JAJITA:
No ono je to trošku jinak. Nemám teď namysli kvalitu tuků ve zmrzlinách protože to už je o tom samotném složení daného produktu (dost velký význam v tom jestli je ve zmrzlině palmový tuk nebo mléčný tuk má také cena), ale mám na mysli to co ta samotná zmrzlina s tělem dělá. Zvlášť s tělem člověka, který chce hubnout. Zmrzlina dodá spoustu ocukrované vody a chemických dochucovadel - takže když už je to ta "smetanová" a je v ní trocha tuku tak bez ohledu na to jestli zvyšuje cholesterol protože je tam mléčný tuk nebo jen trochu víc zatěžuje játra protože je tam tuk rostlinný, tak ten tuk tělo alespoň částečně trochu zasytí a poskytne mu dlouhodobější energii. Protože jednoduché cukry jsou vysoce stravitelné a prakticky okamžitě dodají tělu energii, kterou pokud rychle nevydá tak ukládá do tukových zásob. Člověk se sice nají, ale tělo zůstává ve stresu protože nedostalo nic ke zpracování. Každý člověk s nízkým tlakem ti řekne, že když se mu začne motat hlava tak si musí dát něco sladkého protože je to velmi rychlá energie.