• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Nova? No toto.

    Průzkum jasně ukázal, která dieta funguje NEJLÉPE: Pravěká! - tn.cz
    http://tn.nova.cz/zpravy/zajimavosti/pruzkum-jasne-ukazal-ktera-dieta-funguje-nejlepe-praveka.html

    PMPM
    PMPM --- ---
    zajímací :-)

    In Search of the Perfect Human Diet (TM) Official Trailer - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=8N-VC6xh1BI
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    muzete doporucit nejaky dobry stolni mixer? na mandlove maslo a podobne...
    NTR23
    NTR23 --- ---
    via @sugarfreelife

    Muj preklad programu Whole30 uz je k dispozici: http://whole9life.com/2012/08/the-whole30-program/ (uuuuplne dole PDF ke stazeni) #paleo
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    AOTEAROA: ja tu mastnou chut vylozene muzu, dokonce mam pocit ze od te doby co jsem relativne ciste na paleu, tak mi zmizely jakykoli chute na sladky, susenky, cokolady ale obcas se pristihnu ze mam chut vylizat plech na kterym se peklo kure a zustal po nem omastek :)

    dneska rano jsem vyzkousela uplne prase variantu, instatni kafe (jiny doma neni), trocha kokosoveho oleje, a kokosove mleko (dohromady to bylo neco pres 25g tuku) a rozmixovat. Musim, rict, vzhledem k podminkam vyborny! to promixovani odstrani ty oka navrchu, a udela vybornou penu. Pocit z toho je dobrej, i ja, ktera bez snidane nevylezu z domu si dokazu predstavit ze trochu to vylepsit a dalo by se na tom nejakou dobu prezit.
    Ted jsem teda po tom trochu posilovala, a to mi lehce chybeli cukry ke konci...

    celkove se mi t hodne libi, ale ta jeho kava s jeho specialnim olejem je docela draha, a to ani nevim kolik je za postovny, tak nevim jestli do toho pujdu...
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    FRONEMA: na tvůj odkaz jsem nekoukala, ale na dotaz odpovídám, že jsem si dávala do kafe 38procentní smetanu a je to na mě pak příliš mastné, navíc pokud to nedáš do vlažného kafe, tak se ti udělají na tom parádní mastná oka, mně to nenadchlo :D takže kafe je jediná výjimka kam si i nadále dávám mléko. kupovala jsem tady nějakou 4procentní variantu s marketingovým názvem farmhouse, ale to bylo taky nějak příliš mastné na chuť... takže nakonec jsem skončila u místního standardního mléka, které má 3,5 procenta, a pak prodávají hodně ještě trim, a to je jako naše odstředěné. to co je u nás polotučné tu skoro nemají.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    narazila jsem na http://www.bulletproofexec.com/how-to-make-your-coffee-bulletproof-and-your-morning-too/ zkouseli jste nekdo davat maslo do kafe? pripadne, kde vzit grass-fed maslo?
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Margarínová lobby | Cuketka
    http://www.cuketka.cz/?p=7473
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Ty články vycházejí celkem pravidelně. Chybí jim ale označení Placená inzerce a jméno inzerenta. Je to lobby.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jo - aha - agar - ten bude méně průmyslově opracován a normálně roste v moři, takže si ho pobřežní pračlověk do toho ovoce klidně mohl přimíchat.

    Kdo jede na ketozu, tak musí počítat s tím, že agar je sacharid.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Pokud to z popisu: není jasné - po přidání želatiny a nebo agaru se musí nějakou dobu počkat, než to zatuhne, ztužovač to dělá hned.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FRONEMA: paleo je želatina, ztužovač je nějakej modifikovanej škrob.

    Lžičku práškové želatiny zalej malým panákem horké vody, rozmíchej a pak to do toho přidej.

    Pokud chceš být ultra hyper real food paleo, tak si tu želatinu vyrobíš sama - vezmeš nožičky, kolínka, oháňky, vepřové kůže a případně křidýlka - prostě kusy zvířat z vysokým obsahem chrupavek. Dáš je do vody - tak v poměru 1:1 a s cca 1% objemu octa a vaříš dlouho, předlouho. Pak to zceď a nech vychladnout. Ztuhne to na rosol. Seber tuk. Rozmíchej dva, tři bílky ve studené vodě (tak deci vody max). Ohřej vývar tak, aby se rozpustil, ale ještě nebyl horký. Rozmíchej v něm ty bílky s vodou a pomalu to přiveď k varu. Vař zhruba pět minut, bílky se vysrážej a želatina se vyčistí. Přeceď přes něco hustého. Následně to svař tak, že to bude mít sirupovitou konzistenci i horké, nalij na plech vyložený kuchyňskou folií, nech vychladnout a zatuhnout, nakrájej na skladovatelné kusy a ulož do mrazáku. Při snaze o znovupoužití pak rozhehřej onen kus a smíchej s tím, co chceš aby ztuhlo.

    imho ale průmyslově zpracovaná želatina není nic tak tragického, aby bylo potřeba podstupovat výše uvedené http://www.hages.cz/katalogy/zelatina.pdf
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    netusite jak moc je paleo ztuzovac slehacky? predpokladam ze spis ne, v tom pripade jsou nejaky alternativni zpusoby? zmixovanej banan s kokosovym mlikem chutna fakt slehackove a libilo by se mi kdybych z toho mohla delat na moucniky nebo livanecky stejny utvary jako se dlavaji ze slehacky...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FRONEMA: na trhu. Bude tam i zejtra.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ZUZKAOU: kde na jiraku?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jiřák, dnes free range vejce z podblanicka po 5 kč/ks . Jinak ta slovenské z Lidlu zmizela.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam