• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FRONEMA: ehm, a neznamená to náhodou, že všichni ti, co se vrhaj po módních dietách se vrhli na tentokrát paleo?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NYX: jednu - ale proto že většinou dělám kuřecí skelety a ty se fakt vyvařej do mrtě a pak je sežere divá zvěř. Ale pokud dostanu tu hovězí nohu z TRM, tak tu budu zkoušet kolik toho utáhne, aby to ještě želatinizovalo.

    A teď tu mám krásný dlouhý jehněčí kosti, tak uvidíme co daj a nebo nedaj.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    NYX: já dávám kyselinu už na první várku... co dělám je to, že dělám vývar třeba ze zbytků z grilovanejch/pečenejch žeber, pečenýho kuřete, osso buco, atd, ale určitě nevyvářim kosti několikrát... průběžný odebírání ale praktikuju :D
    NYX
    NYX --- ---
    LUCIASHECK: no ja prave narazim na lidi, co je vyvari Xkrat po sobe, jen pridavaji vzdy treba ocet nebo neco jineho kyseleho (taha to vapnik z kosti) a obmeni zeleninu.

    zatim jsem dal 3x a i potreti stale pekne gelovite (24 hodin na varku z 4-5 kg hovezich kosti), tak spis jaky je nejaky prakticky limit. nechat to bublat nonstop a jen vecer slit na polivku mi zni zatim jako zajimavy plan :)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    NYX: jestli spravne chapu otazku, tak jednou a poradne
    NYX
    NYX --- ---
    btw: kolikrat delate vyvar z jedne sady kosti?
    TUILE
    TUILE --- ---
    NAVARA: avokado je tam kvuli tuku, nevim, zdali svestky splni stejny ucel, ale dobry by to mohlo bejt taky. jen to jeste necim slepit dohromady :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    hmm, avokádo nemám, budou muset stačit švestky :o
    TUILE
    TUILE --- ---
    vzpominka na leto

    na sest nanuku
    *avokado
    *2 vrchovaty lzice zchlazenyho (ztuhklyho) kokosovyho mlika
    *kakao
    *med
    *vanilka

    vsechno smichat, rzmixovat, naplnit do formicek na nanuky a nechat zmrznout.

    zdroj: http://paleoblog1.wordpress.com/



    MMETLA
    MMETLA --- ---
    MAR_TINA: on je problem v tom, ze tady berete velmi spatne predpoklady - 5x tydne fyzicky narocny trenink (akoliv kratky za to vsak intenzivni) i pri sezeni v kancelari je uplne srovnatelny s praci s lopatou po 8 hodin denne (prostoje, urcite tempo a priklon k bezpecnosti), jen ty mozoly nebudou asi na stejnych mistech. ostatne po kratkem a intenzivnim treninku clovek musi spis naopak vydatneji regenerovat nez po celodenni soustavne praci (mluvim ze zkusenosti cloveka, ktery travil v posilovne a na bazenu 3+ hodiny denne dlouhodobe a k nejake te fyzicky narocne praci jsem taky pricichl)

    dalsi vec je, ze paleo neni vzdy low carb, tedy cukry ci skroby, si tam klidne muzete zaradit a mit dostatek energie i zadne pocity hladu pres den - to se resi prave tuky v paleo nebo pripadne vyssim glykemickym indexem pro atleticke paleo. Pokud je ve vyvazene strave pocit hladu, je neco velmi spatne a pokud tuky nejsou reseni, pak tam nasadit teda skroby, cukry a v posledni rade bilkoviny. Nevim jaka je vase diagnoza a proc nemuzete 'vsechny' dobre tuky (nehodlam o tomto tvrzeni spekulovat, prece jen diagnoza je diagnoza...)

    jinak vetsina tech, co se stravuji lchf, lc, paleo-like a makaji nekde od vidim do nevidim asi nebudou mit cas psat na ty internety a resit kdejakou blbost jako ty kancelarske krysy co se snazi pomoct -,-

    a zaverem, paleo neni pro vsechny - ta nemoznost zaradit tuky jako hlavni palivo vas proste diskvalifikuje, mozna byste se mela zajimat o gaps ci jine low fat alternativy ci zadavat do vyhledavani podani pro vytrvalostni sportovce
    TUILE
    TUILE --- ---
    MAR_TINA: jeste nez sem zjistila, ze nejaky paleo existuje, sem najela na rezim hodne masa a zeleniny, malo priloh, pecivo zadny (keca, nekdy sem si dala kolacek ke kafi po obede).
    v te dobe jsem pracovala v zahradnictvi, takze 9 hodin fyzicke namahy venku.
    hlad sem mela, ale u sebe vzdy krabicku s ovocem a pri zminc hladu sem snedla par svestek, nektarinku.... nemela sem s tim problem. v ty dobe (trvalo to 4 mesice pres leto) jsem i denne chodila na hodinu behat. vzdy po praci.
    nemela sem pocit, ze bych nejako fyzicky stradala. hlad sem neresila, zrala sem sunku a lososa po kilech vzdy kdyz na me prisla chut ci hlad.
    s tim behanim to ale bylo tak, ze sem byla extremne pomla. nevim,jeslti na to mela vliv moje strava, ale dost me to stvalo. od ty doby nebeham :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Tak proč požaduješ informace v paleo klubu? To se naprosto vylučuje s informací, že máš omezení v konzumaci tuků. Protože nedocílíš toho, aby tvoje tělo přeplo na tuky. Takže sacharidy neřeš a jez je. Z něčeho energii brát musíš.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: abych tu nemátla. Já jsem rozhodnuta paleožravost nepěstovat. Co bych ráda je jíst kvalitní složení potravy včetně dobrého schématu tuků a zrní v dobré podobě (vločky jo, kváskové pečivo občas, rozmražené polotovary nikdy) spíš dopoledne, večer už ne. *

    V podstatě si zjišťuji, jestli jsem jen extrémně neschopná snésti trochu hladu a tak. A postupně mě napadlo, že většina paleožravců jsou kancelářské krysy s kondičním cvičením max. 5x týdně :) Že možná ty zimní pobyty venku budou trochu jiná liga. Tak dělám průzkum aktivity.

    *pro jistotu znovu dodávám, že ze zdravotních důvodů skutečně nesmím mnoho tuků ani těch dobrých.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Nastuduj si šalvěj hispánskou - chia. Já to ráno na lačno pozřu, aby mi cestou do práce nebylo mdlo, než se dotanu ke snídani z vajec a taky tím řeším omega 3 a vápník.
    Jedno nyx id právě hodně pracuje fyzicky (žena) a není schopno snídat, tak mu to řeší energii na dopoledne.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ALONSY: kolegyně má obrovské problémy s kravským mlékem, ale třeba kozí dá bez problému - takže také možnost :)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Lactose Intolerance is Not Dairy Intolerance

    Lactose intolerance refers to a condition where a person does not produce the enzymes needed to digest the sugar contained in milk (lactose) resulting in gastric irritation.

    Dairy refers to foods, such as milk, that contain lactose as well as foods that do not contain lactose, such as most cheese or whey products. A person that is lactose intolerant may be able to consume cheese without irritation because it generally does not have lactose. Cheese (generally) contains dairy protein and fat but no lactose.

    If a person has reactions to cheese then typically they are not just lactose intolerant but also have an allergy to the protein in the cheese.

    https://plus.google.com/u/0/100762404871892959391/posts/VHKPSj14apa
    KABIS
    KABIS --- ---
    SVATY: ja prave vetsinou nic anebo tak 2,5 h pred tim (treninky mam rano) vajicka s necim nebo jugurt s orechama a kouskem ovoce anebo vajickovo-bananovou nahrad ovesne kase :)
    SVATY
    SVATY --- ---
    Když už jsem u toho, 3x týdně 2 hod. trénují BU, jsem zvyklí na tréninky chodit víceméně na lačno, ale říkal jsem si že by možná nebylo od věci to změnit. Co před tréninkem jíte ? Po tréninku mi přišlo jako dobrý kombo, banán a pár oříšků. Třeba včera jsem musel jet rovnou ze školy na trenál protože jsem to jinak nestíhal a začal jsem se cítit hlad a lehkou únavu tak jsem si to dal před tréninkem (banán + cca 30g oříšků) a následně jsem jedl až doma večeři a vyhovovalo mi to možná ještě víc.
    KABIS
    KABIS --- ---
    KOCHANSKA_CH: zabijacka jeste chvili nebude na domaci ;) zjistim, jestli tam ta svina e250 neni tak by to mohla byt fajn volba. Navic ja ji rada :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam