• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    áááách to je dobrota, miluju rozpadající se hovězí maso... omlouvám se že zas nedám recept, ale na netu jich je spousta (hledejte ossobuco).

    morková kost s kližkou (kost jsem nechala v hrnci), cibule, slanina (koupili jsme nějakou uzenou ze stánku), mrkev, petržel, řapíkatý celer, olivy, rajčata, česnek, oliváč, víno, dusilo se to asi dvě hodiny všechno dohromady a rozplývá se to na jazyku.
    opražit slaninu, pak slaninu vyndat a nechat tam jen tuk z ní, opéct na tom to maso ze všech stran a pak tam všechno vložit a nechat dvě hodiny dusit.





    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    MMETLA: přítel na silné projevy loupání hlavy pouívá šampon z lékárny Mediket a pomáhá to, ale musí to dycky jednou za čas aplikovat. prý toho vyzkoušel opravdu hodně a zabírá jen tohle, ale tipla bych že nezkoušel nikdy nic přírodního, a i tohle je samá chemka. já jsem začla bojovat s lupama bohužel taky, asi poté co jsem si zničila pokožku hlavy odbarvováním agresivním zesvětlovačem, a už 3/4 roku s tím bojuju, ale teď se to hodně zlepšilo, bohužel nevím díky čemu :) začla jsem na podzim aplikovat na vlasy hennu právě z důvodu vyléčení pokožky a snad i vylepšení vlasů. celkově se mi hlava dost vylepšila, a i vlasy co byly totálně zničené teď vypadají v rámci možností pěkně a jsou příjemné na omak. hennu dávám cca 1x měsíčně, bezbarvou, navrhovala jsem to i drahému že mu to budu matlat.
    ještě bacha na to že jsou dva typy lupů, mastné a suché, ty první zůstávají jako fleky ve vlasech (mám já) a druhé dělají poprašek na ramenou :)) obojí se tudíž asi bude léčit poněkud odlišně. ještě mě napadá jestli to nezáleží třeba i na vodě, teď jsem se přestěhovala a shoduje se to vcelku s dobou, kdy se to začlo víc zlepšovat... ale uvidím ještě po změně šamponu (používám víceméně bezchemkové).
    a ještě se teď snažím si neškrábat hlavu nehtama, když už je ta pokožka poškozená... ale jsem obecně drbací ekzematik :/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SKORZENY: no vono to má podobnou funkci, jen teda aktivní uhlí váže na sebe věci chemicky a ten jíl/betonit/cokliv mechanicky.

    Ostatně třeba smecta je jemně mletý, čištěný jíl.
    SKORZENY
    SKORZENY --- ---
    oni sa vlastne predavaju rozne bentonitove ily na detox, respektive to ma fungovat ako zivocisne uhlie
    SKORZENY
    SKORZENY --- ---
    nom nom
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    laciné verze se dělají z kočičího betonitového steliva...

    Kitty Litter Facial - Is Kitty Litter Good for the Skin - Cosmopolitan
    http://www.cosmopolitan.com/hairstyles-beauty/beauty-blog/kitty-litter-mask
    SKORZENY
    SKORZENY --- ---
    ZUZKAOU: jasne, nebudem chodit do Chorvatska kazdu chvilu, vsak v nom nie je ani aspirin
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SKORZENY: víceméně cokoliv jemně namletého, co má povrch, který absorbuje na co přijde. Klíčovou otázkou je, jestli v takovém příodním bahnu také nejsou nějaké další nečistoty, co by jaksi ten očistný efekt poněkud vyrušili. Třeba vyjetá nafta, nebo tak něco...
    SKORZENY
    SKORZENY --- ---
    ZUZKAOU: tipujem ze aj blato v chorvatsku bude takto fungovat
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MR_DAN: zhruba tak nějak to vypadá.




    ICEMAN8241: no než se to srovnalo, tak jsem to mazala tak třikrát týdně na obličej a jednou týdně na vlasy.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MMETLA: Ja mam vlasy pod lopatky, myju to jednou tydne po plavani a v pohode.
    MMETLA
    MMETLA --- ---
    AXTHEB: presne tohodle mazlika jsem roky uspesne pouzival a chtel bych se od toho odklonit. takze jsem rad, ze nekdo ma stejnou zkusenost jako ja a uplne stejny vysledek .. me ostatne az tak nevadi byt se samponem, myju to tak tri ctyri dny (nekdy i mene casteji) a na leto sundavam vlasy temer uplne, takze tam me to pak netrapi ..
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    ZUZKAOU: To je doufám jednorázová operace, příp. jednou za čas. Nedokážu si představit, že tohle někdo absolvuje třikrát v týdnu :)
    KABIS
    KABIS --- ---
    ZUZKAOU: to zni krasne :)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    ZUZKAOU: tak z toho chci fotodokumentaci! :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    AXTHEB: hele na lupy má zajímavé efekty kombinace jílové masky a pak kefírové s acylpirinem. A neříkám to kvůli přírodnosti, ale ze zkušenosti, kdy jsem řešila co s sebroreou (to je to co dělá lupy), když přestali dovážet do čech nizoral krém, co mi na to zabíral.

    Jílová maska - smíchá se kosmetický jíl s trochou vody do kašičky, napatlá se to na vlasy, případně i na obličej - je to silný absorbent a naváže to na sebe téměř cokoliv, včetně nečistot v rozšířených pórech. Nechá se to zaschnout, odrolí a spláchne. A na tu předčištěnou pleť se napatlá vykapaný kefír, třeba s nějakým olejem, nebo žloutkem, nebo medem a s podrcenou tabletkou acylpirinu. Nechat působit 40-60 minut, posléze smýt vodou.

    Kyselé PH a ten acylpirin omezí produkci té kvasinky co dělá lupy a navíc se tam tedy osadí žádoucí mikroorganismy, kteří budou vytvářet té lupotvorné nepřítelské prostředí.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    MMETLA: dokazu zit bez toho, ale nechci. a ta "prirodnost" sama o sobe pro mne neni takova hodnota, aby mi to za to stalo. Paleo taky nejim proto abych se citila prirodni :)
    MMETLA
    MMETLA --- ---
    FRONEMA: no kdyz jsme u pocitu a zkusenosti, ono to co mas po umyti samponem se ti tak libi, ze si nedokazes zit bez toho ? ja teda ze zkusenosti pritelkyne, moje vlasy nejsou tak dlouhe, - stejneho efektu se da dosahnout umytim a pravidelnym kartacovanim. ale kazdy mame trochu jine pocity a touhy, ktere se diametralne lisi od toho co je pro nas zdrave .. jinak s velmi dlouhymi vlasy se obecne vsichni co s tim prirodnim zpusobem ruzne experimentuji ... maji proste problem, ne vsechny problemy dlouhe hrivy se daji vyresit jinak nez zkracenim a novym prirustkem

    ja treba momentalne resim lupy, mate na to nekdo vlastni praktickou radu? ci nasmerovat me nekam? internet nabizi rozdilne informace a me spis zajimaji vase postrehy a zkusenosti nez hodiny cteni protichudnych informaci z ruzne pochybnych zdroju
    NTR23
    NTR23 --- ---
    ICEMAN8241: já jsem do včerejška také nebojoval. tu migrénu nepřisuzuji jídelníčku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam