• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    NYX
    NYX --- ---
    ALONSY: ten duvod pro vylouceni lustenin je u palea afaik pomerne chaby, pokud nekomu chybi, nacetl bych neco od WAPFu ohledne spravne pripravy a klidne at je ji.
    ANNYSEK
    ANNYSEK --- ---
    ALONSY: tak on ten den volna nemusi byt nutne den, kdy snis co nejvice hnusu.. ale muzes si treba dat testoviny, brambory a tak:)
    me akorat stve, ze si asi na obed budu muset nosit jidlo do prace, protoze v restauracich, kam chodim, nic moc paleo ani "slow carb" nemaji :/
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ANNYSEK: tak asi hlavni je, ze mi to tak dava vseobecne vic smysl... nejak mi ani moc ty lusteniny nechybi, radeji jim o to vic mrkve :)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Já sama přemýšlím, jak teď znovu začít přestat tláskat a začít s paleem znovu.
    Ale taky se mi to nechce dodržovat úplně ultimátně a přísně. A zase si dovedu představit, jaká se z člověka může stát koule, pokud dodržuje paleo napůl (samé tuky a sem tam nějaká nezdravá cukrová bomba například)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    ANNYSEK: Já (když zrovna jím správně a nepáchám pomalou sebevraždu), prokládám spoustou ovoce, myslím, že by mi na téhle chybělo. Ale jinak to špatně nevypadá.
    Ale třeba ty luštěniny bych nevylučovala ani při paleo (i když to určitě má dost dobrý důvod).

    A ten den volna mi nepřijde jako tolik dobrý nápad - nehledě na to, že když si zvykneš, tak ho ani nepotřebuješ, protože jak píše LUCIASHECK:, když si zvykneš na tu správnou stravu, na tu nezdravou ani nemáš chuť.
    ANNYSEK
    ANNYSEK --- ---
    FRONEMA: co ti na paleo vyhovuje vic?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Tak mám dojem, že jsem skutečně našla stravu, která mi svědčí... po měsíční době na změněné stravě jsem chtěla zkusit, co se mnou udělá včerejší müsli k snídaní a dnešní pizza k obědu... A) nechutnalo mi to, ač jsem nad pizzou slintala nonstop, když jsem někde kolem pizzerky šla... už slintat nebudu... B) jsem příšerně unavená, už se mi zase nedokrvujou končetiny, je mi celkově tak nějak, že mám pro dnešek chuť to všechno zabalit...
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ANNYSEK: ja na tom nejakou dobu byla, p;okud ti nevadi lusteniny tak to neni spatny, clovek ma fakt malo hlad. ja jsem ale u paleo spokojenejsi...
    ANNYSEK
    ANNYSEK --- ---
    Mate nekdo zkusenost se Slow Carb diet?
    http://en.wikipedia.org/wiki/Slow-Carb_Diet

    Mam stale vic a vic pocit, ze po sacharidech (hlavne obilovinach) a mlecnych vyrobcich mi neni dobre, citim se unavena a podobne.
    Paleo me vzdycky lakalo, ale asi nemam na to, abych to fakt drzela denodenne, takze jsem se ted rozhodla vyzkouset Slow carb s tim, ze je povoleny jeden "hrisny den" v tydnu.
    MARTENX
    MARTENX --- ---
    NTR23: ano a to je přesně to o čem jsem psal. Naprostá tragédie.
    MARTENX
    MARTENX --- ---
    ZUZKAOU: Já to zas až tak neřeším.. Jen prostě, když je tam míň Éček tak se cítím líp, což neznamená, že to co udělají malovýrobci je zdravé až na půdu..
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Hyperalbert, který si tak zakládá na kvalitě prodávaných potravin

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MARTENX: aniž bych chtěla zpochybňovat prospěšnost nákupu od malovýrobců, tak v každé slanině budeš mít dusitany. A teda uzenářské soli jsou méně karcinogenní, než klasické, dlouhé uzení teplým kouřem.
    MARTENX
    MARTENX --- ---
    AOTEAROA: a co se týče tréninku, znáš kettlebel? Mrkni na www.kb5.cz a na www.zeleznakoule.cz Dva cviky, třikrát týdně + bych zkusil zařadit Tabatu (dvakrát až třikrát týdně) a za tři měsíce budeš v naprosto excelentní formě.
    MARTENX
    MARTENX --- ---
    AOTEAROA: já se snažím kupovat taky něco od místních farmářů, protože ve všem co je normálně k mání v obchodech je spousta éček a modifikovaného kukuřičného škrobu..
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    jakou používáte slaninu? já zatím používám výhradně streaky bacon, protože ostatní typy slaniny co se tu prodávají mají na můj vkus moc masa a málo tuku. koukala jsem, pod jakým názvem se to prodává v čr a myslím, že jsem našla :)
    Bio Vepřový bok bez kosti - Bio - E-shop Biofarma Sasov, Jihlava
    http://e-shop.biofarma.cz/cz/produkty/veprovy-bok
    NTR23
    NTR23 --- ---
    ZUZKAOU: Tý jo, Florentýna nejlepší. jakto, že jsem na ten článek nenarazil. Nechámu. Jdu pro smetanu
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MICHATU: přes 80% mléčného tuku, zbytek voda. Nic víc. Jo a máslům nevalné kvality (většinou kvůli kvalitě mlíka a nebo způsobu skladování) pomáhá přepuštění http://vyzivujicitradice.cz/2012/05/23/ghi-a-prvni-senosec/

    A fanatici nakoupí šlehačku (bez škrobů a ztužovačů) a vyrobí si ho sami (stačí jeden ruční šlehač)
    To je tvoje máslo? | Bistro Florentýna
    http://blog.florentyna.cz/2009/01/26/to-je-tvoje-maslo/
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    tip na jednoduché jídlo k večeři nebo do krabičky, které dělám když není sil ani nápadů - jediný problém je, že se čeká až dopeče trouba:
    libovolné kusy kuřete (dolní stehna, horní stehna, křidýlka, nakrájená prsa) dám na pekáč, obvykle přidám kapičku tuku aby se to hned nepřismahlo, ale není potřeba, z kuřete ho vyteče dost. kuře okořením pouze pepřem a solí, na to sytě pokladu nakrájenou cibuli na kolečka a kolečka mrkve. vzhledem k tomu že tu mrkev pak mám jako přílohu k tomu masu (nepaleo verze má navíc rýži), tak tam té zeleniny nasypu fakt hodně. podliju maličko vodou a pak peču hodinku až hodinku a půl jako kuře - občas zkontrolovat, otočit, trochu podlít, respektive přelívat vytvořenou šťávou, aby to nevyschlo.

    pak zopakuju tip na snídani - když do vajíček se slaninou přidáte broskev, případně jablko, a okořeníte skořicí, dostane to úplně jiné grády! snídám to šíleně dlouho a pořád chutná.

    taky si do krabičky často dělám cuketu - na kostičky hodím do pánve na vysoký plamen, pak přidám trochu vody, okořením sůl pepř, nechám vodu vyvařit aby to změklo, zaliju olivovým olejem a třeba posypu sýrem.

    nebo dýně nakrájená na měsíčky, posypat rozmarýnem, péct v troubě asi 20 minut na 200 stupňů aby změkla. šup s tím do krabičky k svačině.

    složitá jídla si nechám zas na dobu, kdy nebudu makat 12 h denně ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam