• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEPotraviny - kvalita, srovnání, zkušenosti
    V této diskuzi jde především o výměnu zkušenosti s potravinami od nadnárodních firem, které se prodávají v různých státech světa v různé kvalitě, prý z důvodů "individuálních chuťových požadavků jednotlivých národů". Z důvodů úspor se využívají různé náhrady apod. - jaké s tím máte osobní zkušenosti? Případně, pokud jste odborník na potraviny, je skutečně potravina A stejně kvalitní v Německu a u nás? Podělte se s ostatními o své zkušenosti. Dále diskutujte o kvalitě potravin obecně, můžete též upozorňovat na praktiky konkrétních obchodů, či na konkrétní produkty.

Pravidla:
    1) Pokud píšete zkušenost s konkrétním produktem, napište jeho název v příspěvku alespoň jednou v prvním pádu jednotného čísla pro snadné vyhledávání.
    2) Pokud píšete o konkrétním nekvalitním produktu v konkrétní prodejně, pište vždy co nejpodrobněji oč jde.
    2) Pokud píšete o zkušenosti s prodejcem, uvádějte co nejpodrobnější informace ke snadné identifikaci - rákosák v nuslích není dostatečná informace.

rozbalit záhlaví
    SITH
    SITH --- ---
    THE_MIRACLE: tak to je už marketing a volba daného týmu, jak se rozhodne značku propagovat. Rostliný původ zaručuje dodavatel oleje, that´s it. Každopádně mě rama chutná a sám jí kupuju od té doby, co jsem tam pracoval :)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    SITH: myslim, ze to je fuk... to jejich prirovnani mi pripada podobne jako kdybych rekl, ze trabant je nemeckeho puvodu. Podobne jako Mercedes. Samozrejme prehanim, dokonce si vubec nemyslim, ze je rama spatna (i kdyz maslo je maslo), ale to evidentne manipulacni prirovnani me vzdy rozesmeje.
    SITH
    SITH --- ---
    THE_MIRACLE: do Ramy se dává olej z ČR, zkusím si vzpomenout od koho to bylo ...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    NTR23: no já to myslel jako narážku na poslední reklamu na Ramu, kde praví, že rama je tuk rostlinného původu podobně jako například olivový olej. Protože holt olivový olej = zdraví, tak se to přirovnání hodí.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    THE_MIRACLE: asi je to dietnější než smetana. Tak mají napsat jaký konkrétní tuk tam je. Pod slovem rostlinný mám zafixován ten nejlevnější z řepky co se dává do benzínu.

doma disponuji jen ořechovým, olivovým a kokosovým.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Co blázníte? Tuky rostlinného původu jsou přeci stejné jako například olivový olej :-).
    NTR23
    NTR23 --- ---
    NYX: Horeca select právě kupuji, tu nabídku v běžných marketech jsem neměl v oku, tak jsem se divil.
    NYX
    NYX --- ---
    NTR23: bez rostlinnych tuku jsou jeste minimalne horeca select (makro) a ben & jerry (nektere prichute)
    TESSS
    TESSS --- ---
    SITH: to je dobre :-)
    SITH
    SITH --- ---
    TESSS: ne :))) bral jsem to spíš jako reakci na počet značek, které to vyrábí ze smetany
    TESSS
    TESSS --- ---
    SITH: takze protoze se zmrzlina prodava jen dva mesice v roce, tak nema cenu ji delat poradne a ochcijem to ztuzenyma tukama. tohle nam chces sdelit?
    SITH
    SITH --- ---
    NTR23: dost málo na trh kterej běží jen dva měsíce v roce? :)
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Teď jsem koukal na zmrzliny. Carte d´Or, které je tak nějak považováno za ten top používá rostlinné tuky.

Když jsem se díval, které se dělají ještě ze smetany, tak jen H. Dazs, Pinko a pak priváty Lidl a Globus.
    Dost málo, ne?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    SITH: Pravdu díš
    SITH
    SITH --- ---
    THE_MIRACLE: klasika českých zákonů. Oni to myslí dobře, udělají zákon, ale už u něj nepřemýšlí jak jej budou češi klasicky ochcávat a neudělají to tak, aby to ochcávat nešlo. Proč prostě nenapíšou do nařízení, aby to bylo xx fontem, umístěné tam a tam a nebo to bylo rovnou v názvu?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Někteří prodejci se snaží obejít povinné označování pečiva – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/275069-nekteri-prodejci-se-snazi-obejit-povinne-oznacovani-peciva.html
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    jinak samozrejme kdyz uz jsem dal statisice za novou kuchyni a vybaveni do ni, aby byla eko a setriva, tak samozrejme se snazim pouzivat ty eko rady. Mimochodem vyplati se to, protoze ceny za energii jsou potom opravdu smesne. Tak pak uz jen ta chemie... no a samozrejme ty potraviny :)
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    tusim v drogerii zase vedou rady "pro chudy" z DMka. Jejich prasek nebo tablety do mycek, praci prasek v efektivite, ekologii i cene vysoko nad arielama i persilama... Praci prasek nevim, v tom jsem v rozpacich, ale ty veci do mycek skutecne jsou lepsi a meje to lip nez nejaky Jary a podobny ptakoviny. Hlavne jejich bezfosfatovy eko rady jsou prekvapive dobry a levny, ty fosfatovy jsou samozrejme viditelne ucinejsi, ale zase kdyz se clovek koukne na slozeni a vi tak trochu neco o toxickym znecisteni a umi si predstavit co prave jeho mycka pustila do kanalizace, tak to teda protoci panenky...
    SITH
    SITH --- ---
    VERONIKA22: jabka a hrušky
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    SITH: proč je na tom lidl špatně??? odebírám Dtest a test čokolád: nejlepší lidl, test kečupů: nejlepší lidl. test šamponů: nejlepší lidl atd atd atd
    SITH
    SITH --- ---
    JANDOS: no konečně, gj Bendl
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam