• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    LUCIASHECK: Achjo, já si se svojí extrémní přecitlivělostí na cukr něco takového teď vůbec nemůžu dát :-( bolí mě zuby i po jablku. Snad se to po jejich opravě zase zlepší. I kdybych krásně chtěla teď kašlat na paleo a hubnutí, nemůžu si dát kyblík ledové čokolády, jak bych si přála! :-D
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    KABIS: a půllžičkou medu, vše na másle
    KABIS
    KABIS --- ---
    LUCIASHECK: banan s jablkem a slaninou? to muze byt zajimave, musim vyzkouset :)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Tak když snídaně, tak snídaně :-D


    KABIS
    KABIS --- ---
    NIGHTFURY: mno... ja mam asi nejaky roztahly zakudek nebo nevim :) ale po takovehle snidani co jsem psala ja tak normalne citim trosku hlad.. Z toho co pises ty bych potrebovala jeste aspon pul kila zeleniny a i tak by mi to dlouho nevydrzelo. Nevim no.

    LUCIASHECK: tak ve forme hemenexu anebo bananovo-vajecne kase (rozmackas banan, pridas vejce, davam tak 1 banan na 3-4 vejce, pridas dle chuti orisky/seminka, skorici nebo treba kakao..., na mirny plamen hodis bez tuku na panev, idealne nejakou n eprilnavou, a michas dokud z toho neni takova pekna kasicka a hrozne krasne pronikave to voni... a pak sup do misky a trosku masla na to a snist jeste za tepla) bych tech vajec snedla klidne i vic :D Nj, asi jsem divna. :)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    KABIS: sežrat 8 vajec, tak by mě to zaprvý zabilo a zadruhý bych je pak alespoň půl roku nemohla ani vidět :-D Snim max 4 :-D
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    KABIS: 8 vajec??
    Já si jako paleo, resp. primal, snídani, po které nemám hlad do odpoledne, dělám tři plátky slaniny se třemi vejci a kousek sýra a vážně to stačí (max přidám zeleninu). Taky holka, 175 cm.
    KABIS
    KABIS --- ---
    Vsechno to vypada moc krasne, akorat premyslim, jak vam muzou stacit takovyhle na me relativne maly porce... jsem holka, 170cm, ale sezeru na snidani klidne 8 vajec se dvema banany ve forme kase.. a pak bych si jeste neco dala... (a to se neprecpavam, jim jen dokud mam hlad) a nemam teda nejaky extra energeticky vydaj :)
    SVATY
    SVATY --- ---
    SIVER: Jojo na tomhle je super, že to avokádu můžeš obměňovat takřka jakoukoliv zeleninou, zrovna zítra mám v plánu to zkusit se zelím tak uvidíme :)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    SIVER: hodim je vždycky trochu zkaramelizovat do rendlíku na začátek spolu se slaninou, pak teprve přidávám dusit zelí. A je to pochopitelně dobré, jinak bych to nejedla :-D (i když častěji dávám jabka do červenýho zelí)
    SIVER
    SIVER --- ---
    LUCIASHECK: a jsou nejak orestovaná ta jablka?
    SIVER
    SIVER --- ---
    LUCIASHECK: jaké to je s jablky?
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    LUCIASHECK: Boží!
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    A včerejší minutkový vepřo-zelo s jablky :-)

    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Od doby, co opět žiju sama, se mi zase daří jíst celkem slušně a neslušně mi už zase nechutná :-D Dneska jsem dokonce ukousla kamarádovi smažák v housce a měla jsem dojem, že žvejkám montážní pěnu :-D tak jsem si musela spravit chuť :-D (květákový pyré, plátek hovězí kýty, smažená cibulka, sos z masa)


    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ICEMAN8241: maso nejdřív opéct na pánvi (osolené a opepřenéú a přebytečný tuk zcedit (a použít jinde). Mimo jiné to opečené maso pak má lepší chuť.
    SIVER
    SIVER --- ---
    ICEMAN8241: taky to tak vypadalo u mě ale jakmile sem to tam nechal 45 minut v troubě a přidal na stupních tak super

    to vypadá taky dobře.. :-)
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    SIVER: To jsem onehdy zkoušel a nepovedlo se mi to. Z masa bylo moc tuku, takže to nedrželo pohromadě. Teď chci zkusit tohle http://www.paleofondue.com/2014/02/04/chorizo-and-green-chile-frittata/

    GARFIELD: Supr nápad, budu se snažit taky přispívat :)
    SIVER
    SIVER --- ---
    snad neva foto, dneska první pokus masového koláče s avokádem, vajíčkem a sýrem na trochu olivovém oleji, kupodivu i k jídlu to bylo :-)

    děláno podle receptu paleolifestyle
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    Uz delsi dobu sleduju tendle klub a zaroven se i tak stravuju, ale prijde mi, ze vetsina otazek a odpovedi zde zapadne a po case se opakuji.

    Vytvoril jsem proto http://jaknapaleo.cz/, ktere ma formu stackoverflow. Budu rad, pokud bude klast otazky a odpovidat na ne i tam. Zatim sbiram obsah z anglickych webu, aby to tam nebylo tak prazdne.

    Budu rad za jakekoliv podnety, rady a pomoc. Pokud by to slo, poprosim o pridani na nastenku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam