MMETLA: přítel na silné projevy loupání hlavy pouívá šampon z lékárny Mediket a pomáhá to, ale musí to dycky jednou za čas aplikovat. prý toho vyzkoušel opravdu hodně a zabírá jen tohle, ale tipla bych že nezkoušel nikdy nic přírodního, a i tohle je samá chemka. já jsem začla bojovat s lupama bohužel taky, asi poté co jsem si zničila pokožku hlavy odbarvováním agresivním zesvětlovačem, a už 3/4 roku s tím bojuju, ale teď se to hodně zlepšilo, bohužel nevím díky čemu :) začla jsem na podzim aplikovat na vlasy hennu právě z důvodu vyléčení pokožky a snad i vylepšení vlasů. celkově se mi hlava dost vylepšila, a i vlasy co byly totálně zničené teď vypadají v rámci možností pěkně a jsou příjemné na omak. hennu dávám cca 1x měsíčně, bezbarvou, navrhovala jsem to i drahému že mu to budu matlat.
ještě bacha na to že jsou dva typy lupů, mastné a suché, ty první zůstávají jako fleky ve vlasech (mám já) a druhé dělají poprašek na ramenou :)) obojí se tudíž asi bude léčit poněkud odlišně. ještě mě napadá jestli to nezáleží třeba i na vodě, teď jsem se přestěhovala a shoduje se to vcelku s dobou, kdy se to začlo víc zlepšovat... ale uvidím ještě po změně šamponu (používám víceméně bezchemkové).
a ještě se teď snažím si neškrábat hlavu nehtama, když už je ta pokožka poškozená... ale jsem obecně drbací ekzematik :/