• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    KABIS
    KABIS --- ---
    FRONEMA: v makru maji bezeckovy :)
    TIMA
    TIMA --- ---
    FRONEMA: To je fakt, s tím je problém. Nakonec jsem někde jedno takové našla, ale už si zas nepamatuju kde :(
    Jinak já jdu v pátek na operaci a po návratu domů začnu zase taky. Nebudu se moct hýbat a už teď mě chytá panika, jak dopadnu...
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    TIMA: no kokosove mleko jako takove ano, ale momentalne neumim koupit zadne bez zakazanych ecek. viz FRONEMA: Nicmene jim dal te creamed coconut na kterem je napsane ze je to kokos a nic nez kokos
    FRONEMA:
    TIMA
    TIMA --- ---
    FRONEMA: To nesmíš kokosový mlíko??
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    LISHKA: imho budes v pohode.

    btw ja hlasim Whole den 3. Zatim jsem si toho prakticky nevsimla, snad jen to vyrazeny kokosovy mliko. Zitra mam domluvenou veceri v restauraci tak uvidime jak moc to budu hrotit, nechce se mi se vyptavat co v cem varej atd, takze to asi budu hrotit malo... :)
    LISHKA
    LISHKA --- ---
    FRONEMA:
    ICEMAN8241:
    no na W30 jsem najela před 4 dny, tak jsem zvědavá, před tím jsem dost jedla paleodezerty a sem tam nějakou 90% čokošku,tvaroh asi jako jedinej méčnej výrobek, ovoce se snažim omezovat ..takže jsem zvědavá co to teď udělá, zatím to zvládám, ale uvidíme až začnu zas se sportem..
    Občas když nestíhám jídlo nebo v naší školní kantýně nemaj nic pro mě tak si dám třeba jen celej pytlík para nebo mandlí plus pak doma nějaký další tuky, proto jsem se ptala na ten tuk, jestli to třeba pro tělo neni najednou moc velká dávka, ale když říkáte, že se to vyřeší samo:))
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    FRONEMA: jo tak to každopádně :)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    AOTEAROA: nj asi to uz neplati pro vyjimky ale kdyz LISHKA pise ze je jinak aktivni, tak za ctrnact dni neztloustne. a navic jestli je v nejaky rekonvalescenci tak neni dobrej cas na to omezovat jidlo.
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    AOTEAROA: Než jsem začal s Whole30, tak jsem měl pocit, že taky trochu kynu, ale to jsem jedl čokoládu (85% a více), paleo dezerty a občas pil víno. Teď je to naopak a dost se děsím čísel, které naskáčou koncem měsíce na váze, protože jsem doma dostal zákaz hubnutí :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    to jsem taky furt tvrdila, a vesele jsem přibrala asi šest kilo. člověk musí dělat aspoň nějakej ten sport a ne jen sedět v kanclu a pak si doma číst chytré knihy, no :)) ano, nejím jen maso a zeleninu, ale taky mléčné produkty. mám je holt ráda!
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    LISHKA: Jak píše FRONEMA - pokud nejíš zpracované potraviny, vyřeší se to samo. Nemůžeš se přejíst tak, abys přibírala. Na sobě jsem vypozoroval, že jsem s to se přejíst maximálně jedním jídlem a pak prostě nemám chuť ani hlad hodně dlouho.
    SKORZENY
    SKORZENY --- ---
    Whole Health Source: New Review Paper on Dietary Fat and Heart Disease Risk
    http://wholehealthsource.blogspot.sk/2014/03/new-review-paper-on-dietary-fat-and.html


    In observational studies that measured diet, only trans fat was related to cardiovascular risk. Saturated, monounsaturated, and polyunsaturated fats were unrelated to risk.

    In observational studies that measured circulating concentrations of fatty acids, long-chain polyunsaturated fatty acids (DHA, DPA, EPA, AA) were associated with lower risk. The dairy-fat-derived margaric acid (17:0) was also associated with lower risk. No other fatty acids were related to risk, including trans fatty acids.

    In controlled trials, supplementation with omega-3 or omega-6 fatty acids did not alter risk.

    The authors conclude:

    In conclusion, the pattern of findings from this analysis did not yield clearly supportive evidence for current cardiovascular guidelines that encourage high consumption of polyunsaturated fatty acids and low consumption of saturated fats. Nutritional guidelines on fatty acids and cardiovascular guidelines may require reappraisal to reflect the current evidence.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    LISHKA: imho neni potreba omezovat, pokud bys jedla nejaky zpracovany sacharidy, nebo nejaky vetsi mnozstvi ovoce, tak bych omezila to, ale jestli jis whole30 tak se to vyresi samo...
    LISHKA
    LISHKA --- ---
    To, co jsem zde vyčetla z obrázků, hrsti, dlaně atd. vim už dlouho :) ale, šlo mi spíše o nějaký konkrétní rozmezí čísel - min/max. Jsem teď ve 14ti denní rekonvalescenci, takže sport 0 a pohyb minimalní, jinak jsem zvyklá sportovat každej den. Tak mě napadlo jestli by nebylo dobrý celkovej přísun živin omezit, proty ty čísla.)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    http://whole9life.com/book/ISWF-Meal-Planning-Template.pdf
    jj musim rict ze je to tam napsany tak divne ze neni jasny jestli si mas vybrat jeden od kazdyho nebo jen jeden z toho, nicmene tipuju ze to ma byt jen jeden z toho...
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    LISHKA
    LISHKA --- ---
    KOCHANSKA_CH: hezký,ale knížku Jídlo nemám a kupovat nebudu..
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    LISHKA: Je to v knize Jídlo... namalovaný. :-)
    LISHKA
    LISHKA --- ---
    ahoj, máte někdo přehled kolik g/kg tuků by měla být spotřeba při whole30?
    TUILE
    TUILE --- ---
    v kaufandu maj mandle za 189,- /kg (plati pto baleni 100g. vetsi balůeni sou drazsi)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam