• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Jak se dívám na fotky z natáčení, tak celý štáb už asi "Ví co jí". Asi jedou na těch margarínech.
    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.460270364033054.104570.140957649297662&type=1
    NYX
    NYX --- ---
    NTR23: njn, jede dalsi kolo dneska :)
    VIDEO: Naučte se, co zdravého si namazat na chleba - iDNES.cz
    http://ona.idnes.cz/vim-co-jim-maslo-nebo-margarin-d26-/dieta.aspx?c=A130114_013901_dieta_pet
    NTR23
    NTR23 --- ---
    střelte mě do hlavy
    Vím, co jím: Tuky - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=fRxxbzq-TVM


    TAURUS
    TAURUS --- ---
    FRONEMA: možná by tě zaujala tato diskuze: http://www.cuketka.cz/forum/topic.php?id=1068
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    FRONEMA: já teď trochu gůglila a pročítala avokádový a makadamiový a uzavřela jsem to s tím, že to nechám až na doma (za dva a půl měsíce jsem zpět v Praze), protože bych to tu stejně nestihla spotřebovat, tak netřeba zbytečně vyhazovat peníze. ale ještě promyslím to že si je třeba tady koupím domů, pokud mi vyjde místo v krosně, protože mě tu vyjde levněji.
    a pak bych ten makadamiový asi měla jako takový jakoby luxusní olej pro výjimečné příležitosti a konkrétní úpravy jídla, ne na každodenní smažení a tak, ale kdoví, prý chutná opravdu skvěle - záleží asi jak dobře placenou práci si najdu :))

    smokepoint mají olivový, avokádový i makadamiový vyšší než máslo (to ho má velmi nízký, přepálí se ti v něm totiž mléčné proteiny), než slunečnicový a než řepkový olej.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    AOTEAROA: to zni vyborne!
    AOTEAROA: ja na nej mam ten nazor, ze vedet kde ho koupit tak do nej urcite jdu :) ale ze nevim, tak smazim na kokosovym. a teda btw, ten mi zrovna predevcirem dosel, tak jsem zkusila jedny livaneckyudelat na masle a prekvapilo mne, o kolik horsi ma smazici vlastnosti...

    takovou tu problematiku smoked pointu si vzdycky prectu a hned zapomenu, bohuzel...
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    jaký máte názor na makadamiový a avokádový olej? použili byste nějaký na smažení a celkově ve své kuchyni? podle wiki mi přijde, že avokádový má stejné vlastnosti jako olivový (ať už mluvíme o extra virgin nebo rafinovaném), a tak asi nemá smysl utrácet za exotiku.
    u toho makadamiového si ale ještě nejsem jistá a moc mě láká ho vyzkoušet. na NZ je mají normálně v supermarketu, nevím jak v ČR, cena je tu oproti ČR ale o dost přívětivější, i když je stále téměř dvounásobná oproti olivovému oleji. ráda bych našla něco vhodného na smažení, ikdyž popravdě poslední dobou v podstatě smažím úplně bez oleje, protože mám strašně dobrou pánev a stejky dělám beztak nasucho. když už olej, tak vypotřebovávám co mám rýžový olej ve spreji.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    tak jsem posledních několik měsíců hodně moc omezila cukr a celkově sacharidy (žádná rýže, těstoviny, brambory, ovoce se taky snažím nejíst nadmíru), úplně vypustila průmyslově zpracovaná jídla (až na konzervy se zeleninou a tak, ale prostě bez velkého zpracování či množství chemie), úplně vypustila vše z obilí (těstoviny, pečivo včetně všech alternativních druhů mouky, pizzu), zvýšila příjem masa, vajec a hodně zvýšila příjem tuku (smetana, máslo, tuk z masa).

    až na to, že jsem si přes Vánoce povolila jíst jako prasátko (měli jsme spoustu čerstvého ovoce, tak jsem upekla desítky muffinů a snažila se je rozdat kamarádům) a snědla jsem několik litrů zmrzliny, takže jsem měla krátkodobý výkyv, by se to dalo shrnout takto:
    zhubla jsem. trochu, ale přece, a hlavně při konzumaci spousty jídla se spoustou tuku.

    a cítím se lépe, mám víc energie, méně hladu, méně záchvatů na sladké, respektive silnější vůli odolávat lákadlům. mám dojem, že projevy alergie a ekzémů jsem trochu slabší, ale to se strašně těžko hodnotí (nemám stálý režim plus pracuju v zemědělství pod širým nebem, kde se používá spousta postřikové chemie).
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    NYX: aha, tri navazujici otazky. je mozne si nekde udelat test jak je to se mnou a s laktozou? preferovala bych nejakou komercni sluzbu pred standardnimi doktory. jak se to pripadne dela?

    pokud bych skutecne potvrdila ze mam s laktozou problem, znamenalo by to ze bych pro sve dobro mela vynechat i ten syr, nebo kdyz nepozoruju zadnou negaqtivni reakci tak je to fuk?

    nedavno mi tu byl doporucovan recky jogurt (furt jsem se k nemu nedostala) jak je na tom s laktozou ten?
    NYX
    NYX --- ---
    FRONEMA: ano, v syrech byva mnohem mene laktozy nez v mleku.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    takovej dotaz, too much information warning, davalo by nejakej smysl, ze negativni reakci (boleni bricha, rychlej prujem) u mne zpusobuje mleko, ale syr ne? zatim furt nejsem v stavu udelat nejakou rozumnou serii experimentu takze spis odhaduji
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Nova? No toto.

    Průzkum jasně ukázal, která dieta funguje NEJLÉPE: Pravěká! - tn.cz
    http://tn.nova.cz/zpravy/zajimavosti/pruzkum-jasne-ukazal-ktera-dieta-funguje-nejlepe-praveka.html

    PMPM
    PMPM --- ---
    zajímací :-)

    In Search of the Perfect Human Diet (TM) Official Trailer - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=8N-VC6xh1BI
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    muzete doporucit nejaky dobry stolni mixer? na mandlove maslo a podobne...
    NTR23
    NTR23 --- ---
    via @sugarfreelife

    Muj preklad programu Whole30 uz je k dispozici: http://whole9life.com/2012/08/the-whole30-program/ (uuuuplne dole PDF ke stazeni) #paleo
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    AOTEAROA: ja tu mastnou chut vylozene muzu, dokonce mam pocit ze od te doby co jsem relativne ciste na paleu, tak mi zmizely jakykoli chute na sladky, susenky, cokolady ale obcas se pristihnu ze mam chut vylizat plech na kterym se peklo kure a zustal po nem omastek :)

    dneska rano jsem vyzkousela uplne prase variantu, instatni kafe (jiny doma neni), trocha kokosoveho oleje, a kokosove mleko (dohromady to bylo neco pres 25g tuku) a rozmixovat. Musim, rict, vzhledem k podminkam vyborny! to promixovani odstrani ty oka navrchu, a udela vybornou penu. Pocit z toho je dobrej, i ja, ktera bez snidane nevylezu z domu si dokazu predstavit ze trochu to vylepsit a dalo by se na tom nejakou dobu prezit.
    Ted jsem teda po tom trochu posilovala, a to mi lehce chybeli cukry ke konci...

    celkove se mi t hodne libi, ale ta jeho kava s jeho specialnim olejem je docela draha, a to ani nevim kolik je za postovny, tak nevim jestli do toho pujdu...
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    FRONEMA: na tvůj odkaz jsem nekoukala, ale na dotaz odpovídám, že jsem si dávala do kafe 38procentní smetanu a je to na mě pak příliš mastné, navíc pokud to nedáš do vlažného kafe, tak se ti udělají na tom parádní mastná oka, mně to nenadchlo :D takže kafe je jediná výjimka kam si i nadále dávám mléko. kupovala jsem tady nějakou 4procentní variantu s marketingovým názvem farmhouse, ale to bylo taky nějak příliš mastné na chuť... takže nakonec jsem skončila u místního standardního mléka, které má 3,5 procenta, a pak prodávají hodně ještě trim, a to je jako naše odstředěné. to co je u nás polotučné tu skoro nemají.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    narazila jsem na http://www.bulletproofexec.com/how-to-make-your-coffee-bulletproof-and-your-morning-too/ zkouseli jste nekdo davat maslo do kafe? pripadne, kde vzit grass-fed maslo?
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Margarínová lobby | Cuketka
    http://www.cuketka.cz/?p=7473
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam