AOTEAROA: díky moc. Zdá se, že jsi jediná. Dotaci cukrem aspoň z vína a čokolády naprosto chápu.
MMETLA: Zajímá mě jednak, je-li "paleo" běžně užívané celodenně pracujícími lidmi. Obecně a i kvůli sobě.
Zjevně nedokážu dlouhodobě bez následků fungovat bez přísunu energie ze sacharidů. Krátké (ovoce, med) jsou v takovém množství pro mě mnohem horší než dlouhé z obilí. Zejména ve dny, kdy se pohybuji venku a něco dělám, bych žrala jak ruský zájezd.
Ono je totiž poměrně (velký důraz na poměrně) snadné celý den skoro nic nepálit a načasovat se na tréning od 17 do 18:30 i kdyby to měl být box. Prostě sníš vhodné jídlo před a po, krátkodobý výdej (ano 2 hodiny je krátká doba) zazdíš banánem a regeneraci v klidu, nejlépe vleže už utáhneš skoro jakýmkoli zdrojem energie.
Ale zajímá mě stav, kdy člověk průběžně pálí celý den, nejlépe nepravidelně. Někdy začneš dělat venku ráno a po třech hodinách, to sportovci už odpočívají regenerují, máš ještě větší půlku před sebou. Plus vyrovnávání teploty atd. (dělám venku i v lednu, byť málo). Domácnost jsme si troufla zmínit taky, protože věřím, že aktivní matka malých dětí s domem a zahradou spálí víc jak posilovač a zas to má rozložené na celý den bez možnosti odpočinku včetně pobytu venku. Nejde ani tak o výkon, jako o dlouho dobu v neideálních podmínkách. Totéž denní cesta do práce a z práce (dělá to ještě někdo???) za každého počasí 2x denně hodina venku mi přijde slušná zátěž.