• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ANNIKA: delam presne tuhle a je uplne nekonecne dobra :)
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    SAMGARR: A ta úplně nejjednodušší je nakrájet banán na kolečka, vrazit do mrazáku. Až bude dostatečně zmrzlý, ale už ti nezničí mixér, tak ho rozmixuj. A je z něj super zmrzlina, sladká až až :o)

    Samozřejmě se dá přidat i smetana, skořice, kakao...na co je chuť. Ale i ten samotnej banán je super :o)
    TUILE
    TUILE --- ---
    SAMGARR: v dobe sezoniho ovoce to je
    *co nejzralejsi ovoce do mixeru (cukr se zmrazenim potlaci, kyselost mi prijde, ze se zvyrazni, takze zamrazenim merunek vznikne silene kysela zmrzlina, ale zamrazeni merunek, ktery se uz k nicemu jinymu nehopdi, pac uz skoro tecou je super sladka :) )
    *mixat povarit s medem a trochou alkoholu (alkohol neni nutny, my davame zbytky nejakyho staryho konaku, kterej nam samotnej moc nechutna; medu sem davala ca 1 velka lzice na 0,5 kg ovoce)
    *nalejt do formicek a dat ¨do mrazaku.
    http://www.zeleziarstvoplus.sk/inshop/catalogue/products/pictures/O%20122254.jpg

    u tehlech ovocnejch zmrzlin mi nevadi, že sou tam krystaly, to mi vadi u mlecnejch, takze smetanovy zmrzliny delam nasledujicim postupem:
    *zmrazit ovoce
    *rozmixovat spoklu s tucnou slehackou a medem
    *jist lzickou hned po rozmixovani
    SKORZENY
    SKORZENY --- ---
    TAARA: biely cukor nerovna sa glukoza
    mam aj skromny tip ze co je cielom ale necham si pre seba :)
    TAARA
    TAARA --- ---
    NYX: soukromne leda
    NYX
    NYX --- ---
    TAARA: mohl bych se zeptat, kdo a proc zrovna takovouhle dietu doporucil?
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    TUILE: Nejaky osvedceny recept na zmrzlinu?
    TAARA
    TAARA --- ---
    TUILE: muzu fruktozu, stevie mi prej nesedne, kupodivu muzu i hnedy cukr, takze dobry, protoze celkovy stav organismu, zasadni veci co nesmim je mleko psenice bily cukr - glukoza, muzu cisty kako oves zito pohanka, bio-psenici, soju
    TAARA
    TAARA --- ---
    TIMA: ok, to je super napad :-)
    TUILE
    TUILE --- ---
    TAARA: proc a co presne musis vysadit?
    daj se delat ovocny zmrzliny domaci.

    muzes med nebo stevii pripadne?
    TIMA
    TIMA --- ---
    TAARA: Sušené ovoce můžeš? To je sladké jak cecek, mně to jako substituce docela fungovalo.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    TAARA: Začátek je krušný, ale vyplatí se to! :) Po čase ti to ani nepřijde :)
    TAARA
    TAARA --- ---
    ahoj, chtela bych se zeptat na Vase zkusenosti se zacatkem diety, musim vysadit cukr a bilou psenici a par veci jeste a mam docela obavy, jeste jsem zadnou dietu nedrzela, ale je to pro mne dulezite. Na co si mam dat pozor? Zatim si moc zivot bez sladkosti nedovedu predstavit :D i kdyz ovoce a tak, dobry no :D azmrzlina :( :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Asi sem

    Unenumerated: Lactase persistence and quasi-pastoralism
    http://unenumerated.blogspot.sk/2011/05/lactase-persistence-and-quasi.html
    SKORZENY
    SKORZENY --- ---
    NYX: ano tu resistant starch fazu si pamatam
    co sa tyka toho pediatra tak nezda sa mi, ze by on sam zastaval tu teoriu, ale ked som mu vo hovoril s akym vytrzenim moja 6-mesacna dcera konzumuje zemiaky (varene) tak ma chcel asi zbrzdit
    SKORZENY
    SKORZENY --- ---
    SVATY: urcite nie, len to neprezen aby ta nestipalo
    SVATY
    SVATY --- ---
    Zdravím, měl bych dotaz jak jsou na tom chilli papričky a obecně pálivé jídlo z pohledu paleo ? Budu asi letos mít celkem solidní sklizeň chilli tak mám v plánu z toho udělat nějáký kečupy,dipy.. všechno z mnou (babičkou :D )vypěstovaných plodin a tak by mě zajímalo jestli jsou tam nějáký rizika. Díky
    NYX
    NYX --- ---
    SKORZENY: jsem si vzpomnel jak jsi zminoval lidi, co mohou "snist vsechno a nepriberou"...tak vysel zajimavy clanek o tech, kteri SKUTECNE mohou :)
    http://www.nature.com/nutd/journal/v4/n7/pdf/nutd201417a.pdf
    NYX
    NYX --- ---
    SKORZENY: ja bych rekl BS :-)

    jedna zajimava vec na bramborovem skrobu je, ze za studena je to ten tzv. "resistant starch", co je pro cloveka nestravitelny a prochazi beze zmeny az do tlusteho streva, kde funguje jako potrava pro bakterie (ktere ho prekopou na SCFA a ty pak clovek stravi) - tj. se to chova podobne jako vlaknina.

    ale
    1) tohle je DOBRE :)
    2) jite snad ty brambory syrove? :-) ohratim veskery RS mizi a nasledne ochlazeni ho sice castecne zase vytvori, ale je ho tam pomerne malo (ve srovnani se stavem za syrova)

    takze opravdu netusim, co asi tak mohl myslet...se zeptej pri pristi navsteve. treba vi neco, co my ne :)

    pred par lety byl v paleosfere takovy trend, kdy lide jedli hromadu izolovaneho RS (=solamyl) ze zajimavymi vysledky, muzes dohledat kdyby te to zajimalo :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam