zestárnutí, které by "vykonali" kdyby žádný z nich nikam neletěl.
    A halucinace ... no to posoudí čtenář ( objektivní ) kdo tu je má. Navíc kdo jak lhal, podváděl a překrucoval.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: citace :"ne, neni! je to vas vymysl, ja bych takovou hovadinu z huby nevypustil. "
    Reakce : Takovou hovadinu tu tvrdíte už 3-4 měsíce : že Pozemšťan stárne pomaleji vůči Rakeťanovi ( tak to totiž vidí Rakeťan který brzdí...vlastně brzdí ta Země vůči němu, takže musí mládnout Pozemšťan ) Vy tu stále obhajujete doktrínu, že při brždění také narůstá dilatace - zpomaluje se tok času ( jenže !vůči komu" ..."kdo" to pozoruje ? ) - - Já celou tu dobu zde prosazuji, že nutno volit soustavu v kludu a z ní pozorovat vše !!!! )( ... Vy tu tvrdíte, že zpomaluje tempo plynutí času vždy, ať už brzdí Zem vůči raketě která stojí, anebo brzdí raketa vůči stojící Zemi ). Celé 3 měsíce jste to tvrdil !!!
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB:
    nechte to konovi, ten ma vetsi hlavu. a hleďme…celé 3-4 měsíce jste do mě hustil, že tárám bludy, že nemám pravdu a sám jste to koňovi nenechal, a nyní mě to budete skoro nařizovat…

    ten paradox je pouze zdanlivy. No néééé…to říkáte po 3 měsících urputného tvrzení že já blábolím nesmysly ?? je to paradox, Všiml jste si někdy, že já slovo „paradox“ téměř neužíval ??? že já v podstatě nemluvil o paradoxu ale o realitě té, že po návratu bude Rakeťan stejně starý jako Pozemšťan a že důvodem není nějaký “““paradox“““, ale pootáčení soustav ? všiml jste si toho ? tak proč mi tu dnes máváte kolem huby nějakým paradoxem. Pro mě to nebyl nikdy paradox, to pootáčení soustav !!!! protoze podle STR by meli byt stejne stari no néééé, já snad sním ? anebo mě šálí zrak…!!!!….; celé 4 měsíce Vám tu tvrdím, že oba bratři budou stejně staří, po setkání, za což jste mě stále plival, a Vy mi totéž řeknete dnes ?, to je dalším potvrzením Vaší farizejskosti a nekorektnosti !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak můžou bejt oba stejně staří – podle Vás -!, tj. podle STR když směrem „tam“ Rakeťan mládne respektive stárne pomaleji a totéž při návratu tj. také stárne pomaleji ikdyž brzdí – to tvrdíte Vy ! , už 3 měsíce !!!! a…a najednou jste otočil, že STR žíká, že oba budou stejně staří…. Neuvěřitelné..No Vy jste ale ******* (ja vidim jak tvoje hodinky bezi pomaleji, ty vidis jak moje hodinky bezi pomaleji), takže při návratu Rakeťana on tvrdí, že Pozemšťan je mladší, a Pozemšťan tvrdí, že Rakeťan je mladší…no to je paráda, že ? ale ve skutecnosti nejsou. no, to je paráda…, """"ve skutečnosti"""", to může říci jen naprosto nekorektní člověk :„ve skutečnosti“ …?… co to je ? Najednou tu tvrdíte, že „ve skutečnosti“ hodinky i Pozemšťana i hodinky Rakeťana se nezpomalily a oboje jdou „ve skutečnosti“ stejně. To je neuvěřitelná drzost mi to tvrdit po 3 měsících obrovksého boje o takový názor. - - Zeptám se ( Vás matematického genia co brilantně ovládá WOLFRAM ) : Kosmologové zjistili, že první galaxie vznikaly už po 800 milionech let po Třesku. Kdyby z takové galaxie, mladé, z nějaké planety tehdejší vyletěla „fotonová raketa“ k nám, k Zemi ( čas by na ní, na foton-raketě běžel původním tempem jako u emitenta ... běžel anebo ne ? ) a doletěla by za 12,9 miliard let k nám na Zem, co by pak takový Rakeťan-galaktijský pozoroval ?, jak by byla Zem stará ? pro něho ? a "pro vesmír?" taky 800 milionů let ?, anebo 13,7 miliard let ? On letěl téměř rychlostí světla …; anebo letěla Zem k němu skororychlostí světla ? ; stárl On na foton-raketě ? ano ?, co pozoroval on na sobě, jaké stárnutí ? a co v okolí pozoroval ? jaké "mládnutí ?". Země se k němu přibližovala rychlostí světla a tak „nestárla“ …že ?, a při brždění by dokonce Zem mládla ještě víc…podle Vás !!!! Báááječné, že ? Proč to nenecháte sám koňovi ????? Já ne !, já mám návrh pro vědce, že důvodem LT a relativity je pootáčení soustav. ((( bohužel žádný matematik mi nepomohl s napsáním matematického předvedení !!!! ))) Byla by korektnější vstřícnost a bádání „co“ je na takovém návrhu dobře a co špatně a proč.... cili v tomto skutecnost neodpovida teorii. já snad bdím či sním…; kdybych já něco takového řekl „proti“ vědcům a celé soudobé vědě, tak by mě ukamenovali….což už skoro ti „Petráskové, Hálové“ ( a Vám podobní ) v letech 2005 až 2007 udělali ! jenze trik je v tom, trik ??…říkáte…trik ? Já triky neříkám (!), já navrhuji pootáčení soustav (!) a stačí mi na takové zjištění zdravý rozum a obyčejná matematika ….na rozdíl od Vaší supervědecké hlavy nabité matematikou ze na tuhle situaci nelze aplikovat STR (nejedna se inercialni soustavy). …aplikovat ? říkáte ???, a na co se podle Vás STR aplikuje ???? ...?Jste neskutečně podlý nekorektní a farizejský člověk. jakmile se pouzije OTR, je vse v poradku. “co“ vše ???, co „vše“ je vpořádku ???, to pootáčení soustav je vpořádku ???????? Ano, to !! Vpořádku je to, že zrychlením tělesa dilatace narůstá ( narůstá pootáčení po křivé trajektorii - geodetice ) a měří se ta dilatace při „stop-stavu“ pohybu zrychleného, dtto, že při brždění tělesa dilatace ( "na" testovacím tělese očima "klidového pozorovatele" ) naopak klesá, vrací se do původního tempa plynutí času OTR rika, ze budou ruzne stari, coz je v souladu se skutecnosti. OTR aby mohla říci že dva objekty budou mít různé tempo plynutí času, musí se nacházet v různých gravitačních potenciálových hladinách, tedy musí jejich pohyb být "v jiném pootočení trajektorie pohybu" jiná geodetika, jiné zakřivení...pak lze vystopovat dilataci...je jejím důvodem pootáčení soustav. OTR říká, že při pohybu nerovnoměrném působí síly ( např. gravitace ) a ty „vyrobí“ zakřivení časoprostoru a …a o to jde : pak se těleso pohybuje po geodetice a to je to pootáčení soustav !!!!!!

    mion skutecne doleti az k zemskemu povrchu, protože protože má pootočenou soustavu !!!! vůči soustavě „laboratorního mionu“ …. jeho cas skutecne bezi pomaleji. jeho čas skutečně je dilatovaný jakožto ´natočený´ interval času : jevící se „prodlouženě“ v soustavě pozorovatele bez teto skutecnosti bez této skutečnosti pootočení soustavy miona vůči pozorovateli …. by mion zanikl jiz 660 metru od mista sveho vzniku, nikdy by se k zemi nedostal.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam