• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Nebo tu eskymáckou z loje a bobulí ;-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SAMGARR: Vyšlehat žloutky (na 250 g smetany alespoń 4 žloutky) s troškou medu (či jiným sladidlem a nebo větší troškou - podle preferencí) a 5 g nabobtnalé želatiny (zalít tak 50 ml vody a nechat pár minut stát) ve vodní lázni na nějakých 65 stupňů - dokud nezačnou houstnout. Přidat malý panák nějakého alkoholu na půl litru hmoty (pomůže s tím, aby to nevtrdlo, když v tom není cukr). Přidat libovolné rozmixované ovoce, ořechy, rozpuštěnou čokoládu a tak. Nechat vychladnout a buď přilít 15 procentní smetanu a vrazit do zmrzlinovače a nebo vyšlehat šlehačku (klidně kokosovou) a případně k tomu přidat bílkový sníh a opatrně to smíchat se žloutkovou směsí a vrazit do mrazáku.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ANNIKA: delam presne tuhle a je uplne nekonecne dobra :)
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    SAMGARR: A ta úplně nejjednodušší je nakrájet banán na kolečka, vrazit do mrazáku. Až bude dostatečně zmrzlý, ale už ti nezničí mixér, tak ho rozmixuj. A je z něj super zmrzlina, sladká až až :o)

Samozřejmě se dá přidat i smetana, skořice, kakao...na co je chuť. Ale i ten samotnej banán je super :o)
    TUILE
    TUILE --- ---
    SAMGARR: v dobe sezoniho ovoce to je
    *co nejzralejsi ovoce do mixeru (cukr se zmrazenim potlaci, kyselost mi prijde, ze se zvyrazni, takze zamrazenim merunek vznikne silene kysela zmrzlina, ale zamrazeni merunek, ktery se uz k nicemu jinymu nehopdi, pac uz skoro tecou je super sladka :) )
    *mixat povarit s medem a trochou alkoholu (alkohol neni nutny, my davame zbytky nejakyho staryho konaku, kterej nam samotnej moc nechutna; medu sem davala ca 1 velka lzice na 0,5 kg ovoce)
    *nalejt do formicek a dat ¨do mrazaku.
    http://www.zeleziarstvoplus.sk/inshop/catalogue/products/pictures/O%20122254.jpg

u tehlech ovocnejch zmrzlin mi nevadi, že sou tam krystaly, to mi vadi u mlecnejch, takze smetanovy zmrzliny delam nasledujicim postupem:
    *zmrazit ovoce
    *rozmixovat spoklu s tucnou slehackou a medem
    *jist lzickou hned po rozmixovani
    SKORZENY
    SKORZENY --- ---
    TAARA: biely cukor nerovna sa glukoza
    mam aj skromny tip ze co je cielom ale necham si pre seba :)
    TAARA
    TAARA --- ---
    NYX: soukromne leda
    NYX
    NYX --- ---
    TAARA: mohl bych se zeptat, kdo a proc zrovna takovouhle dietu doporucil?
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    TUILE: Nejaky osvedceny recept na zmrzlinu?
    TAARA
    TAARA --- ---
    TUILE: muzu fruktozu, stevie mi prej nesedne, kupodivu muzu i hnedy cukr, takze dobry, protoze celkovy stav organismu, zasadni veci co nesmim je mleko psenice bily cukr - glukoza, muzu cisty kako oves zito pohanka, bio-psenici, soju
    TAARA
    TAARA --- ---
    TIMA: ok, to je super napad :-)
    TUILE
    TUILE --- ---
    TAARA: proc a co presne musis vysadit?
    daj se delat ovocny zmrzliny domaci.

muzes med nebo stevii pripadne?
    TIMA
    TIMA --- ---
    TAARA: Sušené ovoce můžeš? To je sladké jak cecek, mně to jako substituce docela fungovalo.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    TAARA: Začátek je krušný, ale vyplatí se to! :) Po čase ti to ani nepřijde :)
    TAARA
    TAARA --- ---
    ahoj, chtela bych se zeptat na Vase zkusenosti se zacatkem diety, musim vysadit cukr a bilou psenici a par veci jeste a mam docela obavy, jeste jsem zadnou dietu nedrzela, ale je to pro mne dulezite. Na co si mam dat pozor? Zatim si moc zivot bez sladkosti nedovedu predstavit :D i kdyz ovoce a tak, dobry no :D azmrzlina :( :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Asi sem

Unenumerated: Lactase persistence and quasi-pastoralism
    http://unenumerated.blogspot.sk/2011/05/lactase-persistence-and-quasi.html
    SKORZENY
    SKORZENY --- ---
    NYX: ano tu resistant starch fazu si pamatam
    co sa tyka toho pediatra tak nezda sa mi, ze by on sam zastaval tu teoriu, ale ked som mu vo hovoril s akym vytrzenim moja 6-mesacna dcera konzumuje zemiaky (varene) tak ma chcel asi zbrzdit
    SKORZENY
    SKORZENY --- ---
    SVATY: urcite nie, len to neprezen aby ta nestipalo
    SVATY
    SVATY --- ---
    Zdravím, měl bych dotaz jak jsou na tom chilli papričky a obecně pálivé jídlo z pohledu paleo ? Budu asi letos mít celkem solidní sklizeň chilli tak mám v plánu z toho udělat nějáký kečupy,dipy.. všechno z mnou (babičkou :D )vypěstovaných plodin a tak by mě zajímalo jestli jsou tam nějáký rizika. Díky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam