• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NYX: já ho večer projdu ještě jednou, ale pamatuju si závěr že BO je lepší než ketoza (je k němu potřeba víc glukozy a jede právě v příjmu okolo 100 g sacharidů).

    No nechci předbíhat, ale vypadá to, že experiment ze mě zarytého paleodietáře neudělá - mám to štěstí že mi nevadí ani lepek, ani laktoza.
    NYX
    NYX --- ---
    zuzkaou: tak zkusim aspon takhle z konzole, jen nemuzu linkovat, odpovidat a psat ne-ascii :)

    ten clanek v podstate rika (jestli si dobre vzpominam, ted si ho neprectu), ze low carb flu trva dokud se cloveku nerozjede beta oxidace...a ze cviceni BO stimuluje

    ale uz z toho nevyplyva, ze ma clovek delat oboje najednou, nebo nedejboze zacit s cvicenim ve stejnem okamziku jako s LC dietou. to zlepseni BO funguje namnozenim mitochondrii a tam hlavni mechanismus jede pres AMPK a PGC-1alfa.

    Takze IMHO lepsi interpretace clanku je ta, ze cviceni cloveka muze pripravit dopredu na prechod na LC...stejne jako vse ostatni, co ty dve veci bude stimulovat, tj. krome VLC[-K] diety samotne a cviceni napr. vystaveni chladu, hladoveni, PQQ, karnitin + ALA (alfa lipoova, ne ta n-3) a tuna jinych veci (byt cast jich bude asi fungovat jen pro sfericke krysy ve vakuu jako obvykle :))

    co tam pak uplne chybi je, jestli nepomuze pridani MCT/SCT, kterym clovek nakopne tvorbu ketonu

    btw: kdyz tak ctu ten seznam, proc to vypada jak Kruse pres kopirak? :-D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NYX: to je dost možný, četla jsem ho jednou a v ne moc použitelném stavu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: a pro forma paleo a spol se nerovná keto, že...

    Jen teda to že tím draslíkem se nenamáhá zabývat třeba ani Kruse, když tam je jeho nedostatek celkem zřetelný a v rámci ketogenní diety se ho prostě nedá sníst dostatek z přírodních zdrojů.

    http://www.jackkruse.com/what-are-the-top-ten-paleo-supplements/

    Zato kyselina fytová je ultimátní zlo, přece!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: proto tomu říkám experiment...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: z tohodle pohledu vypadá ona dieta jako zdravotní katostrofa, navíc akutní.
    NYX
    NYX --- ---
    ZUZKAOU: imho si ten clanek spatne vykladas, vysvetlim az preinstaluji pocitac, z mobilu to nedavam :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ja ted taky poctive zapisuju do cronometru, ale problem je ze jsem si tam zadefinovala nejaky vlastni jidla, treba slaniny tam maji uplne jiny udaje nez jsou napsany na ty, kterou kupuju. ale mikronutrienty tam samozrejme nevyplnuju protoze je nevim, a pak je to nepresny
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JAROUSH: chtěj nějaký který obsahuje laktát hořečnatý a B6 - lépe se to vstřebává a chce to tak 300-500 mg denně.

    Wallmark, Naturlinie a tak.
    JAROUSH
    JAROUSH --- ---
    ZUZKAOU: dík za tip, kde bych mohl mít potíž. Už tak 14 dní mám unavený nohy tak, že když vyjdu normální schody tak si přijdu jak kdybych vylezl na everest.

    Máš nějaký vyzkoušený zdroj toho hořčíku, nebo je to všechno stejný a prostě zajdu do lékárny a něco vemu?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MR_DAN: no von je daleko víc v bramborech, celozrnném obilí, banánech, pomerančích, luštěninách a tak... A v ořechách - ale ani těch se dostatek nevleze do ketozy, že.

    A jinak velké množství brukvovitých (kapusta a spol) zase blokuje vstřebávání jódu a nedělá to dobře štítné žálze...
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    ZUZKAOU: to je docela masakr, vzdyt to by clovek nejedl nic jinyho....
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    jinak teda dostatek draslíku z paleo zdrojů znamená půl kila kapusty (spíše kysané, protože ze syrové se toho moc nevstřebává) a půl kila jater denně.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    "carb flu" díl druhý

    Rada v postovaném článku cvičit je logická - nastartuje se tím to spalování tuků, že - respektive tuším že je potřeba se pohybovat aerobním cvičení. Pomohlo to částečně, spolu se zvýšením tuků. Velmi rychle jsem přišla na to, že musím suplementovat hořčík, jinak mám nohy jak po hodině běhu (a to jsem na křeče a podobné věci z nedostatku hořčíku nikdy netrpěla)

    Po 10 dnech ale pořád jaksi se mi jaksi stále nedostavuje příval energie, nadšení a tak a zejména večer jsem fakt unavená a náladová (za normální situace jsem v horším stavu ráno, než večer). Pohled do cron-o- metru ukázal, že mám fakt hodně nízkej příjem draslíku, který se navíc při ketoze dost vyplavuje močí. V lekárně vám prodají tabletky s obsahem 40m, ovšem jaksi denní doporučená dávka je alespoň 5 g bez větší fyzické námahy... Takže fichema a chlorid draselný v potravinářské kvalitě http://www.fichema.cz/cs/98-chlorid-draseln---sylvn---kcl Zatím do sebe sypu ty tabletky a vypadá to dobře, ale je ráno, uvidíme večer.

    A to jím mléčné výrobky a mám alespoň půl litru silného vývaru denně a před vysazením obilí a ovoce se nic takového pochopitelně nedělo, bo pak je draslíku celkem dost.

    Plus ještě vypečená věc - inzulinový systém si vzal dovolenou, což je dobře, jenže zároveň s ním si vzala dovolenou chuť k jídlu. Tak uvidíme, jestli to přejde a nebo jestli to budu řešit b-komplexem, nebo nějakejma čajema, nebo čím. Protože sežrat nezbytné bílkoviny a tuk fakt se stává celkem náročným úkolem.

    tolik k přirozenosti ketogenní diety (ještě chvíli vydržím, jsem zvědavá co to bude dělat a jestli se mi to podaří vybalancovat, ale jinak dlouhodobě fakt okolo těch 120 g sacharidů, aby se do toho vešlo ovoce s minerálama.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    LUCIASHECK: Asi už jsem to sem dávala, ale zkus se podívat na inspiraci i sem:
    Koa Strength - The Paleo Experiment
    http://www.koastrength.com/the-paleo-experiment.html
    GALE
    GALE --- ---
    Mám velmi dobrou zkušenost s hovězím jazykem jako náhradou veškerého omáčkového i neomáčkového masa. Dělám z něj guláš, peču na všechny způsoby, vařím. Puristi odpustí, ale stojí kolem stovky za kilo, jen se musí okrájet. S výhodou se na něm učím péct maso, protože se mi ještě nikdy nepovedlo ho vysušit, narozdíl od ostatních druhů hovězího masa.
    Stejně se dá využít i srdce. Výborný je naplněný slaninou, svázaný a pečený.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ještě kostní vývary vyjdou dobře. A teda zrovna drůbeží skelety ještě nabízí maso na drůbeží salát, či pomazánku, když ho nevrátím zpátky do polívky.

    A drůbeží tuk nevyhazovat, ale používat místo kokosáku - byť do kafe bych si ho nedala.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    SARKUF: to by musela mit vetsi mrazak :))
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    SARKUF: taky možnost, ale myslim, že na nájem zatim přispěje víc než projí :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam