• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEPotraviny - kvalita, srovnání, zkušenosti
    SARRI
    SARRI --- ---
    TESSS: to neber osobne ;)
    celenky pro menstruujicic pokraldni.. OMG ..

THE_MIRACLE: jak to myslis? na obchodnicich ve smyslu, ze budou mit slitovani a nebudou prijimat nekvalitni ci primo zavadny veci a nebo ze nebudou tlacit na dodavatele se vsemoznejma slevama.. tohle mi prijde v dnesni dobe nemoznv.. imho nejrealneji to vidim tak, ze zmena musi prijit zezdola od lidi (prestanou ty hnusy kupovat) dalsi moznost je zmena z uplnyho vrchu v podobe dusledne kontroly ci poradne regulace od statu (coz je taky dost utopie vzhledem k tomu, ze nektere obri firmy maji defacto srovnatelnou ne-li vetsi moc nez stat nebo minimalne jsou mu schopny uspesne diktovat sve podminky a vyhrozovat kroky, ktere poskodi prave hlavne stat)

uplne cekam kdy prijde na radu kauza prodeje proslych a superzlevnenych potravin ve specilanich obchodech .. to je taky neco

SITH
    SITH --- ---
    THE_MIRACLE: promin, já nikde v tvých odkazech nic o dvou druzích výroby nenašel. Můžeš mi to ukázat?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    SITH: Mam. Napsal jsem sve zkusenosti, pak jsem pridal objektivni odkaz a pridal jedno slysel jsem. Staci?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    SARRI: ono je to totiz o produktech i o obchodnicich... Neni to tak, ze by to bylo jen na jedne strane
    TESSS
    TESSS --- ---
    SARRI: ja jsem ten posledni, kdo by spolehal na stat :-)

SARRI: Lidl a i ostatni discounty se na cesky trh neuvedly zrovna nejlip, takze si myslim, ze to tak nejak v lidech zustalo....
    Lidl pokacene stromy, uz nevim kdo celenky pro menstruujici pokladni a podobny kauzy
    SITH
    SITH --- ---
    THE_MIRACLE: máš něco více než "slyšel jsem" ?
    SARRI
    SARRI --- ---
    ANABEL_LEE: jo, al ena ot mam cas a energii tak jednou za 14 dni .. coz nedostacuje
    SARRI
    SARRI --- ---
    THE_MIRACLE: ja treba mela, do lidlu jsem zamerne nechodila a pak jsem byla dost prekvapena a vubec jsem nechapala kde jsem tu kravinu, ze je to nejhorsi obchod sebrala .. a presne v tu chvili mi docvaklo, ze musis zacit veci vic hlidat sama nez od jinych prebirat jejich hodnoceni (tim mam na mysli i reklamy ci naopak reportaze o spatnym jidle, kteryma jsme bombardovany ze vsech stran)
    SARRI
    SARRI --- ---
    TESSS: souhlasim, ale spotrebitel se musi na prvnim miste chranit sam, nemuzes cekat, ze za tebe vsechno udela stat.. kor tenhle v kterym zijeme
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    SARRI: ja s tim problem nemam... rozhodne si nemyslim, ze je penny nebo lidl vyrazne horsi, nez ostatni. A obcas se tam fakt narazi i na dobre veci. Jen predavam, co jsem slysel - treba je to drb.
    MASOO
    MASOO --- ---
    SARRI: ja pecivo uz temer nejim
    ale z jinych duvodu

TESSS:
    TESSS:
    SARRI: bohuzel presne tak
    SARRI
    SARRI --- ---
    TESSS: jede, ale musis do najit Tesco Extra .. ktere je v praz ejen na trech mistech a nejdostupnejsi je asi v edenu
    TESSS
    TESSS --- ---
    SARRI: smutny
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SARRI: pecivo je idealni si pect sam, ale chapu, ze na to neni dycky cas, nicmene treba takova ta domaci pekarna je v tomhle super pomocnik
    SARRI
    SARRI --- ---
    TESSS: protoze jinou sanci momentlane nejspis nemas..
    TESSS
    TESSS --- ---
    k tem etiketam, proc mam pokazdy kdyz kupuju maslo kontrolovat etiketu, jestli treba nepresunuli vyrobu a misto ceskyho masla si nekupuju belgickej mrazak nebo neco, co mi na chleba prijelo z druhyho konce Evropy?
    SARRI
    SARRI --- ---
    MASOO: jj taky mam svou strategii .. treba pro ovoce a zeleninu nejlepsi je zajet na trh, ale pokud hlidas i cenu tak nejlepsi pomer cena/kvalita je v kauflandu a nebo lidlu ... ostatni suroviny se daji vybrat temer vsude rozumne

bohuzel nejvetsi problem obecne mi prijde prave s pecivem, to se neda kupovat nikde temer .. a je to zalezitost poslednich dvou let .. kdyz ma clovek jen chvili cas po praci nebo rano je peklo najit nejaky slusny pecivo ... ja ho paradoxne nasla na kacerove v zaplivany samosce u metra, ale bohuzel uz tamtudy nejezdim ..
    MASOO
    MASOO --- ---
    SARRI: presne, kamoska prekvapila, kdyz sme nekam jeli, ze maji v penny docela kvalitni uzeniny a syry
    SARRI
    SARRI --- ---
    THE_MIRACLE: hmhm .. dalsi moje zkusenost .. zas tolik se temhle levejm marketum jako je penny ci lidl nevyhybat ... kolikrat jsem v lidlu nasla, chutnejsi, kvalitnejsi a levnejsi veci nez jinde.. je to spis o tom vedet do chces a vedet kde si koupis nez nutne generalizovat .. i kdyz v dostupnosti a kvalite porad vede billa, ktera je ale drazsi .. nejhur je na tom albert (ja mu rikam odjakziva adolf) .. ale proste v lidlu taky nemaji spatne veci, ani v kauflandu .. jen clovek musi koukat co kupuje a i porovnavat mezi sebou .. jinymi slovy mit cas a chut pro sebe neco udelat
    MASOO
    MASOO --- ---
    THE_MIRACLE: a jeste to maji drahe...
    neumerne, ne ze bych sla po cene

ja jsem ted nastavila model, ze kupuji zakladni veci (ano i v tom tescu, mam ho kousek a expres navic bere stravenky, ale chodim i do Billy - taky je bere, Albert)
    ovoce a zelenina podle chuti, obcas trh, stanek, Vietnamci ve Vrso maj peknou a dobrou (Moskevska ul proti zast.tram smer centrum)
    pripadne, co me na farm. trhu zaujme (jezdivala jsem pres andel do prace)
    a pak co nadeli kontak obcas
    a da se s tim zit docela v pohode
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam