• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    ANNYSEK
    ANNYSEK --- ---
    Mate nekdo zkusenost se Slow Carb diet?
    http://en.wikipedia.org/wiki/Slow-Carb_Diet

    Mam stale vic a vic pocit, ze po sacharidech (hlavne obilovinach) a mlecnych vyrobcich mi neni dobre, citim se unavena a podobne.
    Paleo me vzdycky lakalo, ale asi nemam na to, abych to fakt drzela denodenne, takze jsem se ted rozhodla vyzkouset Slow carb s tim, ze je povoleny jeden "hrisny den" v tydnu.
    MARTENX
    MARTENX --- ---
    NTR23: ano a to je přesně to o čem jsem psal. Naprostá tragédie.
    MARTENX
    MARTENX --- ---
    ZUZKAOU: Já to zas až tak neřeším.. Jen prostě, když je tam míň Éček tak se cítím líp, což neznamená, že to co udělají malovýrobci je zdravé až na půdu..
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Hyperalbert, který si tak zakládá na kvalitě prodávaných potravin

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MARTENX: aniž bych chtěla zpochybňovat prospěšnost nákupu od malovýrobců, tak v každé slanině budeš mít dusitany. A teda uzenářské soli jsou méně karcinogenní, než klasické, dlouhé uzení teplým kouřem.
    MARTENX
    MARTENX --- ---
    AOTEAROA: a co se týče tréninku, znáš kettlebel? Mrkni na www.kb5.cz a na www.zeleznakoule.cz Dva cviky, třikrát týdně + bych zkusil zařadit Tabatu (dvakrát až třikrát týdně) a za tři měsíce budeš v naprosto excelentní formě.
    MARTENX
    MARTENX --- ---
    AOTEAROA: já se snažím kupovat taky něco od místních farmářů, protože ve všem co je normálně k mání v obchodech je spousta éček a modifikovaného kukuřičného škrobu..
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    jakou používáte slaninu? já zatím používám výhradně streaky bacon, protože ostatní typy slaniny co se tu prodávají mají na můj vkus moc masa a málo tuku. koukala jsem, pod jakým názvem se to prodává v čr a myslím, že jsem našla :)
    Bio Vepřový bok bez kosti - Bio - E-shop Biofarma Sasov, Jihlava
    http://e-shop.biofarma.cz/cz/produkty/veprovy-bok
    NTR23
    NTR23 --- ---
    ZUZKAOU: Tý jo, Florentýna nejlepší. jakto, že jsem na ten článek nenarazil. Nechámu. Jdu pro smetanu
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MICHATU: přes 80% mléčného tuku, zbytek voda. Nic víc. Jo a máslům nevalné kvality (většinou kvůli kvalitě mlíka a nebo způsobu skladování) pomáhá přepuštění http://vyzivujicitradice.cz/2012/05/23/ghi-a-prvni-senosec/

    A fanatici nakoupí šlehačku (bez škrobů a ztužovačů) a vyrobí si ho sami (stačí jeden ruční šlehač)
    To je tvoje máslo? | Bistro Florentýna
    http://blog.florentyna.cz/2009/01/26/to-je-tvoje-maslo/
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    tip na jednoduché jídlo k večeři nebo do krabičky, které dělám když není sil ani nápadů - jediný problém je, že se čeká až dopeče trouba:
    libovolné kusy kuřete (dolní stehna, horní stehna, křidýlka, nakrájená prsa) dám na pekáč, obvykle přidám kapičku tuku aby se to hned nepřismahlo, ale není potřeba, z kuřete ho vyteče dost. kuře okořením pouze pepřem a solí, na to sytě pokladu nakrájenou cibuli na kolečka a kolečka mrkve. vzhledem k tomu že tu mrkev pak mám jako přílohu k tomu masu (nepaleo verze má navíc rýži), tak tam té zeleniny nasypu fakt hodně. podliju maličko vodou a pak peču hodinku až hodinku a půl jako kuře - občas zkontrolovat, otočit, trochu podlít, respektive přelívat vytvořenou šťávou, aby to nevyschlo.

    pak zopakuju tip na snídani - když do vajíček se slaninou přidáte broskev, případně jablko, a okořeníte skořicí, dostane to úplně jiné grády! snídám to šíleně dlouho a pořád chutná.

    taky si do krabičky často dělám cuketu - na kostičky hodím do pánve na vysoký plamen, pak přidám trochu vody, okořením sůl pepř, nechám vodu vyvařit aby to změklo, zaliju olivovým olejem a třeba posypu sýrem.

    nebo dýně nakrájená na měsíčky, posypat rozmarýnem, péct v troubě asi 20 minut na 200 stupňů aby změkla. šup s tím do krabičky k svačině.

    složitá jídla si nechám zas na dobu, kdy nebudu makat 12 h denně ;)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    MICHATU: tady máš běžné (=kvalitní) novozélandské:

    MICHATU
    MICHATU --- ---
    Muzete mi, prosim, nekdo poslat vyfocene nutricni hodnoty z kvalitniho ceskeho masla? Mam pocit, ze tady v Chile je tam neco spatne.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    MICHATU: no současně s tím, že se potřebuju stát vytrvalejší, se taky dlouhodobě snažím těch kil zbavit. už několik měsíců se snažím cpát se tukem a nejíst cukr, občas mi to ujede, ale není to tak hrozný. uvidíme, jak se to vyvine, až se za dva měsíce zase ocitnu v práci někde v kanclu.
    MICHATU
    MICHATU --- ---
    AOTEAROA: Urcite spravnou stravou lze geny pozmenit!

    Navic jsi si odpovedela sama - tahas kila navic s sebou, zkus si spocitat, kolik to udela za den?

    A jiste, kazdy to ma trosku jinak, ale je to otazka treninku (treba se to za nekolik tydnu muze rapidne zlepsit), dostatecneho prijnu energie (naper se rano tukem) a kvalitniho spanku.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    chtěla bych se zeptat na off-topic věc, ale je možní že to s paleem bude souviset.

    je možné nějak podpořit a vylepšit fyzickou vytrvalost?

    abych to vysvětlila. jsem vysoká holka mohutnější postavy, tuku na mě dost, svalů taky, a vždycky jsem byla spíš silná a "tažná" než mrštná a vytrvalá. teď mě to ale v práci trochu omezuje a znevýhodňuje oproti ostatním, respektive děláme prostě náročnou svalovou práci a já ji zvládám dobře, ale nedokážu prostě vydržet tu fyzickou dřinu s takovou lehkostí, jako holčina co je šlachovitá a takovej typ "sprinter". ona toho moc nesní, žere samý sladkosti, nemá problém denně spát 12 hodin a tak, ale přitom pak jdeme a dřeme a ona bez sebemenšího problému vydrží těch 10 hodin a chtěla by ještě víc a furt má sílu a dá si akorát sendvič a müsli tyčinku. já to prostě nechápu! :D chci bejt taky tak vytrvalá! mě samozřejmě omezujou zásoby tuku co na sobě nosím, ale i tak.

    je možné ovlivnit vlastní vytrvalost a schopnost dřít od nevidím do nevidím ještě nějak jinak než jednoduše snažením a tréninkem? (páč to moc nefunguje, při předchozí práci jsem si z toho odnesla fyzické i psychické vyčerpání a několikaměsíční záchvat cukrožravosti). nebo je to prostě v genech a nic s tím nenadělám?
    MICHATU
    MICHATU --- ---
    Ted mi doslo, ze jsem vam ani nenabidl muj posledni paleo clanek...

    Michal Turna
    http://michatu.tumblr.com/post/42029112364/stale-verim

    SARKUF
    SARKUF --- ---
    add mandlova mouka - k sehnani je treba v country lifu...

    ale zda se mi to zbytecny... normalne jsem hodil mandle do mixeru a tradaaa
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam