• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    Jak na paleo
    http://jaknapaleo.cz

    Mapa vajec
    https://maps.google.com/maps/ms?msa=0&msid=210321640653234128767.0004d9601591e083d1325

    Pro začátečníky k lepší orientaci - je to paleo, nebo to není paleo - food list
    http://paleodietlifestyle.com/paleo-diet-food-list/

    Paleo Lifestyle Rozcestník a scestník pro paleo jedlíky
    http://www.paleolifestyle.cz/

    80 Paleo Breakfast Ideas
    http://paleo.com.au/2012/08/80-paleo-breakfast-ideas/ -

    Ovoce - tabulky nutričních hodnot ovoce, obsah jednotlivých živin a vitamínů a minerálů
    http://www.ovocedoskol.eu/node/24

    Publikované výzkumy o paleo dietě
    http://thepaleodiet.com/published-research-about-the-paleo-diet/

    [ MASO-vegetariánům vstup přísně zakázán ]

    rozbalit záhlaví
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    MAR_TINA: plny pocet zakazanych potravin v paleo, dejme si do nosu trochu kaseinu a ricinu a nejaky ten sacharid :-) tohle bych cekal u veganu, ale tady? samozrejme nechci rejpat...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AOTEAROA: tvaroh, luštěniny, tofu - aby nahnala bílkoviny.
    KABIS
    KABIS --- ---
    Ja se ted snazim shodit posledni tak 3-4kg a taky docela bojuju... Premyslim kolik casu tomu mam dat :)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    AOTEAROA: jeste me napadlo, ze spousta lidi co se uz veky snazi vsemozne zhubnout a nevede se jim to, spis naopak, maj svoje slabe chvilky (jako kdyz nejakej mr_dan u televize slupne pulkilovou cokoladu) a tyto velmi dobre dokazou zamlcet ... tzn. podle toho co ta osoba rika jen nevericne kroutis hlavou, kde se to potom bere, ale ono tam pritom je neco o cem nevis
    ..jako takhle kamarad, protoze vi ze ted lecim vsechny choroby sveta :D tak se ptal co madelat ze ma velkej nabeh na dnu, tak mu rikam ze to ma z fruktozy a on ze sladky vubec neji, jakoze ani trochu ... a pak jsem s nim byl posledniho silvestra nekolik dni v kuse v jedny chalupe a jak se vybarvil, 2 litry kolicky denne, k piti sladky michacky, cukrovi jak nezavrenej ... takze bacha na ne, na kecalisty :-)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MR_DAN: je fakt, ze po pivou roste pupek...bez rozdilu. chjo...ciga jsem dala, ale tohle bude boj!
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    AOTEAROA: Otázkou je, zda opravdu potřebuje hubnout anebo je to spíš takové to běžné ženské přání ;) Ne, vážně. Pokud bych to měl nastavené jako tvoje kamarádka, tak bych zkrouhnul veškerý sacharidy na min. 100 g / denně s tím, že bych mírně přidal na délce tras při procházkách se psem. A vynechal bych prasárny jako alkohol (zejména pivo), nachos, šmakoun apod. Tukama bych nešetřil, pokud nechce jíst každé dvě hodiny.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    AOTEAROA: a co ryby? pokud jde o finance, tak se holt musi naucit zrat min a kvalitn(ejs)iho :) ale tak vejce jsou super (nez cloveku zacnou lezt i usima)
    a ty si zkus whole30 :) hlasim 24 dni bez cigar, alkoholu a cukru a s clovekem to opravdu zamava, v pozitivnim slova smyslu

    SARAJ: bohuzel neznam ten proces za tim, mozna je to prave o tech kaloriich, tezko rict ..
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MR_DAN: ty jo, tak na kalorie je to jasny, ale ze by stavel proces hunbuti, to mne nenapadlo..zajimave.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    MR_DAN: ona docela dlouho biomaso atd kupovala, ale teď mi právě říkala, že už nejí maso vůbec, nevím přesně důvod, ale řekla bych že finanční (měnila zaměstnání a pohoršila si, je teď ve zkušebce). o sacharidech v bramborách jsem jí řekla, hlavně jsem poukázala na zvýšení bílkovin (takhle jsem hubla já).

    řeším to teď i u sebe a taky musím omezit alkohol (a čokoládu...). smutné období :D
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    SARAJ: jo, z praxe vyzkouseno, ze kdyz nepiju a jim dobre, tak hubnu, kdyz piju tak muzu jist sebelip a nic
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MR_DAN: alkohol uplne zastavi hubnuti?
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    AOTEAROA: imho by se mela naucit shanet si maso z eticky nezatizenejch zdroju (biofarmy? soukromi chovatele?), prestat pit alespon na dobu hubnuti (pac alkohol jakykoliv hubnuti totalne zastavi) a spocitat si sacharidy z tech brambor, ryze a "prasarnicek" (a drzet pod 150g/d)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    kámoška by potřebovala zhubnout cca 10-15 kilo. na rozdíl ode mě nejí sladkosti, spíš zeleninu, brambory, rýži, saláty, hodně olivový olej a tak, zásadní věc je, že odmítá jíst maso (etické důvody). pohybu má celkem dost, hlavně chůzi (běžně denně pár kilometrů, navíc má psa). má trochu omezené možnosti k vaření (má doma jednu indukční plotýnku), ale zvládá.

    přemýšlela jsem, co by mohla udělat. napadlo nás omezit hodně alkohol (pije celkem pravidelně víno, pivo miluje a to taky omezila) a přidat nějaké bílkoviny. prý jí docela chutná šmakoun (bléééé) a přidá vajíčka. tučné nejí v podstatě vůbec, řekla bych že její strava opravdu sestává hlavně ze zeleniny, občas nějaký nachos nebo takováhle prasárnička.

    napadá vás jak řešit v tomto případě stravu, když nejí maso (tzn ani vývary atd, prostě maso doma nemá)? ještě nás napadlo, že by mohla pomoct trocha silového tréninku. ona cvičení jako takové nesnáší, radši chodí prostě ven, ale když chce hubnout, tak by to asi zkusila :)
    KABIS
    KABIS --- ---
    MAR_TINA: jj, jsem si rikala ze doma vydestilovat vodu fakt fest neni zadny med a rozhodne ne na nejaky rucni pristroj... pamatuju si tu sklenenou hruzu z chemie na zakladce a i tam to bylo jeste v miniverzi :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KABIS: štěstí toho člověka a naše smůla je, že ta malá levná věcička pod jeho dřezem rozhodně nemůže destilovat pořádně. Vidělas někdy pořádný destilační přístroj? Nebo dokonce zařízení na reverzní osmózu včetně ceny? ;)
    Nebo spíš takto, to co tam montuje bude nějaký akvaristický přístroj na demineralizaci a čištění vody, nikoli na výrobu čisté destilované H2O.

    Někdo by mu mohl doporučit těžkou vodu, že má ještě lepší krystalickou mřížku.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ty kameny prosím nejsou žlučové kameny, ale ten olej, co zmýdelnatí po té, co jaksi prázdným žaludkem proputuje do dvanácterníku a tam se potká se těmi zásaditými látkami, co neutralizujou žaludeční šťávy.

    Podrobnosti zde http://www.quackwatch.com/01QuackeryRelatedTopics/flushes.html
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    JINX: Když vidím ty kameny, tak mě píchá můj již nepřítomný žlučník. Četl jsem o tomhle čištění leccos, ale tu koliku jsem si vážně odpustil :D
    JINX
    JINX --- ---
    ZUZKAOU: Ten clovek je imho magor, nekdo by se mel postarat aby ho zavreli do gumove mistnosti a uz nikdy nepustili ven. Zajimalo by me kolik lidi skoncilo v nemocnici po tom co zkoseli tohle http://www.zdravi-az.cz/Dalsi_druhy_ocisty00.php
    KABIS
    KABIS --- ---
    GALE: jj, takhle mi to bylo kdysi vysvetlovane :) no je to krasna smrt evidentne, kdyz o ni lide tolik usiluji...
    GALE
    GALE --- ---
    KABIS: Běžná destilace ti z vody dostane většinu minerálů - dostaneš technickou destilku. Kdybys chtěl dostat úplně všechny, musíš mít tzv. osmotickou destilku - čištěnou membránoou osmózou.
    To o otravách platí stále. Princip otravy destilkou je ten, že buňky jí absorbují jako každou jinou vodu (proč by taky ne). Díky tomu, že je destilka ochuzená o minerální látky, klesá osmotický tlak v buňce a ta ve snaze dostat do sebe více a více minerálů (aby dostala osmotický tlak do normy), praskne, protože není schopná tolik vody pojmout. Krásné na tom je, že čím víc jí piješ, tím máš větší pocit žízně. :)

    ZUZKAOU: Více destilky pro takové lidi!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KABIS: jako když k tomu normálně jíš a neprolejváš se těma pěti litrama, tak to tělo nějak zpracuje.

    Ovšem jsou takoví experti, co k dlouhému hladovějí pijou jen tu destilku...

    Jaroslav Dušek: Své choroby léčím půstem, prášky neberu - iDNES.cz
    http://xman.idnes.cz/...pustem-prasky-neberu-pps-/xman-rozhovory.aspx?c=A100218_151545_xman-styl_fro
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam