TRIPLT: magnéziem se nepředávkuješ, ve vyšších dávkách se nevstřebává a jen projímá. Navíc v mandlích je spolu s vápníkem a to jeho vstřebávání ještě zhoršuje (usnadňuje to ale vstřebávání toho vápníku)
V mandlích je problematický vysoký obsah kyseliny šťavelové, ovšem protože je vázaná na vápník, tak jí vlastně většina taky projde a neuškodí.
Obecně u ořechů je většinou špatný poměr omega 6 a omega 3, velké riziko mykotoxinů (čím víc bio, tím vyšší riziko) a zoxidovaných olejů. Pokud je nemáš namočené, tak tam je ještě fytovka ale zase čím víc jíš fytovky, tím lépe ji umíš
trávit. Ořechy obecně jsou časté alergeny, takže pokud má někdo rozhašené trávení a/nebo imunitu, tak mu to nemusí dělat dobře.
Jde z drtivé většiny o tuk, takže větší množství ořechů představuje docela významnou dávku tuku a při sestavování jídelníčku je s tím potřeba počítat.
Plus v syrových semenech jsou inhibitory enzymů, které blokují tvoje trávicí systémy a hrozí pak zvýšené riziko hypochlremie, žaludečních vředů, pomožení špatných mikrobů v trávicím traktu a tak.