Slibuju jiz dlouho, az ted jsem se k tomu dostala (a dokopala) - report z B7:
Je potreba mit na pameti ze jsem to sla absolutne netrenovana (tj cely zivot nic, rok predtim Krav Maga a obcasny silovy trenink, cca 3x jsem byla behat, zadne narocne tury atp)
Tri dny predem jsem se zacla carb loadovat (brambory + ryze), z toho jsem zacala mit trosku zazivaci potize a prvni dva dny jsem byla docela unavena, pak jsem se zacala citit velmi nakopnute. S sebou jsem mela mandlove maslo (domaci), kokosovy olej, tycinky z susenych datli + orechu (domaci), susene maso a misto iontaku vincentku. Prvnich cca 20 km se mi slo pekne, mela jsem velkou chut na mandlove maslo, obcas jesm si zobla tycinek. Po cca 30ti km jsem zacala mit strasnou chut na neco "sveziho", takze jsem zacala jist na obcerstvovackach vzdy kousek melouna/bananu (plus stale maslo a semtam trosku jsem zobla oleje), na susene maso jsem nemela ani pomysleni.
Po 40ti km mi zacaly krize kdy me zacaly hrozne bolet nohy (kolena + kotniky), ale po ibalginech se mi porad slo velmi prijemne (ok, do kopcu to byl trosku problem a sla jsem stylem krok-sun-krok, ale svaly me nebolely a celkove to bylo jeste relativne OK)
Po 60ti km jsem si sahla na dno a uz jsem to nedokazala fuelovat takhle, snedla jsem tunu bananu a nejakou ovesnou tycinku a podobne jsem jela az do konce - uz pro me proste nebylo mozne fungovat jinak.
Cas v cili 24 a pul hodiny.
Takze shrnuti: Pokud neco takovyho tak rozhodne by clovek mel byt natrenovany :o) Jde to fuelovat primal/paleo, ale je potreba si to nazkouset predem a naucit telo na to fungovat. Zaroven pokud bych to jela znova na tuky, tak bych se vyvarovala vsemu s vysokym GI (tj ty datle, melouny, banany atp), ale urcite bych nejaky sacharidy brala, jen proste neco co se bude uvolnovat do tela pekne pomalu (neresim ketozu). Taky nevim jak s tim nabiranim sacharidu predem, myslim si, ze mi to trosku rozhodilo organismus ktery byl zvykly na neco uplne jineho, spis si rikam jestli by nebylo lepsi mirne zvysit prijem sacharidu ale delsi dobu predtim, ne rapidne na par dni.