FRONEMA: já teď trochu gůglila a pročítala avokádový a makadamiový a uzavřela jsem to s tím, že to nechám až na doma (za dva a půl měsíce jsem zpět v Praze), protože bych to tu stejně nestihla spotřebovat, tak netřeba zbytečně vyhazovat peníze. ale ještě promyslím to že si je třeba tady koupím domů, pokud mi vyjde místo v krosně, protože mě tu vyjde levněji.
a pak bych ten makadamiový asi měla jako takový jakoby luxusní olej pro výjimečné příležitosti a konkrétní úpravy jídla, ne na každodenní smažení a tak, ale kdoví, prý chutná opravdu skvěle - záleží asi jak dobře placenou práci si najdu :))
smokepoint mají olivový, avokádový i makadamiový vyšší než máslo (to ho má velmi nízký, přepálí se ti v něm totiž mléčné proteiny), než slunečnicový a než řepkový olej.