• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    MICHATU
    MICHATU --- ---
    ALONSY: neni to jen o mase, to je asi nejcastejsi omyl o Paleo obecne :)

    Ano stravoval jsem se tal. Ted nejdu do Mc na burger, ale jdu do restaurace na steak nebo neco PAleo. To mi mnoho nadobi nepribyde :)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    MICHATU: Podle toho co jsem četla u tebe na blogu, tak jsi se před paleo stravoval přesně jako já. To se divím, že ti to nepřijde jako oběť (i když už je to docela dlouho co jsi začal, tak už jsi asi zvyklý). Prostě vydaný čas na bývalý jídelníček = deset minut i s nákupem a umytým nádobím (protože z rohlíku nebo mcdonaldu žádné nádobí není:). Vydaný čas po té - raději nepočítám:)

    Do budoucna je to super, i když jsem s tím začala především kvůli mému současnému stavu a kvůli mojí fóbii z žaludečních vředů (přesněji řečeno z nemocnic:), do budoucnosti 70 let tolik neplánuju, protože jsem pevně přesvědčená o tom, že společnost v tomhle stavu nevydrží a to, že za pár let nebude dostatek masa už je teď docela jasné.
    MICHATU
    MICHATU --- ---
    NTR23: ono je to o tom, ze tedko mozna trosku neco obetujes (ikdyz me nepripada, ze bych musel se nejak obetovat) a pak uvidis, ze byt v 70 letech cilej je trosku rozdil nez mit cukrovku, 130 kg a nebo nebyt vubec...
    NTR23
    NTR23 --- ---
    ALONSY: Ono to je pohodlí. Holt musíš si najít zdůvodnění. Já to vidím u své mámy. má cukrovku, daleko už nedojde, bolí jí nohy, všechno. Klouby v prdeli. Nechci takto dopadnout.

    A strava a ničení zdraví je prostě tak dlouhodobý proces, že si teď řekneš, to je v pohodě, nic se neděje. Jednou to ale přijde. Vidím to nakupování a vaření jako menší zlo.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Mě jen opravdu hodně nebaví to vaření. A umývání nádobí. A nakupování. Ale úplně ukrutně. První týden se to ještě dalo, ale teď už toho mám plné zuby a nenapadá mě, jak ten čas tím strávený nějak minimalizovat. Proto to trochu flákám (snídat nemám moc potřebu, pak sním třeba pár banánů, oříšků a večer se snažím o nějaké maso, ale není to zrovna ideální)
    MICHATU
    MICHATU --- ---
    ALONSY: tak jestli jsem inspiroval, tak to jsem rad :) ja jsem snedl dohromady za tech 10 mesicu tak dva rohliky :)

    Paleo podle me dava velky smysl a jeho opusteni je skoda pro kazdeho, protoze jsem se snad jeste nesetkal s clovekem, kteremu by Paleo neprospelo.
    MICHATU
    MICHATU --- ---
    NYX: nene, autorka se stydi :) jinak pan doktor rejpal, ale nijak zvlast pry nedelal zle
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    MICHATU: Jé, ty jsi jeden z lidí, který mě k paleo inspiroval, tvůj blog jsem před tím pročítala pečlivě :)

    Já jsem první týden jela striktní paleo, bylo mi super, zhubla jsem. Potom jsem přidala tak dvakrát týdně malou bagetu a o víkendu jsem jedla sice maso, ale taky s nějakým pečivem a fazolemi a zase jsem pěkně přibrala a celkově se necítím úplně ideálně.

    Takže moje tělo mi na otázku, jestli je pro něj paleo ideální odpovědělo celkem jasně.)
    NYX
    NYX --- ---
    MICHATU: na blog jsem narazil uz driv, je ta zminovana bakalarka nekde dostupna? pripadne jak to s ni dopadlo? :)
    MICHATU
    MICHATU --- ---
    Ahoj, už dlouho jsem chodil na nyx koukat, jestli už je i vlákno Paleo a včera jsem objevil, že je :)

    Paleo jedu více jak 10 měsíců, jsem spokojen, nikdy jsem se asi necítil líp. Ze začátku jsem jel 100% striktní Paleo, dnes už občas zhřeším, ale opravdu v maličké míře.

    Mezi ty pravidelné "hříchy" patří káva, jenže podle mě ta je uplně v pohodě a dva-tři šálky espressa tělo ani nepostřehne.

    Napsal jsem několik článků, kde popisuji své zkušenosti, jídelníček, názor pana doktora na Paleo a také pár snadných receptů. Tak se určitě podívejte na

    Michablog: Paleo dieta
    http://michatu.blogspot.cz/search/label/Paleo%20dieta


    A na mém Instagramu, Twitteru, Pinterestu také najdete info o Paleo, všude pod přezdívkou michatu.

    Jsem rád, že se Paleo (Primal, Low-carb) komunita u nás rozšiřuje :)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    TUILE: ha, spatne jsem se vyjadrila, pochopila jsem ze ta myslenka je takova ze to vajicko do hrnicku vyklepnes, a ze je prave moznost mit vajicko v miste kde nejsou plotynky a nechces ho predem vareny. ja budu klidne prukopnik a vyzkousim to, ale potrebovala bych nekoho ze mi rekne ze vyklepnuty nevybouchne, nechci v praciznicit mikrovlnku...
    TUILE
    TUILE --- ---
    FRONEMA: http://www.youtube.com/watch?v=6kjkaVBdBcs
    ovsem jak bude reagovat v hrnicku s vodou netusim.
    proc ho neuvarit na plotne?
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    nasla jsem nekde jako napad na snidani dat vajicko do hrnicku a do mikrovlnky, co si o tom myslite? mam mikrovlnku v praci a slysela jsem ze to dela nejaky nehezky efekty tak nevim jestli to mam zkouset... vite o tom nekdo neco?
    TUILE
    TUILE --- ---
    maslo, nekdy saldo.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    AOTEAROA: slanina má svůj tuk, já si to pak na talíři ještě poliju ořechovým nebo olivovým olejem
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    TUILE: na jakém tuku ty vajíčka smažíš?
    slaninu jsem doteď nejedla skoro vůbec, ale jak to tak pozoruju, tak asi začnu :)
    TUILE
    TUILE --- ---
    AOTEAROA: michany vajicka (omeleta, fritata...) sou rychly a uspinis jenom panev (pripadne talir, pokud si cimprlich a nechces jist primo z panve :) ). jen tam musis dat dost tuku (slaniny), aby te to zpalaclo na dyl.

    dalsi typ na snidani - upect den prdem muffiny, nadobi sice hodne, ale uz vecer,, takze je do rana muzes umejt.

    pripadne banan s maslem a cokoladou (nejlepe fair trade 85%). rychly a trochu sladky.

    este obcas delame livanecky z mandlovy mouky, ale to uz je spis na vikend, pac to zabere i cas i nadobi.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    s tím vysazováním cukrů je to hlavně v tom vydržet to první dny. tělo je na cukry zvyklé a říká si o ně, ale dokáže si poměrně rychle odvyknout a pak už na to nemáte obvykle skoro ani chuť. já jsem teď měla několikaměsíční období nezřízeného žraní sladkostí a čokolády (fyzický i psychický stres to asi spustil) a pak už to bylo fakt špatný a rozhodla jsem se zabojovat a cukry rapidně omezit, ať je nutkání jakékoliv, a po 14 dnech vidím, že na to skoro ani nemám chuť. chce to ale nějakou berličku, já použila osvědčený proteinový nápoj s čokopříchutí a zcela zásadní je chodit do obchodu na nákup dle seznamu a vůbec nechodit do uliček kde jsou sladkosti.
    vím že proteiňák není paleo, jen jsem chtěla něco podotknout k tomu odvykání. mimochodem začla jsem místo sladkostí, kterýma jsem si hojila ztrátu energie, jíst hodně masa a občas i ten proteiňák, a paradoxně cítím mnohem víc energie a méně únavy než předtím... jako svačinu na hlad a energii si dávám hrušku nebo perssimon místo cukruplných müsli tyčinek, taky jsem zrušila chleba a podobný ucpávací věci.
    jím pouze maso, zeleninu, k svačinkám ovoce či vejce natvrdo. občas těstoviny a rýži, ale to je spíš likvidace starých zásob.

    ještě mi zbývá pořešit snídaně - nemůžu jíst cereálie (do nichž si už půl roku liju sojové mléko, zkoušela jsem i rýžové ale to je ble) a potřebuju něco opravdu rychlého, co neušpiní tunu nádobí a nasytí mě to aspoň na dvě hodiny.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Málo sacharidů, hodně tuků - Vyuzeno.cz - Voňavý a šťavnatý magazín
    http://www.vyuzeno.cz/lchf/
    TUILE
    TUILE --- ---
    ALONSY: hmmm, myslim, ze byste nas nekdy meli pozvat na veceri :)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam