• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    SHMAIDA: zkusila bych to byt tebou takhle FRONEMA: akorat misto boruvek dat platky jablka, a asi bez te drobenky
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    ahoj, mate nekdo nejaky vyzkouseny recept na jablecny kolac? nebo na cokoliv v cem se daji zpracovat jablka? :o)

    mame doma dve prepravky, bohuzel premrzly, ale chtela bych je zpracovat...
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    Jsou sacharidy zabijákem zdraví? - Vitalia.cz
    http://www.vitalia.cz/clanky/jsou-sacharidy-zabijakem-zdravi/

    Čekala, jsem, kdy v článku najdu slovo "paleo", když je to celé téměř o něm :)
    Ale pravda, že mi to připomíná spíš skvělou kapitolu o hormonech z It Starts With Food. Asi bych si docela přečetlai další knihu přímo o tomhle (případně uvítám linky na online články, to vyjde levněji).
    TUILE
    TUILE --- ---
    hmmm, tak to neni tak spatny.
    korpus je super (misto pekanu, sem tam dala para, nasi vietnamci sou nevybaveni :) )
    a do naplne sem pridala maliny a chut se dost zvedla.

    muzete zavidet!

    TUILE
    TUILE --- ---
    nekdo tu pred casem psal, ze kupuje nejakej supr levnej kokosovej olej nekde v nerudovce.
    kde to bylo a za kolik?
    TUILE
    TUILE --- ---
    FRONEMA: http://www.paleolifestyle.cz/2012/03/03/cokoladovy-dort-bez-jakekoli-mouky/

    cokoladu bereme z lidla 200g za 30kc. je to na vareni a ma 52%
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    TUILE: kterej cokodort?
    TUILE
    TUILE --- ---
    tak ciskekj se chladi v lednici.
    Cheesecake bez číze | Paleo Lifestyle Cheesecake bez číze | Rozcestník a scestník pro paleo jedlíky
    http://www.paleolifestyle.cz/2012/04/09/cheesecake-bez-cize/
    nicmene chut kremu nas nejak moc neoslovila. za ty prachy...

    cokodort zatim vede jak cenove tak chutove.
    TYPHUS
    TYPHUS --- ---
    Mozno vam narusim debatu, ale ma tu niekto skusenosti s konzumaciou listov zo zeleniny? Dnes som napriklad skusal masove gulky zamotat do listov z kalerabu (kedlubny) a chuti to dost zaujimavo-jemne koreneno a pikantne. Zacal som stym experimentovat iba dnes, bezne som vacsinu listov iba vyhadzoval. Ak ma niekto niaky dobry recept, moze kludne napisat, alebo odporucit.
    CRANK
    CRANK --- ---
    NYX: Tak vyloženě sladkost to není (což ani nechci), možná přidat trochu medu. Mě baví právě to že má člověk pocit že toho sladkého sní víc. Navíc je to docela dobrý :-)

    (želatinu rozmixovat s ovocem samozřejmě ještě v tekutém stavu a ne moc, aby to mělo nějakou strukturu ;) )
    NYX
    NYX --- ---
    CRANK: je to dost sladky, kdyz to nedosladis nicim dalsim? i kdyz ono asi hodne zalezi na mnozstvi te zelatiny, co?
    PMPM
    PMPM --- ---
    CRANK: :-)
    CRANK
    CRANK --- ---
    Živočišná želatina rozmixovaná s lesními plody / banánem. Co myslíte, můžu to jíst a říkat tomu "Paleo", nebo nemůžu? :-)

    Jako experiment mě to moc bavilo.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Jak se dívám na fotky z natáčení, tak celý štáb už asi "Ví co jí". Asi jedou na těch margarínech.
    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.460270364033054.104570.140957649297662&type=1
    NYX
    NYX --- ---
    NTR23: njn, jede dalsi kolo dneska :)
    VIDEO: Naučte se, co zdravého si namazat na chleba - iDNES.cz
    http://ona.idnes.cz/vim-co-jim-maslo-nebo-margarin-d26-/dieta.aspx?c=A130114_013901_dieta_pet
    NTR23
    NTR23 --- ---
    střelte mě do hlavy
    Vím, co jím: Tuky - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=fRxxbzq-TVM


    TAURUS
    TAURUS --- ---
    FRONEMA: možná by tě zaujala tato diskuze: http://www.cuketka.cz/forum/topic.php?id=1068
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    FRONEMA: já teď trochu gůglila a pročítala avokádový a makadamiový a uzavřela jsem to s tím, že to nechám až na doma (za dva a půl měsíce jsem zpět v Praze), protože bych to tu stejně nestihla spotřebovat, tak netřeba zbytečně vyhazovat peníze. ale ještě promyslím to že si je třeba tady koupím domů, pokud mi vyjde místo v krosně, protože mě tu vyjde levněji.
    a pak bych ten makadamiový asi měla jako takový jakoby luxusní olej pro výjimečné příležitosti a konkrétní úpravy jídla, ne na každodenní smažení a tak, ale kdoví, prý chutná opravdu skvěle - záleží asi jak dobře placenou práci si najdu :))

    smokepoint mají olivový, avokádový i makadamiový vyšší než máslo (to ho má velmi nízký, přepálí se ti v něm totiž mléčné proteiny), než slunečnicový a než řepkový olej.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    AOTEAROA: to zni vyborne!
    AOTEAROA: ja na nej mam ten nazor, ze vedet kde ho koupit tak do nej urcite jdu :) ale ze nevim, tak smazim na kokosovym. a teda btw, ten mi zrovna predevcirem dosel, tak jsem zkusila jedny livaneckyudelat na masle a prekvapilo mne, o kolik horsi ma smazici vlastnosti...

    takovou tu problematiku smoked pointu si vzdycky prectu a hned zapomenu, bohuzel...
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    jaký máte názor na makadamiový a avokádový olej? použili byste nějaký na smažení a celkově ve své kuchyni? podle wiki mi přijde, že avokádový má stejné vlastnosti jako olivový (ať už mluvíme o extra virgin nebo rafinovaném), a tak asi nemá smysl utrácet za exotiku.
    u toho makadamiového si ale ještě nejsem jistá a moc mě láká ho vyzkoušet. na NZ je mají normálně v supermarketu, nevím jak v ČR, cena je tu oproti ČR ale o dost přívětivější, i když je stále téměř dvounásobná oproti olivovému oleji. ráda bych našla něco vhodného na smažení, ikdyž popravdě poslední dobou v podstatě smažím úplně bez oleje, protože mám strašně dobrou pánev a stejky dělám beztak nasucho. když už olej, tak vypotřebovávám co mám rýžový olej ve spreji.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam