• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    KABIS
    KABIS --- ---
    ALONSY: goji je fajn, ale spis nez pro stavu bych byla pro suseny :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    ALONSY: supr věc a na trzích za pětinovou cenu, jen s trošku ošklivějším obalem :))
    FITH
    FITH --- ---
    ALONSY: :o))), víš co se říká, darovanému koni ... a cenu nezkoumej ...
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    FITH: No nevím, když jsem viděla tu cenu, tak jsem málem dostala infarkt :)
    FITH
    FITH --- ---
    ALONSY: Určitě ti to neuškodí :o)))
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Co si myslíte o tomhle? http://ramissio.com/produkty/goji-ramissio-stava/

Já to dostala od mamky k vánocům a teď to konečně otevřela. Na chuť si pomalu zvykám, ale k těm účinkům jsem teda více než skeptická.
    SKORZENY
    SKORZENY --- ---
    myslim ze v USA sa data oznacuju ako Food disappearance data
    dost nespolahlive ale asi najlepsie co existuje
    KABIS
    KABIS --- ---
    ZUZKAOU: tjn :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KABIS: hele tak to dohledej na stránkách té organizace - já to fakt netuším. Ale vzhledem k tomu, že jde o nějaké obchodní info, tak by bylo dosti divné, kdyby to tam započítané nebylo, že.
    KABIS
    KABIS --- ---
    ZUZKAOU: a import/export tam budpu zohledneny?

Jinak se priznam ze posledni dobou prestavam statistikam verit (tedy spis brat je 100% vazne), z velke casti prave proto, ze nikdy nevim co vsechno brali v potaz a co tudiz opomeli.
    NYX
    NYX --- ---
    plno techhle statistik odrazi ciste prodeje a nezahrnuje fakt, ze treba v US se asi tretina jidla vyhodi. a je otazka, jak to ovlivni treba lide nakupujici v svycarsku/belgii cokoladu a vozici ji pryc (kdyz koukam, ze S a B jsou prvni a treti).
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KABIS: netuším - ale předpokládám že to bude rozpočítaná spotřeba celková spotřeba cukru. Tedy třeba i s případnou výrobou alkoholu.
    KABIS
    KABIS --- ---
    ZUZKAOU: z ceho se tyhle statistiky berou? Jde mi o to jestli je to konzumace realna - tedy to, co se dostane do domacnosti (i v slazenych jidlech a napojich, pecivu atd.), anebo brano jeste od jinud
    SKORZENY
    SKORZENY --- ---
    MAR_TINA: alebo len mozno sa len ovela viac hybu
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: Ti tím cukrem musí krmit ovce, protože narozdíl od Američanů a nás tak moc tlustí nejsou.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KABIS:
    A vida - data by byla USA rozhodně nevedou! (a zjevně i přes přeslazené kafe a čaj a sladkosti toho turci snědí méně než Češi. Ale teorie o mírumilovnosti zjevně platí, neboť nejvyšší spotřebu mají Zélanďani a Švýcaři.
    http://www.helgilibrary.com/indicators/index/sugar-consumption-per-capita
    KABIS
    KABIS --- ---
    ZUZKAOU: to urcite, ale zdaleka ne tolik co americani, tim jsem si docela jista, vychod ma spis vic tuku si myslim. Oni americani jsou vubec co se tyce jidla dost desivi - bavili jsme se s kamaradem americanem a ten nam vysvetloval, jak kinder vajicko je u nich zakazany, protoze to je ne-jidlo obalene jidlem a tudiz by to nekdo mohl snist... Tj docela hrozny. (A jinak tamto bylo mysleno jako sranda :) )
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KABIS: no výsledky tomu ovšem úplně neodpovídají. A teda sice mi chybí data, ale blízkovýchodní národy do sebe toho cukru narvou taky spoustu.
    KABIS
    KABIS --- ---
    ZUZKAOU: tak jelikoz nejvetsim konzumentem cukru v jakekoli forme jje asi amerika, tak to zni docela dobre :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam