• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ANNIKA: jop, ja mela presne stejnej prubeh. vzdycky jsem byla clovek kteryho sladkosti hypnotizovali, a pak kdyz jsem zpaleila jsem si najednou vsimla, ze je vlastne uz nevnimam jako jidlo. byla jsem tim vylozene prekvapena, ani jsem si to "zhypnotizavani" predtim neuvedomila, az v tom kontrastu.

    uz je to tak dva roky mozna a furt to trva. a furt je to super

    jo a muzes vyzkouset misto medu sladit rozmixovanym bananem, treba ti to taky bude chutnat a je to jeste o neco lepsi imho
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Jo a musím se podělit o jednu fakt zásadní změnu - po pár paleo dnech jsem, coby velý čokožrout a enormní závislák na sladkostech, na ně přestala mít chuť. Myslela jsem si, že to je jen nějakej výkyv...a ono ne. Teď mám sice muffiny, ale na 12 ks padly dvě lžíce medu, takže sladké skoro nejsou a můžu klidně projít kolem čokolády a cukrárny...a nic. Je to zcela bezprecedentní a fascinující a pořád se mi tomu nechce věřit.

    To, že mě přejdou chutě, mi totiž tvrdila třeba už výživová poradkyně - že když člověk jí malé porce a často a nemá hlad a tak dále...a prdlajs. Dva tři dny jsem to dávala a pak vůle povolila a nějaká ta čokoláda to odnesla. Takže jsem nečekala, že někdy něco vůbec zafunguje... Máte to někdo stejně?
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    AOTEAROA: Mně chutnají ze stejného webu muffiny - teď jsem dělala kokosové a jsou i trochu levnější, prože jsou tam kvanta kokosu a jen půl hrnku mandlové mouky. A jsou opravdu dobré a vláčné, nekecají tam :o)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    AOTEAROA: Také máslo.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    TUILE: a děláte to s kokosem nebo s máslem? Já bych totiž asi dala máslo. Respektive nic jiného nemám, takže rozhodně dám máslo :-)
    TUILE
    TUILE --- ---
    ALONSY: presne, tohle je taky nas hit a muzes do toho nasypat jakykolic dobrutky te napadnou. Ja nemuzu liskovy orisky, tak davam rozinky pripadne co dum da...
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    http://www.paleolifestyle.cz/2013/04/14/oriskove-brownies/ - nejlepší a nejjednodušší věc – zvládnu i já! :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    možná něco mandlo-banánového by bylo dobré.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    měl byste prosím někdo tip na nějakou pečenou věc z mandlové mouky? je jedno jestli sladké nebo slané, ale něco co se mi zaručeně povede :)) zkoušela jsem párkrát nějaký dýňový chlebíček a podobně, a to se moc nepodařilo (nepropeklo se mi dobře to množství vajec a rozpadalo se to, vyndala jsem to holt moc brzo), ale ráda bych něco na rodinnou akci, co bych mohla jíst i já.

    jinak děláme špízy z kuřete a prasete se zeleninou, domácí paštiku, domácí zmrzlinu z banánů budu dělat čerstvou, švestky/datle/fíky ve slanině, salát.

    ráda bych upekla něco zajímavého, ale když nic nevymyslím, asi se klasicky uchýlím k mrkvovému koláči bez polevy (i když bych asi radši něco s menším rozpočtem, kromě mandlové mouky toho budu muset většinu koupit).
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    jeden unrelated obrazek
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    Tak to ja mam aktualne lednici pokazenou a mam tam mezi 6-9, dle toho jak se zrovna lednici chce... :-D
    Tzn. neskladuji skoro nic. :-D
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    MACHALIK: u bývalý spolubydlící jsem se snažila to ukecat aspoň na max 4, měly jsme to na pět, teď máme lednici bez teploměru, ale jsou tam tak 2.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Na kolik máte nastavený ledničky? Já na 1 °C a nekazí se nic. To už musí bejt, aby něco blaflo - tři týdny otevřená smetana nebo tak. Nemáte v nich prostě teplo? Polívka se po třech dnech prostě nemá co zkazit.
    TUILE
    TUILE --- ---
    Me se polivka taky behem tri dnu v lednici zkazi.
    Ale nikdy to neni cistej vyvar.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    ZUZKAOU: Vývarem v lednici jsem myslel polívku, čistej dávám do mrazáku. Zvláštní. Dva dny jsou zoufale málo, to neblafne ani na chalupě v ledničce z dob krále klacka.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    nám se nezkazilo jídlo a vývar v lednici ani po víc jak týdnu, možná dokonce deseti dnech. aspoň po čuchu a chuti nebylo nic znát, ale takhle dlouho chlazenému jídlu už zas tak nevěřím (natož moje maminka). nicméně v lednici máme pořádný chládek (konečně jsem se zbavila spolubydlící, co nadávala že má studený jogurt když ho chce snít a vyžadovala na lednici sedm stupňů) a jídla důkladně provařujeme.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Taky mi vývar nekysne tak rychle. Ale na vývar pana Pasteura ve skleněné baňce nemám.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MACHALIK: hustej vývar ne, polívky ano.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    ZUZKAOU: Tobě vývar do dvou tří dní zkysne? Mně vydrží týden i dýl, resp. teď jsem na misku slepičího zapomněl a našel jsem ji po návratu ze služebky trochu odvyschlou (kledla hladina asi o cm), ale stále dobrou po třech týdnech. Nemáš vysokou teplotu? Já používám nejnižší nastavení (jinak jaksi nemá smysl mít lednici) a nezkyslo nikdy nic. Většinou/vždy je vývar konzistence želatiny, ale to si nemyslím, že by mělo mít vliv.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MR_DAN: právě si se kvalifikoval na olympiádu mentální gymnastiky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam