• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    SAMGARR: Vejce na všechny způsoby (míchaná, natvrdo, omelety, frittata) se slaninou a spoustou zeleniny, vývary, saláty, dezerty z ořechové mouky.
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Ahoj, kratky dotaz, co snidate? Jde mi o inspiraci co do sebe cpat - bez vareni a idealne veci dostupne v beznem obchode. Diky.
    KABIS
    KABIS --- ---
    Prosim vas, kokosovy olej parachute (takova modra krabicka) - je dobry? (tj jestli to je ten vonavy) kupuju ted od lifefoodu ten jejich a ten je uzasny, ale koukam ze ten oarachute je i dost levnejsi, tak pokud je obdobny, tak bych mozna presla. Mel by byt za studena lisovany, coz jsem na nem nenasla, a vonavy, aby pro me byl uspokojivy :)
    SKORZENY
    SKORZENY --- ---
    Hitler finds out he has gained fat on a low-carb diet
    https://www.youtube.com/watch?v=773hzYEq22s
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ALONSY: tak von to pokaždý říká někdo jiný, že...
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    BBC News - Red meat 'linked to breast cancer'
    http://www.bbc.com/news/health-27777210

    Tohle je fakt směšný. Ne to tvrzení jako takový, ale jak jeden den z rukávu tahají studii, jak je červený maso/margarín/támhleto/tamto zdravý a téměř doslova druhý den zase nezdravý a takhle v jednom měsíci klidně třikrát.
    Divím se, že už jim to není trapný.
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    bistro digital #12
    http://vimeo.com/97637960
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    NYX: Zrovna rýže jo, brambory sice ne, ale těmi se taky živím celkem vydatně, i když teda nejsou zas tak levné, jak jsem si vždy v době ignorování cen myslela :))
    NYX
    NYX --- ---
    ALONSY: a to na tom testovinovniku/moukovniku neroste treba ryze nebo brambory? :)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    YASHAMARU: Dneska už jsem to dotáhla na jeden suchej, ale dorazily nějaké peníze, tak koupím dvě kila masa na guláš a to snad na chvíli vydrží :)
    MMETLA:
    LUCIASHECK: Jinak ten rozpočet je pro dva, ale i tak by se s vynaložením opravdu hodně snahy dalo. Ovšem všechny ty nejhorší potraviny (těstoviny, mouka, sladkosti...) máme zadarmo a to už se těžko shání něco levněji, pak si člověk aspoň může nakoupit nějakou tu zeleninu nebo právě čas od času pořádné maso.
    Ale už se to snad brzy srovná a popravdě se nemůžu dočkat. To maso se zeleninou, vajíčka, oříšky... zkrátka jsou mnohem lepší stravou a je to cítit i vidět (takhle tlustá jak teď jsem snad nebyla ani ve svých nejhorších rohlíkovo-chipsových obdobích.)
    YASHAMARU
    YASHAMARU --- ---
    To me vratilo do studentskych let, 3bit+ dva rohliky na den, pomazanka z masla a horcice s rohlikama, cinsky polivky s rohlikama, miska mlika s grankem a natrhany rohliky do toho, to byly namky :)

    Spavat po praci se mi chtelo, kdyz jsem mel zabrzdenej organismus tim ze jsem jedl malo nebo spatne.
    MMETLA
    MMETLA --- ---
    ALONSY:
    LUCIASHECK: uprimne si taky myslim ze to jde a to i bez nutnosti vykupovat slevy, ale je to opravdu moc usili a pro me by se ztratila ta rozmanitost o kterou mi jde. Inu living on budget jsou desitky publikaci a mnoho z nich i paleo. Ale nezavidim a drzim palce s tim to zvladnout, mel jsem podobne obdobi a spatne navyky, jidlo a ta deprese z nedostatku mi urcite hodne vzaly.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ALONSY: za 100 denně se dá nakrmit i čtyřčlenná rodina (sice celkem jednotvárně a dá to práci s přípravou, ale... Za 50 na den se jednotlivec tudíž najíst dokáže, i když mu odpadne ta výhoda vaření pro víc lidí a tudíž o něco snížené náklady na porci.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    ZUZKAOU:
    AOTEAROA: To jsou teda vyhlídky :) Snad je to jen nějaká chřipka :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    ALONSY: kámoš byl taky hodně unavenej, a pak zjistil že prodělal žloutenku nějakýho málo známýho typu a ještě nějakej typ chlamydií. byl rok a půl na neschopence a velmi přísný jaterní dietě.
    takže začni pořádně jíst, pořádně spát, odpočiň si, a bude to dobrý. a když ne, jdi k doktorovi ;)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Nojo, ale je klasická únava, na kterou trpí 90 % lidí (natož těch, co nejedí ideálně) a pak je únava, že člověk nemůže ani mluvit nebo vyjít dva schody. Ale to je jedno, dneska vypadám aspoň trochu použitelněji, tak uvidím, jak to bude přes víkend a pak v nejhorším ten doktor.

    Rozhodně jinak, rozhodně ne za 50 korun na den :) (víc momentálně naneštěstí nemám a nějaký čas mít nebudu. Ono spíš za chvíli nebudu mít ani těch 50, ale to se poddá:)
    MMETLA
    MMETLA --- ---
    LUCIASHECK: ja bych k tomu jeste mel akutni prujem.

    ALONSY: ja teda vnimam ve svem okoli posledni dobou vsechny hodne unavene a spatne spici, tedy bych mel za to, ze i ten vysoky tlak kolem nas zkombinovany s tou zmenou muze byt pricina. Me teda osobne pomohlo zaradit nejaky sport a snazit se eliminovat co mi rusilo nepreruseny spanek. Ale pravda je, ze ma strava vypada rozhodne jinak...
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ALONSY: Me by teda jogurt k snidani a rohliky k obedu taky vycerpavaly
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    ZUZKAOU: Teď už jsou to tak dva měsíce od změny režimu a zrovna jsem se pomalu zbavovala té potřeby spát každý den po práci, únavu už jsem měla tu klasickou, co zná skoro každý, kdo nejí paleo a teď tohle.
    Po výplatě vyzkouším, do té doby budu doufat, že se to zlepší, případně si zkusím najít nějakého doktora, no.
    Díky.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ALONSY: Změna režimu by teoreticky mohl být důvod, že tělo holt protestuje... Zkusila bych se chvíli dopovat hořčíkem (500 hořečnatého laktátu s B6 jednou denně před spaním) a případě nějaké větší dávky B-komplexu/pangaminu, co to udělá.

    Pokud to nezabere tak do týdne, dvou, tak bych šla na krev - taky to můžou bejt nějaké brebery typu borélie a spol. Nebo přechozená mononukleoza a tak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam