• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    AOTEAROA: Tak já mám problém s tím vařením a taky s tlakem, protože vím, že jakmile jenom jednou polevím (dám si jen lok koly, kostičku opečenýho rohlíku do polívky...) tak je s jakýmakoliv pokusama konec.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    CRANK: na tom bejt noob neni nic spatnyho, na to u toho neco hodnotit " Není to zdravé." mi minimalne neprijde rozumne.

    mne osobne low carb bod cca 80g denne nevyhovoval, ale ze to zdrave neni bych si fakt netroufla tvrdit.
    kazdopadne bych rekla ze je vhodne pokud clovek chce jit na very low carb aby vedel proc to dela a co to pro telo znamena... jit do toho uplne na hura "od ted zadny sacharidy" se asi nemusi vyplatit...
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    ANNYSEK: Jen když chceš nějak extrémně hubnout. Někteří ovoce nejedí vůbec, jiní (hlavně ti, co dost sportují) se jim tláskají hodně.
    CRANK
    CRANK --- ---
    NYX: Už mlčím :-D
    NYX
    NYX --- ---
    CRANK: ja dost casto potkavam rozliseni LC a VLC (pripadne VLC-K), kde se pod LC hazi neco mezi 50-150, coz je presne to rozmezi, v kterem se tu vetsina lidi pohybuje. samozrejme pocitano bez vlakniny.
    CRANK
    CRANK --- ---
    FRONEMA: Mea culpa nečetl. Nicméně stejně si myslím že to je vhodné maximálně na to aby člověk rychle zhubnul, ale ne aby na tom permanentně fungoval. Pod Low Carb / keto si představím něco, kdy máš příjem sacharidů pod 20g denně a to prostě nejde bez toho aby člověk žral dost zeleniny. Je to taková ta dieta kdy člověk žere hlavně maso a tuky. Není to zdravé.

    50-80g denně už je takový množství cukrů, kdy se ketóza spustí jen když je potřeba. Při 100-150ti se člověk nemusí bát že by upadal do ketózy a zároveň že by zvyšoval inzulin / ukládal tuky. Za low carb považuju první jmenovanou variantu pod 20g.

    Sorry, já jsem hroznej noob a navíc mám tendenci vykřikovat nepodložená tvrzení a je dost možné že pod low carb si i představíte něco jiného než já.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Tak jdu z endokrinologie, poprvy po x letech se mi nic nezhorsilo, ba naopak hodnoty jsou od roku 2006 poprve o neco priznivejsi nez na predchozi kontrole, uzlik se nezvetsuje, atrofie nijak zasadne nepostupuje
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    CRANK: cetls paleo solution? tam tohle rozebira a klade dost argumentu proti tomuhle tvrzeni...
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    CRANK: To neni rozumnej argument ;-)
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    LUCIASHECK: Já bych si tipla že to měla být ironie, nemám ted po ruce žádnej článek a nechce se mi nic googlit, ale něco o tom jak ti paleo a podobným způsobem založená strava zaručeně zničí zdraví jsem už myslim četla. Podle některých stravovacích trendů řekneš tuk a všichni začnou ječet a zoufale se vrhají po obilné tyčince, aby se očistili od hříchu.
    CRANK
    CRANK --- ---
    LUCIASHECK: Výroba cukrů lidským tělem je náročná a cukr potřebuješ hlavně kvůli mozku a jeho správné funkci. Ale nepotřebuješ ho víc jak těch cca 150g denně. Pod low carbem si teda představím ketogenní dietu/atkinse a jestli si někdo myslí že to je zdravé tak už žádné argumenty nepomůžou, možná vlastní zkušenost.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    CRANK: Mas pro tak silny tvrzeni nejakej rozumnej argument?
    CRANK
    CRANK --- ---
    FRONEMA: Uff, myslel jsem si že je to překlep a teď jsem za burana :-D. Jdu to zajíst slaninou.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    CRANK: low carb je neco jinyho nez slow carb.... sůlow carb popisuje ferris ve ctyrhodinovem telu, je to dieta na hubnuti, zatimco paleo mi prijde vic jako jidlo pro zivot...
    CRANK
    CRANK --- ---
    ANNYSEK: Low carb je zlo, který ti zničí zdraví. Ostatně jedna ze základních pouček jak lidi od paleo neodradit je neříkat tomu low carb. Příjem cukrů držet mezi 50-150g denně a je to ok.
    ANNYSEK
    ANNYSEK --- ---
    CRANK: tak mozna precijen prejdu na paleo :)) na slow carb se ovoce nesmi vubec, to mi docela chybi..
    CRANK
    CRANK --- ---
    ANNYSEK: Nějaké rozumné množství je ok. Jen se tím nesmí člověk tláskat, protože má chuť na sladké ;).
    ANNYSEK
    ANNYSEK --- ---
    vy pri paleo jite ovoce? myslela jsem, ze se taky "nesmi"
    CRANK
    CRANK --- ---
    SVORO: Tak proto ses mě ptal na paleo :-D. Držím palce. Vydržet měsíc, zlomit sugar flu a jedeš sám od sebe.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    ALONSY: řekla bych že se moc sleduješ a moc na to spěcháš. já jsem na novou stravu najížděla několik měsíců a jsem ráda, protože jsem si postupně zvykala na změny, a taky se postupně učím vařit, což mě naštěstí baví :) tím pádem jsem nebyla pod takovým tlakem, odpouštěla jsem si když sr to nedařilo, ale snažila se dál. tak jsem třeba přišla na to, že cheating day na obilnou mouku moje tělo fakt nezvládne, a že holt když jsem strašně strhaná z práce, sežeru celou čokoládu plněnou pranut butter, a to tu prodávají akorát 200gramový. ale paleo není sekta, není třeba se bičovat za neúspěchy... vždycky je to o výběru a já se snažím ho dělat co nejlépe, ale ne fanaticky. oproti dřívější stravě je to pořád 100x lepší. tak snad toho Crohna co máme v rodině já mít nebudu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam