"carb flu" díl druhý
Rada v postovaném článku cvičit je logická - nastartuje se tím to spalování tuků, že - respektive tuším že je potřeba se pohybovat aerobním cvičení. Pomohlo to částečně, spolu se zvýšením tuků. Velmi rychle jsem přišla na to, že musím suplementovat hořčík, jinak mám nohy jak po hodině běhu (a to jsem na křeče a podobné věci z nedostatku hořčíku nikdy netrpěla)
Po 10 dnech ale pořád jaksi se mi jaksi stále nedostavuje příval energie, nadšení a tak a zejména večer jsem fakt unavená a náladová (za normální situace jsem v horším stavu ráno, než večer). Pohled do cron-o- metru ukázal, že mám fakt hodně nízkej příjem draslíku, který se navíc při ketoze dost vyplavuje močí. V lekárně vám prodají tabletky s obsahem 40m, ovšem jaksi denní doporučená dávka je alespoň 5 g bez větší fyzické námahy... Takže fichema a chlorid draselný v potravinářské kvalitě
http://www.fichema.cz/cs/98-chlorid-draseln---sylvn---kcl Zatím do sebe sypu ty tabletky a vypadá to dobře, ale je ráno, uvidíme večer.
A to jím mléčné výrobky a mám alespoň půl litru silného vývaru denně a před vysazením obilí a ovoce se nic takového pochopitelně nedělo, bo pak je draslíku celkem dost.
Plus ještě vypečená věc - inzulinový systém si vzal dovolenou, což je dobře, jenže zároveň s ním si vzala dovolenou chuť k jídlu. Tak uvidíme, jestli to přejde a nebo jestli to budu řešit b-komplexem, nebo nějakejma čajema, nebo čím. Protože sežrat nezbytné bílkoviny a tuk fakt se stává celkem náročným úkolem.
tolik k přirozenosti ketogenní diety (ještě chvíli vydržím, jsem zvědavá co to bude dělat a jestli se mi to podaří vybalancovat, ale jinak dlouhodobě fakt okolo těch 120 g sacharidů, aby se do toho vešlo ovoce s minerálama.