Dobrý podvečer,
takže dneska jsem po navedení MR_DANem a po navnadění projevy Zuzky ze Zkvašena (vynikající blog!) se musel připojit do diskuse. Já osobně jsem na paleu byl zrhuba 80 dní vkuse a poté jsem průběžně přešel na trochu volnější primal s tím, že některé mléčné produkty a potraviny z šedé zóny velmi nepravidelně přidávám do své stravy. Publikuji svůj receptový a názorový deníček na
http://mmetla.wordpress.com což jak jsem si všiml zde byl dokonce i jednou zmíněn.
Přeji tedy všem příznivcům odvahu a sílu do pokračování a postupně se připojím do diskuse :-)
Co se týče například nedávno probíraného tématu mandlové mouky, taky již nějaký čas děláme svoji domácí či používáme drť jako zbytek z produkce mandlového mléka, avšak já si nejvíc oblíbil produkt dovážený z Itálie na nižší cenu než je obvyklé (
http://www.monacoint.com/eshop/node/33116) případně si koupit plátky a ty pak nasekat na mouku.
Jak jste se tu bavili o tom občurávání paleo diety, plně s tím souhlasím, sladké jednou za čas ano, ale rozhodně ne každý den, alespoň u mě. U partnerky to byl velice problematická sféra díky její velké závislosti na cukru a dortech/buchtách. Vše jsme ale po čase zlomili a maximálně jednou za týden vyrábíme něco sladkého co po malých dávkách spotřebováváme celý týden. Někdy vůbec, někdy trochu víc, ale rozhodně s minimem slazení, když už tam jsou ty mraky ořechů například.
Takže prozatím takto :-)
S pozdravem Metla