• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    SKORZENY: ten česky vyšel, již mám v Kindlu.
    SKORZENY
    SKORZENY --- ---
    AOTEAROA: lol, dokonca aj Dr. Wheat Belly Davis
    Martinus.sk > Knihy od: William Davis
    http://www.martinus.sk/knihy/autor/William-Davis/
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    jaktože to vyjde na Slovensku a u nás ne, to jsme fakt tak pozadu? :/
    Martinus.sk > Knihy: Paleo diéta (Robb Wolf)
    http://www.martinus.sk/?uItem=156031
    Martinus.sk > Knihy: Praveký plán (Mark Sisson)
    http://www.martinus.sk/?uItem=155515
    KABIS
    KABIS --- ---
    ZUZKAOU: avokado, kokos, olivovy olej taky, predpokladam? :)

    *cte pri poradani nenamacenych mandli* ehm :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KABIS: to záleží na tvé víře ;-)

    Ale ano, z hlediska paleo jsou to nasycené tuky, tuky co mají v sobě A,D,E,K či jsou spojené s minerály a omega 3 - takže maso, sádlo, vejce, mlíčný tuk, ryby a namočené ořechy v rozumném množství.
    KABIS
    KABIS --- ---
    ZUZKAOU: jo a jeste - slusne tuky, pocitaji se mezi ne vajicka, maslo a tuky z masa?
    KABIS
    KABIS --- ---
    ZUZKAOU: myslim ze slusny tuky jim no :) s okyselovanim zacnu, uvidime co to udela :) jinak nic jsem nejak nemenila, co premyslim


    SKORZENY: diky, mrknu na to, molo by byt, posledni dobou mam dost chut na sladky i kdyz predtim nebyla (od ovoce po cokoladu) a porad svymu telu verim ze si rekne :)
    EDEN
    EDEN --- ---
    SVATY: bcaa ma dolozitelne vysledky presne pri tych hardcore bodybuilderskych davkach, dohnat to beznymi potravinami je sci fi.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    NYX: to zni dost jako o mne, ja jsem vzdycky s dalsi zmenou (-> paleo -> LC paleo -> ketoza) mela obdobi kdy jsem mela pocit ze jsem prave na neco prisla a je mi skvele, ktere postupne vymizelo. mozna bych mohla vymyslet nejaky (paleo) cheat day nebo cheat meal, jestli by to neco zmenilo
    VICTOIRE
    VICTOIRE --- ---
    SKORZENY: teda, díky za odkaz, úplně mi to přišlo vhod. v posledních 2-3 týdnech si začínám uvědomovat, že jsem hrozně slabá, pořád unavená, nervóznější a špatně se soustředím. říkala jsem si, že to je hlavně stresem (nová práce, osobní problémy), ale zároveň jím low carb už dost dlouho, a vypadá to, že by to mohlo k mému stavu přispívat... docela mě ty odkazy nakoply to zvýšit, třeba to pomůže :)
    SKORZENY
    SKORZENY --- ---
    KABIS: skus zvazit, ci to proste len nie je dlhodoby stres z low carb. Na internetoch sa objavil termin "catecholamine honeymooon". V principe ak prejdes na lc, tak istu dobu sa citis neporazitelna, k comu prispieva vyssia produkcia stresovych hormonov. Tie ti dodavaju pocit, ze sa tvoje zdravie zlepsuje, stracaju sa zapaly, mas kopec energie... ale po case sa tento efekt vycerpa a tvoje problemy sa vratia.

    Linkoval by som sem, ale z nejakeho dovodu je obsah nedostupny
    http://180degreehealth.com/2010/06/the-catecholamine-honeymoon/
    (prva zmienka o catecholamine honeymoon)

    medzicasom skus toto
    How I Went Too Low-Carb on the GAPS Diet (Guest Post)
    http://www.cheeseslave.com/how-i-went-too-low-carb-on-the-gaps-diet-guest-post/


    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ALONSY: mazej na kožní a případně na alergologii. Zázvor a kurkuma sice neublíží, ale taky fakt nepomůžou.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Když jsme u té kůže...
    S paleo jídlem jsem začala cca v únoru, kdy se mi taky (krátce předtím) po více než deseti letech objevil exém. Za tu dobu se exém rozrostl na půl dlaně a objevil se pod koleny a na krku a už mě fakt nenapadá, jak se toho zbavit.
    Doktorem asi ne, pochybuji, že kožní zmůže něco s něčím o co se nepostarala fakt kvalitní konopná mast. Jídlem očividně taky ne, teď sice paleo moc nejedu (jím částečně hrozně a částečně pro jistotu vůbec), ale to je tak poslední měsíc, měsíc a půl a tohle mě trápí hodně a dlouho.

    Zkusím ještě možná ten zázvor a kurkumu a budu doufat, protože je to už dost nepříjemné.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KABIS: slušné tuky v potravě naopak stav pleti zlepšujou - zejména pokud jich předtím byl nedostatek. Může to souviset se změnou jídla - ale to spíš pokud si předtím měla hodně odlišný přístup. Může to souviset ale taky s něčím úplně jiným - neměnila si náhodou třeba něco v kosmetice/hygienických přípravcích (včetně prášků na praní)? Případně u ženských do toho hodně vstupujou taky hormony - v případě že posledních pár menstruací jsou problematičtější, než normálně, tak to chce donutit gynekologa k pořádné prohlídce. Pokud jsi delší dobu na antikoncepci, tak to se už taky organismu nemusí líbit a tak.

    Pokud to není ten případ, tak bych se k tomu chovala jako k jinému zánětlivému problému. Takže zevniř hodně zázvoru, kurkumy omega 3 a kysaných věcí. Zevně čistit, a na závěr okyselit, aby se tam nemohly usadit nežádoucí brebery, které se pak v těch mazových váčcích zaněcují. Tedy kefír či kyselou syrovátku místo pleťového mlíka či vody. A nebo ho používat na různé masky - s medem, acylpirinem a tak.

    KABIS
    KABIS --- ---
    LILINKA6423: ani ne, driv jsem je poradala horem dolem, jim jich vic nez poslednich par let, min nez predtim :)) mam dokonce horsi plet nez kdyz jsem delala v mekaci - jedla tamni jidlo a cas travila v kuchyni kde bylo klidne i 45 stupnu.. Takze me to fakt vytaci :)
    LILINKA6423
    LILINKA6423 --- ---
    KABIS: Mne to treba delaji orechy, nejis jich ted vic ?
    KABIS
    KABIS --- ---
    ICEMAN8241: Mlecne vyrobky jsem jedla vzdy a takovyhle problemy jsem nikdy nemela, plus jak rikam, nechci je momentalne vypustit. Posledni rok se mi to gradualne zhorsuje (tj cca ta foba co jsem primal) a to jsem mleko silne omezila oproti zacatku...
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    KABIS: Moje zkušenost je taková, že cca 2 týdny po změně jídelníčku tělo prochází detoxem a pleť se zhorší. Zažil jsem to na vlastní kůži a pozoroval jsem to i u ségry a mojí drahé polovičky. Pokud primal jíš nějakou dobu, viděl bych to spíš na ty mléčné výrobky. Mně osobně se to vrací, když ze striktního palea sáhnu po sýru.

    KABIS: Na tohle se ještě přeptám později, až budu mít čas. Prozatím jenom KLOBOUK DOLŮ!
    KABIS
    KABIS --- ---
    Vice ci mene dodrzuju primal (ted jsem byla mesic nemocna, takze to bylo spis mene, ale ne o tolik :) ) a co pozoruju, tak krom toho ze se mi zlepsilo zazivani, brutalne se mi zhorsila - a stale zhorsuje - plet. Napadly me mlecne vyrobky, ale ty jsem v hojne mire konzumovala jiz drive, plus momentalne z rodinnych duvodu neni uplne mozne je vysadit (uz jsem toho eliminovala hodne, je to financne a casove narocne a draha polovicka to zacina nest nelibe). Nenapada vas, proc to tak je? Treba tim, ze mam celkove spis mastnejsi plet a zvysenim podilu tuku ve strave to muze byt problem? (treba jsem prave vyplodila kardinalni volovinu, pokud ano tak se veci znalym omlouvam :) )
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam