• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    FITH: pridavam se s prosbou o zdroj :) a gratuluju!
    MMETLA
    MMETLA --- ---
    ZUZKAOU: Já to měl podobné, pod 150 jsem trpěl jako čert. Naštěstí už to nehodlám dlouhodobě dělat. Jinak konečně jsem se dostal k tomu, abych si dočetl starší čtivo a narazil jsem v Respektu na článek s tebou :-) Příjemné počtení ;)
    MMETLA
    MMETLA --- ---
    FITH: masa není nikdy dost, zvláště toho dobrého, taky bych poprosil o kontakt, pokud se budeš dělit :)
    CRANK
    CRANK --- ---
    FITH: A podělíš se o zdroj, nebo sám máš málo?
    FITH
    FITH --- ---
    Drobný raport z mého života, mám dole 15 kg :o). Objevila jsem výtečný zdroj bio hovězího z býčků krmených trávou, za více než rozumné ceny. Co víc si může člověk přát?!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NYX: no jako vím o existenci kombuchového kafe. Ale nikdy jsem neměla odvahu to zkoušet a to ani s vodním kefírem, který je takový dovanilkova.
    NYX
    NYX --- ---
    ZUZKAOU: ne probuh :) na doplneni tuku, kdyz tu padly ty skvarky.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NYX: do kafe? Ne že by se mi to čas od času poránu nestávalo, když si nevšimnu, že mlíko zkyslo, ale je to hnusný.

    A když už, tak kefírovej creme fraiche. Čili zkefírovaná šlehačka.


    Jinak nasekaný, lehce ovařený květák s chilli, asijskými bylinkami (minimálně koriandr), citronovou šťávou a sezamovým olejem je moc dobrá příloha ke grilovanému masu s asijskou notečkou (vietnamská marináda - rybí omáčka, citronová/limetová šťáva, med, zázvor, česnek)
    NYX
    NYX --- ---
    a zakysana smetana...s tou je to skoro podvadeni :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ZUZKAOU: Na doplnění tuku je dobrá zásoba škvarků.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FRONEMA: zatím mi to vychází na 160 g denně a poslední dva dny tu nemám slaninu a ani chuť na vejce, takže cpu kokosák do kafe, protože jinak moc nefunguju. Při 130 jsem byla zcela nepoužitelná.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ZUZKAOU: na jaky mnozstvi tuku tak priblizne miris ze se snazis najit cesty jak pridavat?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: a teda ještě lepší je to s přidaným kakaem (neodtučněným, popřípadě raw)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FRONEMA: zakoupila jsem v DM ten malý biokokosák a dávám si to do kafe - výrazně to zvyšuje jeho účinnost. Není to marný, ovšem nedaří se mi to šlehat tak, aby tam nakonec nebyla oka (včetně použití šlehače). Asi bych to musela dělat se žloutkem, abych měla nějaký emulgátor, ale teda pak by to kafe muselo být vlažný, aby se mi nesrazil....

    No jako šlehačka v kafi je lepší, než kokosový mlíko s kokosovým olejem, ale špatné to není. Jako způsob dodání většího množství tuku celkem dobrý.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Tak jsem zkusila to mandlové mléko doma a je to jasné, musím si pořídit lepší mixér.
    Pít se to dá a chutná to po mandlích, ale ty zůstaly skoro všechny v celku i po půl hodině na maximální výkon :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    pardon za online zpravodajství - ale vypadá to, že mé nepříjemné stavy byly zapříčiněny špatně odhadnutou energetickou spotřebou a zvedunutí příjmu tuku tak o cca 20% zatím celkem pomohlo. Ať žije šlehačka, žloutky a tresčí játra!
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    ZUZKAOU: no a co jsou vsichni ti chlebari, houskari a bagetozrouti kolem nas? my paleisti jsme pvohode, protoze to resime, ale znam treba i zensky, co se na hubnuti cpou od rana do vecera ruznym zrnim...

    "Identita mikroorganismů rozkládajících kyselinu fytovou v živočišném trávicím traktu není známa. Výjimkou je bachor přežvýkavců."
    "Iqbal a kol. (1994) poukázali na to, že aktivita fytasy v tenkém střevu člověka je velmi nízká, 30x nižší než
    v tenkém střevu potkana. Nelze jí proto přisuzovat větší význam. "
    (umim rychle cist :-)

    a end of fight, nebo se nam tu zbytek lidi unudi k smrti :-) klidne do me jeste strel, ja nemusim mit posledni slovo, kor v tomhle pripade, kdy si zas tak strasne moc navzajem neodporujem, nebo jo? :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MR_DAN: z té první studie Na hydrolýze kyseliny fytové v trávicím traktu člověka se podílí fytasy rostlinného původu, fytasy mikroorganismů trávicího traktu i fytasy střevní sliznice.

    Tedy trávicí enzym na fytázu má jaksi člověk vlastní...

    Ano - v případě že člověk jí jednostraou stravu s vysokým podílem fytové, tak to není dobře, ale fytová má kromě antinutričních taky antioxidační funkce.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    ZUZKAOU: no, tak se vsude pise, ze se da fytovka rozlozit jedine fytazou, ale uplne vsude se to pise :-) tzn kdyz to zrni povarime, o fytazu prijdeme a vsechen ten skvelej fosfor mi muzem strcit za klobouk, ne?
    zaroven cituju tvuj druhej zdroj, pac je hezky cesky:
    "Kyselina fytová je silnou 12-sytnou kyselinou s obzvláště velkou schopností tvořit
    komplexy s různými kationty ... Cu2+, Zn2+, Co2+, Mn2+, Fe3+, Ca2+ ... Pevná
    vazba kationtů kovů kyselinou fytovou ztěžuje jejich vstřebávání. V rozvojových zemích je
    běžný nedostatek zinku a železa způsobený potravou chudou na tyto prvky a bohatou na
    kyselinu fytovou"

    ja jsem proste stale presvedcenej ze je to antinutrient :-)
    bojim se bojim, trikrat se krizuju a sypu si sul pres rameno, fakt ze jo!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MR_DAN: no a to je podle mého názoru právě ona neoprávněná generazlizace, která z fytové dělá zlo největší - je to spíše sporná látka.


    http://casopis-zsfju.zsf.jcu.cz/kontakt/administrace/clankyfile/20120326181321010341.pdf
    http://www.vuzv.cz/sites/File/vybor/studie%20marounek%202004.pdf
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam