tak jsem posledních několik měsíců hodně moc omezila cukr a celkově sacharidy (žádná rýže, těstoviny, brambory, ovoce se taky snažím nejíst nadmíru), úplně vypustila průmyslově zpracovaná jídla (až na konzervy se zeleninou a tak, ale prostě bez velkého zpracování či množství chemie), úplně vypustila vše z obilí (těstoviny, pečivo včetně všech alternativních druhů mouky, pizzu), zvýšila příjem masa, vajec a hodně zvýšila příjem tuku (smetana, máslo, tuk z masa).
až na to, že jsem si přes Vánoce povolila jíst jako prasátko (měli jsme spoustu čerstvého ovoce, tak jsem upekla desítky muffinů a snažila se je rozdat kamarádům) a snědla jsem několik litrů zmrzliny, takže jsem měla krátkodobý výkyv, by se to dalo shrnout takto:
zhubla jsem. trochu, ale přece, a hlavně při konzumaci spousty jídla se spoustou tuku.
a cítím se lépe, mám víc energie, méně hladu, méně záchvatů na sladké, respektive silnější vůli odolávat lákadlům. mám dojem, že projevy alergie a ekzémů jsem trochu slabší, ale to se strašně těžko hodnotí (nemám stálý režim plus pracuju v zemědělství pod širým nebem, kde se používá spousta postřikové chemie).