• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    TUILE
    TUILE --- ---
    KACERR: paleo rozhodne nesedi vsem.
    nicmene zacit varit ze zakladnich surovin a vynechat polotovary a mouku je myslim zaklad kazdyho zdravyho jidelnicku a rozhodne to bude ku prospechu kazdymu.
    paleo je jenom jedna cesta z tech vsech moznejch.
    KACERR
    KACERR --- ---
    SARKUF: ty raci zacni poradne jist ty hubendoure!

    nastesti to zatim uplne nepotrebuju, ale jeden nikdy nevi, ze?
    ale s tema realnejma zkusenostma mne to zajima, protoze ty pribehy znej fakt zajimave, jen bych rad vedel jak moc je to hype a jak moc realita.
    TUILE
    TUILE --- ---
    ja bych chtela pit kafe horem dolem. miluju jeho chut.
    ¨bohuzel mi po nem je spatne, takze si ho dam max 1 za tejden.
    SARKUF
    SARKUF --- ---
    KACERR: tebe kacere nespasi uz nic.)
    KACERR
    KACERR --- ---
    AOTEAROA: A opravdu uz registrujes nejaky znatelny zlepseni, nebo sis jen precetla tu knizku a ted si jedes na vlne nadseni, jak je to tam pekne napsany (jak je to obili jedovaty, ten inzulin, ta "zanetlivost" organismu apod )?

    Ja jsem si taky neco precetl, taky mne to v podstate nadchlo, to ze v mouce nic dobryho neni mi pripadne taky duveryhodna informace, vic bilkovin, min cukru a tuky nejsou na skodu taky beru ..... ale asi to nespasi celej svet, ne?
    OVERDOSER
    OVERDOSER --- ---
    ZUZKAOU: Až se někdy stydim za to, co u nás je v televizi podáváno jako humor
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    OVERDOSER: veřejnoprávní humor. Navíc ostravský.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    ALONSY: já se kafe nebojím, jen jsem zjistila že když vysadím tu přemíru cukru, tak ho ani nepotřebuju. a na chuť si klidně můžu dát čaj.
    OVERDOSER
    OVERDOSER --- ---
    Docela bych chtěl vidět reakce lidí u televize :D Paleo Pod pokličkou..

    Pod pokličkou: 2. 3. 2011 — iVysílání — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1092592063-pod-poklickou/411236100091007/
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    ZUZKAOU: Popravdě jsem docela překvapená, že ještě nedošlo k přílivu ochránců zvířat :)

    AOTEAROA: Kafe se bát nemusíš. Rozhodně ne kvalitnějšího, jak píše NYX: , knížky jen straší:) Nesmíš to teda pít po litrech :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ALONSY: záškodník od breathariánů?
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Co to tu je za mínusovací párty?
    NTR23
    NTR23 --- ---
    NYX: to jsem si taky vždy říkal, jak to může někdo pít a teď už tři roky jako docela dost.
    a tento rok teprve přicházím na chuť vínu, které jsem taky nikdy nepil.
    NYX
    NYX --- ---
    Kvalitni kafe ma spoustu pozitiv. Skoro lituju, ze mi fakt ani trochu nechutna :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    DEMONOFANARCHY: já jsem si před pár lety při předvánočních přesčasech v práci uhnala silně zničený žaludek přehnaným pitím kafe a coly a nedostatkem jídla, a teď bojuju s níže zmíněnými problémy, navíc po přečtení It Starts With Food má člověk dojem že je všechno smrtelně nebezpečné :D takže kafe šlo z domu. teda výjimečně si ho dám, ale už jím nezačínám každé ráno, nedávám si ho na noc a nenechávám si jím tak rozhazovat kortizol :))
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    DEMONOFANARCHY: kdyby aspoň chleba se šunkou, ten je ještě dobrej. já ale na svý 12hodinový směně nevidím většinu kolegů jíst nic anebo mají něco mezi bílým chlebem, který dostáváme k neomezené konzumaci zdarma. většina z nich si o každé 20minutové pauze ubalí dvě cigára a vypije půllitrovej energydrink (ten teda jen jeden, max dva denně - leze to do peněz).
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    20 let se léčím na kožním, 15 let se léčím na imunologii, a v 28 letech teprve sama objevím, že moje problémy počínají stravou, a že lepší než brát antihistaminika, kortikoidy a dýchací kortikoidy, bylo by dobré se zaměřit na stravu - proč se mě nikdy žádný doktor nezeptal, co jím??

    je tu někdo, kdo přišel na to, že jeho hlavním problémem je propustné střevo? LGS - leaky gut syndrome, jehož následky jsou astma, ekzémy, lupénka, crohnova choroba, artritida, migrény, a spousty a spousty dalších věcí.

    když už nic, aspoň mě to donutilo začít si sama pořádně vařit a začlo mě to fakt bavit :) v práci na mě kolegové popíjející obří energy drink a chroustající brambůrky koukají jak na blázna, když se ptám proč si nedají nějaké opravdové jídlo :))

    je velmi zajímavé cítit na sobě efekty cukru. když jsem hodně snížila jeho příjem, začla jsem se cítit mnohem méně unavená. když mi to občas v práci ujede a nacpu se tam sladkostma, který pečeme, jsem utahanější mnohem dřív a jen tak to nepřejde, i mě všechno víc bolí. je to snad náhoda?? :))
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    ALONSY: no, to si fakt představit nedokážeš :) představ si že třeba šest hodin v kuse balíš pekelně dobrý sušenky do sáčků a do krabic a během těch šesti hodin jich asi tak plná popelnice leží všude kolem tebe po zemi, jsou třeba zlomené nebo slepené a musí se vyhodit, tkaže neubyde, když to sníš. no a ochutnáš, protože jsou moc pěkné. a ony jsou i dobré. a pak už nemůžeš přestat :D ale jako ovládám se, za 12hodinovou směnu sním třeba celé dvě sušenky... přitom bych se tím mohla narvat.
    každý den navíc dostáváme dva bochníky výborného toustového chleba a můžeme ho navíc sníst v práci kolik chceme. takže všichni v práci žerou ten chleba a chlastají k tomu obrovský energy drinky a na mě koukaj co to proboha žeru za hnus, když mám v mističce nějaké listí :D (salát s olivovým olejem). na moje hovězí stejky aspoň nikdo kecy nemá.
    vtipné je, že já se po té své stravě cítím mnohem plnější energie než oni co se rvou energy drinkama a sladkým. a když jsem někdy fakt hodně utahaná, obvykle si uvědomím že jsem dneska neodolala a snědla hodně těch sladkostí. podle mě to hrozně souvisí, jsem po tom mnohem unavenější než po tučném.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    AOTEAROA: Nedovedu si představit, jaký je v tom pracovat, ale když se mi vždy povede najet na nějaký režim, tak mě to sladký vůbec neláká, ani cola na které jsem skoro závislá, ani jiné sušenky.

    Ale pak mi do toho pro změnu "něco vleze" (což je výmluva samozřejmě:) poruším to a pak mi trvá třeba i několik měsíců zase začít znovu. Problém je, že ty období výmluv jsou delší než ta kdy se stravuju jak bych si přála:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam