• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NTR23: má to značnou nevýhodu - pokud to má mít skutečně vypovídající hodnotu, tak se musí měřit jídlo snědené nalačno - tedy alespoň po nějakých 8-10 hodinách nejedění (typicky 1. jídlo dne).

    Plus pochopitelně každý organismus reaguje jinak, takže čísla od jednoho člověka budou velmi odlišné od dalších lidí.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    JINX: Pravděpodobnost, že se u tebe projeví cukrovka jako dědictví po předcích je myslím 15%, jestli si to dobře pamatuji.

    A v knize Život bez pšenice je docela velký prostor věnován tématu, co dělá s tělem právě krevní cukr a inzulínové cykly. Za utracené peníze to četení rozhodně stojí.
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    JINX: Předpokládám, že to jsou dvojkaři. V tom případě by ti mělo stačit střídmě jíst a hýbat se. Případně nastudovat paleo a vrhnout se do toho po hlavě :)
    JINX
    JINX --- ---
    NTR23: To bude tim ze cukrovkaru pribyva cim dal vic.

    Vzhledem k tomu ze mezi cukrovkare patri jak muj otec, tak segra, by me docela zajimalo jestli mam sanci se tomu v budoucnu nejak vyhnout.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Na https://twitter.com/FitPlan_cz od včerejška probíhá test, co dělá s cukrem v krvi různé jídlo. Závěr pak bude v článku.

    Koukám, že ty glukometry už dnes jdou koupit i za méně než litr.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    KABIS
    KABIS --- ---
    ZUZKAOU: krome obvyklych a ongoing veci nemam pocit zeby neco bylo spatne :) ok, dekuju, pockam na ten dalsi odber a uvidime, jak dopadne :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KABIS: to zcela zaručeně ne. Pokud se necítíš nijak blbě (zvýšená únava, horečky nebo tak něco), tak to sveď na špatný odběr. Pokud máš pocit, že něco není v pořádku, tak to chce navštívit doktora a nechat si vzít krev na rozbor.
    KABIS
    KABIS --- ---
    ZUZKAOU: mi ted volali z transfuzky ze mi klesly celkove bilkoviny, ze to muze byt spatnym odberem, to zjistime az tam pujdu znova, ale tak se ptam jestli mirna a nekolikadenni zmena diety na to muze mit vliv
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KABIS: na co konkrétně se ptáš?

    Ale bílkoviny v séru jsou třeba bílé krvinky a tak, nikoliv zbytky jídla...
    KABIS
    KABIS --- ---
    Je mozne aby se nekolikadenni omezeni konzumace masa a vajec projevila v krvi na bilkovinach?
    FITH
    FITH --- ---
    AOTEAROA: Až kniha vyjde, dej, prosím, vědět :o)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ICEMAN8241: hele ale včely skladují zvlášť čistý med a pak zvlášť pyl, který je zalitý trochou medu kvůli konzervaci. Med je krmení z nektaru, pyl je pro výrobu mateří kašičky a krmení larev a tuším že ho nějak mění na vosk.

    Pokud chceš pyl tak sháněj ne plástečkový med, ale pergu - tedy plástovaný pyl http://www.vceli-produkty.eu/katalog/plastovy-pyl-perga/plastovy-pyl-perga-100g

    rouskovaný pyl - takový ten levný ve žlutých kuličkách je nezpracovaný. Ale funguje jako skvělý startér na kvašené věci, protože obsahuje zárodečné kultury. Dělá hodně bublinek.

    Případně se rouskovaný pyl naloží na pár týdnů do medu a nechá se dozrát.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    ICEMAN8241: pastovanej med je normalni med, jen necukernati ani nestejka ze lzice .. proste pasta :)
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    ZUZKAOU: Sám jsem na to zvědav. Minimálně s tím pylem, jaké to bude mít efekty, ačkoliv nikdo z rodiny není alergik. Pak si od toho slibuju delší trvanlivost, kterou by vyřešil i pastovaný med, ale jde mi taky o tu přírodní chuť.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ICEMAN8241: hele a to má mít nějaké efekty? Já teda moc ráda žvýkám včelí vosk, a ten surovej s medem je moc dobrej, ale nějak mě nenapadá proč toho chtít víc dohromady.
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    ZUZKAOU: Už jsem se dovzdělal u svého včelaře. Jedná se o tzv. plástečkový med, který bude moci dodat na jaře. Chci to zkusit a pak podám případně zprávu. Každopádně díky za osvětu stran filtrace a pasterizace medu. Pastovaný med jsme dostali od švagra, tak jej hodlám zkusit při nejbližší příležitosti.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ICEMAN8241: Nefiltrovaný? Jestli chceš to, čemu američani říkají raw honey, tak prostě kup u včelaře med. I pastovaný je jen mechanicky zpracovaný, bez filtrování a nebo tepelné úpravy. Američani běžně med pasterují, proto potřebují spešl "syrový".

    Med se nefiltruje, med se vytáčí na medometu (jednoduchá odstředivka). Maximálně můžeš dostat celou plástev. Ale ten vosk fakt není úplně určen k jídlu a včelaři díky medometům používají plástve opakovaně, takže budeš muset najít někoho, koho ukecáš, aby ti to dal i s voskem.

    Leda bys teda jako chtěl med vyrobenej z nezásobních plástů - tedy s pylem, propolisem a mateří kašíčkou a včelíma zárodkama a tak. Ale to teda včelaři nedělaj, protože jaksi se tím celkem zasahují do toho jak funguje a nefunguje včelstvo. A rozhodně ti to nikdo neudělá na podzim a nebo v zimě - někdy začátkem června, kdy už budou mít něco nashromážděno, ale zároveň budou mít čas udělat si nové zásoby. Když už, tak kup požadované věci zvlášť a smíchej s medem.
    SKORZENY
    SKORZENY --- ---
    ludia nebudte zavisli
    ani si nevytvarajte zavislosti :)
    Sugar Addiction | Go Kaleo
    http://gokaleo.com/2013/07/01/sugar-addiction/
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    MR_DAN: Funguje to přesně tak, jak popisuje. Alespoň u mě. A výsledky jsi viděl sám :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam