• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEPotraviny - kvalita, srovnání, zkušenosti
    V této diskuzi jde především o výměnu zkušenosti s potravinami od nadnárodních firem, které se prodávají v různých státech světa v různé kvalitě, prý z důvodů "individuálních chuťových požadavků jednotlivých národů". Z důvodů úspor se využívají různé náhrady apod. - jaké s tím máte osobní zkušenosti? Případně, pokud jste odborník na potraviny, je skutečně potravina A stejně kvalitní v Německu a u nás? Podělte se s ostatními o své zkušenosti. Dále diskutujte o kvalitě potravin obecně, můžete též upozorňovat na praktiky konkrétních obchodů, či na konkrétní produkty.

Pravidla:
    1) Pokud píšete zkušenost s konkrétním produktem, napište jeho název v příspěvku alespoň jednou v prvním pádu jednotného čísla pro snadné vyhledávání.
    2) Pokud píšete o konkrétním nekvalitním produktu v konkrétní prodejně, pište vždy co nejpodrobněji oč jde.
    2) Pokud píšete o zkušenosti s prodejcem, uvádějte co nejpodrobnější informace ke snadné identifikaci - rákosák v nuslích není dostatečná informace.

rozbalit záhlaví
    SITH
    SITH --- ---
    NTR23: tím se myslí aby na etiketách informoval o tom, co je ve složení. A článek nepsal nic o méně kvalitních, ale o jiných kvůli chutím.

Proto neplést kvalitu a chuť
    NTR23
    NTR23 --- ---
    SITH:
    ‎"Společnosti nemají povinnost prodávat stejné výrobky ve všech zemích Evropské unie. Musí ale o tom informovat spotřebitele na etiketě"

Ještě jsem na žádné etiketě neviděl informaci "Složení výrobku v ČR je méně kvalitní než v ostatních zemích EU"
    SITH
    SITH --- ---
    Rama není všude stejná, přiznává výrobce. Česká se liší - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/nakupy/clanek.phtml?id=756077

Brno - V tuzemsku nejprodávanější margarín Rama nemá stejné složení pro spotřebitele v Česku, Rakousku nebo Německu. Mohou za to různé chutě lidí v těchto zemích.

Základní výrobek se značkou Rama, margarín v Česku označovaný jako Classic, v Rakousku jako Original a v Německu jenom jako Rama, se neliší jenom svými obaly, ale také složením.

Ukázal to porovnávací nákup redaktorů online deníku Aktuálně.cz.

Západní - tedy německá nebo rakouská - Rama obsahuje především víc tuku. V Rakousku 80 procent, v Německu 70 procent, zatímco v Česku (a také v Polsku či na Slovensku) jen 60 procent.
    BABBA
    BABBA --- ---
    VERONIKA22: rekl bych ze v lidlu maj nekvalitni potraviny pro duchodce a naopak i kvalitni potraviny..staci si jen vybrat a cist slozeni
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    SOLEI: No jo, já vím. Ale občas si prostě radši dám něco, co mi chutná, než něco, co mi tím, že to musím jíst, bere chuť do života.
    JAHRIDER
    JAHRIDER --- ---
    http://www.jumex.com/index.php

nevite o nejakym shopu v CR kde maji nejake produkty od tehle firmy?
    SITH
    SITH --- ---
    krásný rozdíl mezi myšlením dvou stejných firem, Danone a Unilever

Unilever jde do menších balení
    http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/nakupy/clanek.phtml?id=755569

danone jde do velkých
    http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/nakupy/clanek.phtml?id=742305
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Když děláte v ČR poctivou práci, šeredně si to odskáčete.

Problémy s Meruňkovicí | Slivovice, Hruškovice, Meruňkovice, Absinthe, Pivní pálenka, Medový, Ořechovka, Višňovka, Medovina - Žufánek
    http://www.zufanek.cz/cs/aktuality/problemy-s-merunkovici
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    QUORRA: Narážela jsem na samotnou kvalitu stravy. Dát si místo oběda zmrzlinu je stejné jako dát si coca colu nebo kus čokolády. Energeticky možná nuly od nuly pojde, ale dieteticky už ne.
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    SOLEI: Nj, tloustne, ale já si ji dávám místo jídla, takže nula od nuly pojde.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    PINK_CICINKA: Horeca z Makra. Mám tři v mrazáku.
    SITH
    SITH --- ---
    PINK_CICINKA: jop, tu mam taky nejradsi :))
    PINK_CICINKA
    PINK_CICINKA --- ---
    Nejlepší zmrzlina je stejně Stila dolce s karamelem a pekanovými ořechy z Kauflandu. Je ze smetany, stojí 50 Kč a je daleko lepší než nějakej Haagen dazs. Karamel je pěkně tekutý, je ho tam hodně a ořechy celé a karamelizované. Bohužel je dost často vyprodaná.
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    SITH: jsi zly, mlekari Dane!
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    JAJITA:
    No ono je to trošku jinak. Nemám teď namysli kvalitu tuků ve zmrzlinách protože to už je o tom samotném složení daného produktu (dost velký význam v tom jestli je ve zmrzlině palmový tuk nebo mléčný tuk má také cena), ale mám na mysli to co ta samotná zmrzlina s tělem dělá. Zvlášť s tělem člověka, který chce hubnout. Zmrzlina dodá spoustu ocukrované vody a chemických dochucovadel - takže když už je to ta "smetanová" a je v ní trocha tuku tak bez ohledu na to jestli zvyšuje cholesterol protože je tam mléčný tuk nebo jen trochu víc zatěžuje játra protože je tam tuk rostlinný, tak ten tuk tělo alespoň částečně trochu zasytí a poskytne mu dlouhodobější energii. Protože jednoduché cukry jsou vysoce stravitelné a prakticky okamžitě dodají tělu energii, kterou pokud rychle nevydá tak ukládá do tukových zásob. Člověk se sice nají, ale tělo zůstává ve stresu protože nedostalo nic ke zpracování. Každý člověk s nízkým tlakem ti řekne, že když se mu začne motat hlava tak si musí dát něco sladkého protože je to velmi rychlá energie.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    SOLEI: Ano, zrovna ve zmrzlině je spousta těch nejkvalitnějších tuků :D A smetanová je plná vysokoprocentní šlehačky :D
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    QUORRA:
    Jo zmrzka je super, ale tloustne se z ní :-))) i z té vodové (je děsně narvaná vysoce stravitelným cukrem) to už raději nějakou smetanovou, ve které je i trocha tuku a tělo si z ní vezme trochu víc než když člověk sní pytlík bonbonů (byť naředěných vodou a zmražených)
    SITH
    SITH --- ---
    VIR_KENNY: tak "obrovsky prodeje" je věc spekulativní, protože co přijde obrovské tobě, přijde někomu jako malé. Nebo nevím, co jsi tím chtěl jako básník říct
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    to je zvlastni, treba tabulky prodeje Mroze, rusky zmrzliny, ruznejch prave tech vodovejch je pomerne obrovsky a nekde jinde... ale co zmuze proti jasnymu kazani ekonomu clovek co roky koukal na vysledky vyroby i prodeje?
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    SITH: Ehm, já jsem napsala "lidy"...takže není za co se omlouvat :d.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam