• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ja mandlovou mouku kupovala odtud http://www.monacoint.com/eshop/catalog/830

    ale teda po testu domaciho mandloveho mleka jsem zjistitla ze "odpadovy produkt" zustane prave mouka uz asi nikdy znova kupovat nebudu...
    NTR23
    NTR23 --- ---
    MARTENX: Jee v civilizaci, kde ji mají v krámě. V ČR nesehnatelná
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    DIKY DIKY vsem :)

    pak napisu, jak jsem to zvladla :)
    MARTENX
    MARTENX --- ---
    AOTEAROA: kde kupuješ tu mandlovou mouku?
    NYX
    NYX --- ---
    SHMAIDA: datle a jine susene ovoce, orechy, tmava cokolada apod...plno lidi si vyrabi nejake tycinky z paleo-approved ingredienci. susene maso.
    takhle stacionarne v zime je to brnkacka, horsi je treba nejaky letni prechod hor kde resis vahu, kazeni a u nekterych veci i konzistenci :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SHMAIDA: pokud tam je trouba, tak různé muffiny. Směs suchých věcí (klidně naslano) si smícháš už před odjezdem, pak jen přidáš vodu a případně vejce (spoustu receptur se ale obejde bez nich) a nebo různé sýry, slaniny a tak. Nakydáš do formy a za půl hodiny máš upečeno.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    SHMAIDA: pokud chodíte do restauracky, tak jen pritvrd na snidani a svacinu nebudes potrebovat :-)
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    LUCIASHECK: my si snidane a vecere delame sami, coz je prave naprosto v pohode :) uz mam vymysleny menu a vylozene se na nej tesim :))))

    na svahu je restaurace, kam chodime pravidelne a varej tam vyborne, salaty, masa, zeleninovy polivky...

    slo mi spis vylozene o nejaky svacinky, ktery vytahnu z kapsy / batohu a na vleku si to snim, aniz bych musela operovat s krabickama, nozem, priborem, mnozstvim veci / ingredienci apod.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    SHMAIDA: jedu v březnu (bohužel i bohudík Itálie), v hotelu navíc strašně dobře vařej, všude na sjezdovkách taky... no, abych pravdu řekla, už teď mě to děsí... nicméně k snídani bejvá domácí jogurt s ovocem, naprosto fenomenální domácí vajíčka od vysokohorskejch slepic, tak asi budu sázet hlavně na velmi vydatnou snídani, abych dlouho neměla hlad a na svahu mi stačila třeba zeleninová polívka... největší strach mam z večeří, protože jeden chod bejvaj skoro vždycky těstoviny... strašně dobrý těstoviny...
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    SHMAIDA: čím vším si tu housku obkládáš? sýr, salám, šunka, máslo, salát, okurka, paštika.... no tak si toho obložení prostě vem hodně, a housky nech doma. je to takhle jednoduchý! :))

    mými aktuálně asi nejoblíbenějšími potravinami se aktuálně stávají, tadááááá! avokádo, slanina, mandlová "mouka"!
    MARTENX
    MARTENX --- ---
    taky dotaz - co zvolit k tatarskému bifteku?
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    mam na vas takovej dotaz...
    jedu na tejden na hory, kde je samozrejme zvykem ladovat se houskama se salamem, v bunde mit musli tycinky a dalsi "lahudky", aby me clovek rychlej cukr. zerou se testoviny, sekana, parky atd.... mimo sjezdovku si s jidlem poradim, to je jasny. Mate nekdo nejaky tipy na nejaky svaciny, ktery s sebou muzu vozit v baglu? Nejakou substituci housky se syrem? :)))

    asi se ptam blbe...zkousim to :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    http://www.bmj.com/content/346/bmj.e8707

    Conclusions:

    Advice to substitute polyunsaturated fats for saturated fats is a key component of worldwide dietary guidelines for coronary heart disease risk reduction. However, clinical benefits of the most abundant polyunsaturated fatty acid, omega 6 linoleic acid, have not been established. In this cohort, substituting dietary linoleic acid in place of saturated fats increased the rates of death from all causes, coronary heart disease, and cardiovascular disease. An updated meta-analysis of linoleic acid intervention trials showed no evidence of cardiovascular benefit. These findings could have important implications for worldwide dietary advice to substitute omega 6 linoleic acid, or polyunsaturated fats in general, for saturated fats
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    NTR23: diky, to je chytra vecicka ten pocket ;)
    NTR23
    NTR23 --- ---
    SHMAIDA: Tak konkrétně mi ho poslal Facebook friend a protože jsem na něj zrovna neměl čas, tak aby se mi neztratil, tak jsem si kliknul na tlačítko "Add to pocket", které mám v liště prohlížeče. A tam už se mi nic neztratí.

    Pocket (Formerly Read It Later)
    http://getpocket.com

    Ale tobě šlo spíše asi jaký zdroj odebírám. Tak žádný. Známí.:)
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    NTR23: budu trochu OT, ale jak se do ctecky dostavaj takovyhle clanky? :)


    AOTEAROA: smakoun teda spatnej? neladuju se tim, jen jsem si tuhle koupila smakoun nudle, protoze jsem dostala chut na cinu a nevedela jsem s cim si to dat. Prislo mi to celkem dobry, proste vajecnej bilek... ale pravda, prumyslove zpracovanej :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    LUCIASHECK: prosím prosím napiš to tý svý kámošce na fb co se cpe šmakounem! :D

    NTR23
    NTR23 --- ---
    LUCIASHECK: To zní perfektně.
    Já jsem začal s paleem jeden listopad, když jsem se o tom dočetl od Petra Máry. Zdravotní problémy jsem neměl, ale tak se to nějak sešlo s nějakými pořady o jídle, a do toho nekvalitní potraviny. Před vánoci jsme měli na návštěvě sousedy a on se zmínil že má nějakou tu střevní nemoc a bere kortikoidy. Tak jsem mu o paelu říkal, zaujalo ho to a šel to zkusit. Po třech týdnech toho nechal s tím, že střevo se uklidnilo, ale dostal nějakou vyrážku, která svědila. Jenže po dalších asi dvou měsícíh co jsme se bavili, tak říkal, že vyrážka byla menší zlo než střevo, tak se do toho zase dal a navíc ta vyrážka potom zmizela. No a po půl roce mu lékaž kortikoidy vysadil.
    Věřím tomu, že to jaké máme problémy ovlivňuje strava.

    Navíc dnes se mi dostal do čtečky článek

    Common ingredient in soft drinks causes damage to brain function
    http://www.naturalnews.com/035889_HFCS_brain_function_soft_drinks.html
    CRANK
    CRANK --- ---
    LUCIASHECK: Mě se po dvou týdnech primal režimu vypíná neléčitelný bechtěrev, který jinak dost drsně medikuju. Když začnu hřešit, stačí dva tři dny a zase se zapne a musím medikovat navíc ještě silnými antirevmatiky. Takže tomu klidně budu věřit a přeju ti to.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ZUZKAOU: bohužel jdu na odběr už příští týden, v březnu na kontrolu a pak si budu muset zase půl roku počkat... docela by mě zajímalo, jestli se to fakt může nějak projevit...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam