• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    ANNYSEK: já jsem něco takového praktikovala a den volna mi pak způsobil akorát novou několikadenní odvykačku od cukru a zažívací potíže s nafouklým břichem, takže "cheating day" jsem zrušila :)
    ANNYSEK
    ANNYSEK --- ---
    FRONEMA: mne to vadi jednak v tom, ze se chci socializovat a taky je obed prilezitost odejit z kancelare a povetrat se
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ALONSY: ty jo, co jsem psala si uz nepamatuju :) kazdopadne ja na tom ted travim fakt malo casu, vetsinou si jen upecu kureci nohy nebo lososa, to je na pet minut prace kdyz se nepocita doba peceni... to fakt clovek stravi vic casu cekanim na to nez cisnik prinese menu, jidlo a potom ucet :)

    btw trocha chlubeni, uz jsem si ke svym paleokolacum poridila i fotografa :)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    (Jako je pravda, že čas mě od návratu odrazuje.
    Když vzpomínám na dobu, kdy jsem paleo, mám vzpomínky skládající se pouze z nákupů, vaření a umývání nádobí, myslím, že jsem nic jiného nedělala. Teda, občas jsem to proložila tou konzumací jídla:-D)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    FRONEMA: A jak to zvládáš časově? Nebyla jsi to ty, kdo na začátku psal, že chce vší to přípravou trávit úplně minimální množství času? :)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ANNYSEK: heh tak to u mne naopak, na noseni obedu do prace jsem si desne zvykla a dneska po dlooouhe dobe jsem vyrazila s kolegou do restaurace, a rikam si ze zas dlouho ne, nakonec to noseni jidla mi prijde mnohem praktictejsi a prijemnejsi...
    NYX
    NYX --- ---
    ALONSY: ten duvod pro vylouceni lustenin je u palea afaik pomerne chaby, pokud nekomu chybi, nacetl bych neco od WAPFu ohledne spravne pripravy a klidne at je ji.
    ANNYSEK
    ANNYSEK --- ---
    ALONSY: tak on ten den volna nemusi byt nutne den, kdy snis co nejvice hnusu.. ale muzes si treba dat testoviny, brambory a tak:)
    me akorat stve, ze si asi na obed budu muset nosit jidlo do prace, protoze v restauracich, kam chodim, nic moc paleo ani "slow carb" nemaji :/
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ANNYSEK: tak asi hlavni je, ze mi to tak dava vseobecne vic smysl... nejak mi ani moc ty lusteniny nechybi, radeji jim o to vic mrkve :)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Já sama přemýšlím, jak teď znovu začít přestat tláskat a začít s paleem znovu.
    Ale taky se mi to nechce dodržovat úplně ultimátně a přísně. A zase si dovedu představit, jaká se z člověka může stát koule, pokud dodržuje paleo napůl (samé tuky a sem tam nějaká nezdravá cukrová bomba například)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    ANNYSEK: Já (když zrovna jím správně a nepáchám pomalou sebevraždu), prokládám spoustou ovoce, myslím, že by mi na téhle chybělo. Ale jinak to špatně nevypadá.
    Ale třeba ty luštěniny bych nevylučovala ani při paleo (i když to určitě má dost dobrý důvod).

    A ten den volna mi nepřijde jako tolik dobrý nápad - nehledě na to, že když si zvykneš, tak ho ani nepotřebuješ, protože jak píše LUCIASHECK:, když si zvykneš na tu správnou stravu, na tu nezdravou ani nemáš chuť.
    ANNYSEK
    ANNYSEK --- ---
    FRONEMA: co ti na paleo vyhovuje vic?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Tak mám dojem, že jsem skutečně našla stravu, která mi svědčí... po měsíční době na změněné stravě jsem chtěla zkusit, co se mnou udělá včerejší müsli k snídaní a dnešní pizza k obědu... A) nechutnalo mi to, ač jsem nad pizzou slintala nonstop, když jsem někde kolem pizzerky šla... už slintat nebudu... B) jsem příšerně unavená, už se mi zase nedokrvujou končetiny, je mi celkově tak nějak, že mám pro dnešek chuť to všechno zabalit...
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ANNYSEK: ja na tom nejakou dobu byla, p;okud ti nevadi lusteniny tak to neni spatny, clovek ma fakt malo hlad. ja jsem ale u paleo spokojenejsi...
    ANNYSEK
    ANNYSEK --- ---
    Mate nekdo zkusenost se Slow Carb diet?
    http://en.wikipedia.org/wiki/Slow-Carb_Diet

    Mam stale vic a vic pocit, ze po sacharidech (hlavne obilovinach) a mlecnych vyrobcich mi neni dobre, citim se unavena a podobne.
    Paleo me vzdycky lakalo, ale asi nemam na to, abych to fakt drzela denodenne, takze jsem se ted rozhodla vyzkouset Slow carb s tim, ze je povoleny jeden "hrisny den" v tydnu.
    MARTENX
    MARTENX --- ---
    NTR23: ano a to je přesně to o čem jsem psal. Naprostá tragédie.
    MARTENX
    MARTENX --- ---
    ZUZKAOU: Já to zas až tak neřeším.. Jen prostě, když je tam míň Éček tak se cítím líp, což neznamená, že to co udělají malovýrobci je zdravé až na půdu..
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Hyperalbert, který si tak zakládá na kvalitě prodávaných potravin

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MARTENX: aniž bych chtěla zpochybňovat prospěšnost nákupu od malovýrobců, tak v každé slanině budeš mít dusitany. A teda uzenářské soli jsou méně karcinogenní, než klasické, dlouhé uzení teplým kouřem.
    MARTENX
    MARTENX --- ---
    AOTEAROA: a co se týče tréninku, znáš kettlebel? Mrkni na www.kb5.cz a na www.zeleznakoule.cz Dva cviky, třikrát týdně + bych zkusil zařadit Tabatu (dvakrát až třikrát týdně) a za tři měsíce budeš v naprosto excelentní formě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam