• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Why Paleo May Not Be Working For You (It's Not What You Think)
    http://paleononpaleo.com/thyroid-sessions-gottfried/

    (jen shrnutí, neozdrojované, ale imho zajímavé)
    NYX
    NYX --- ---
    ZUZKAOU: ze se k tomu jeste vratim...EU v tomhle smeru neni o nic lepsi :)

    EU bans claim that water can prevent dehydration - Telegraph
    http://www.telegraph.co.uk/...urope/eu/8897662/EU-bans-claim-that-water-can-prevent-dehydration.html
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Our Ancestors Were Consuming Alcohol 10 Million Years Ago | IFLScience
    http://www.iflscience.com/...s-and-animals/our-ancestors-were-consuming-alcohol-10-million-years-ago
    SKORZENY
    SKORZENY --- ---
    SKORZENY: pozeram teraz bulletproof coffee, objekt parodie a je to fakt super. Strasna znoska chujovin. A pritom mu to vela paleo gurus zere, nesepa?
    toxin-free upgraded coffee my ass
    brain octane oil, lol
    How to Make Bulletproof® Coffee (The Official Video)
    https://www.youtube.com/watch?v=4YjLMdx3YZY
    SKORZENY
    SKORZENY --- ---
    BIDAK: jj, mal som problem smiat sa distingvovanym sposobom
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    RODWY: jo já vím. ale je to sport, který mě opravdu baví. Narozdíl od běhu/posilovny/tréninku. :)
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    SKORZENY: To je ale hovado. :)
    SKORZENY
    SKORZENY --- ---
    and now for something completely hilarious

    Bulletproof Sandwhich
    https://www.youtube.com/watch?v=-jdQlO48Rm4
    MMETLA
    MMETLA --- ---
    SKORZENY: v teto situaci a prubehu s tim plne souhlasim, sel bych do taky toho naplno presne jak rikas.

    ZUZKAOU: zrovna jsem taky na vanoce zvazoval slowcooker, ale ty chytre hrnce vypadaji fakt lepsi .. nemluve o tom, ze tefal i phillips mam zrovna v oblibe a ty ceny jsou za to hodne slusne. za ten pomaly hrnec se mi nechtelo davat tolik penez, pokud by k tomu nebyla vakuovacka nebo neco navic. dik za tipy, nejak to projdu a rychle musim vybrat :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JULIEEHARSHAW: no tak jako pak je tu široká škála bezlepkových zdrojů škrobu. Hlízy jako brambory, sladké brambory, na rumištích topinambury, u asiatů juka a taro. Obilniny jako rejže, kukuřice, proso (spoustu různých druhů prosa mají v afrických specialitách - jedny jsou na Žižkově u divadla Ponec, další jsou pak někde u Mánesa) pohanka, teff, amarant, quinoa případně čirok, až ho Adveni začne konečně prodávat jako celé zrno, ne jen mouku. Oves už je nyní bezlepkový i v normálním balení (výrobci už si dávají pozor na kontaminaci, která bývala problém a důvodem proč se bezlepkářům oves nedoporučuje).

    Plus z toho všeho mouky.
    SKORZENY
    SKORZENY --- ---
    2100 kalorii nie je az tak strasne vela
    asi sa to neporovnava lahko, ale ja mam 200 cm, mal som 69 kilo a zacal som priberat az tak od 3300 Kcal
    bolo to tazke
    a na paleo to neslo. teda zo zaciatku ano, ale ako som sa prezral masa a tukov po par tyzdnoch/mesiacoch tak som celkom stratil apetit
    moj nazor je, ze by si mala teraz jest vsetko co ti chuti a kaslat na clean eating. kalorie su pre teba dolezitejsie ako ich povod
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JULIEEHARSHAW: hm - takže teorie s ketozou padá. Což ovšem situaci spíš komplikuje.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JULIEEHARSHAW: no jestli dobře počítám, tak ten příjem sacharidů (předpokládám že celkových, tedy i s vlákninou, ze které nic nestrávíš) máš okolo 70 g - což docela dobře může vést k tomu, že jsi v ketoze.

    Takže určitě ořechy + ovoce+med - hlasuju pro ořechové smoothies, třeba kefírové vzhledem k tomu že jíš mléčné produkty, případně tedy "bezpečné škroby" - chce to alespoň 100 g bez vlákniny, tj nějakých 150 g celkových. Pokud chceš nabrat tak nejspíš i na nějakou dobu přidat víc.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: a pokud to do měsíce, dvou nezabere, tak bych to řešila na endokrino - jestli to dobře chápu, tak bereš estrogenní přípravky - to by naopak mělo vést spíš k ukládání tuku, ne?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JULIEEHARSHAW: přidej sacharidy, uber tuk.
    MAJAK
    MAJAK --- ---
    Dik,
    Asi pujdu do toho tefalu nebo philipsu a koupim si zvlastntlakovy hrnec, tomu kombinovanymu moc neverim.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAJAK: pomalé vaření je stew (90°C) a pak to má probram pečení a funkci udrž teplé, která to nechává okolo 70° a teda je ideální na křehká masa a nebo hooodně dlouhé dušení.

    tohle je podle všeho nemlich to samé
    Tefal FC 22 Multicooker Pro 12 prog RK705138 | Alza.cz
    http://www.alza.cz/tefal-fc-22-multicook-pro-12-prog-rk705138-d2172882.htm

    tady spíš na vyšší teploty - tedy pro milovníky grilovaného masa ideální - v tom philipsovém se maso opéct dá, ale ne víc porcí zaráz a teda na pánvičce má člověk lepší výsledky.
    ECG MH158 | Alza.cz
    http://www.alza.cz/ecg-mh158-d362319.htm

    Tady koukám mají kombinaci chytrého a tlakového hrnce http://www.alza.cz/steba-dd-1eco-d2268318.htm

    a pak jsem koukala, že ETA tam má chytrý hrnec, ale bez té nízké teploty na jogurty. Já jsem ho nekupovala, ale vyhrála u Cuketky na blogu, takže nejde o výsledek nějakého srovnávání jiných produktů, možná kdybych ho měla kupovat tak najdu něco lepšího, ale takhle mi v rámci možností vyhovuje (zrovna mi v něm kvasí kimči, které potřebuju urychlit.)
    MAJAK
    MAJAK --- ---
    Diky moc,

    A prilis chytry hrnec je treba tohle http://www.alza.cz/philips-hd3037-70-multicooker-d488054.htm#popis ?
    Nikde jsem tam nenasla volbu pomale peceni podle toho popisu.

    MALKE
    MALKE --- ---
    MAJAK: mám obojí, obojí vytáhnu párkrát do roka, ale ani jednoho bych se nevzdala. pokud volíš mezi, tak spíš tlakovy hrnec, užije se víc.

    slowcooker je nepřekonatelný právě pro dlouhé vaření, tím, jakou dobu se to dělá, chuti líp prolnou, je to ideální třeba na guláše nebo vývary. dá se toho jistě docílit i pomalým tažením v troubě nebo na plotně, ale a) tím spálíš daleko víc energie, b) bála bych se to nechat doma samotné (i přes noc mi to nedělá úplně radost), slowcooker ne, nemusí se hlídat. vložíš, odcházíš, večer/ráno príjdeš k hotovému.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAJAK: tlakový hrnec rozhodně potřebuješ na vývary a případně tuhé kusy masa, pokud je nebudeš dělat dlouhu na nízké teploty v chytrých hrncích. Veškeré vaření a dušení opravdu zrychlí. Hodně praktickej je takovej ten dvoudílnej, nerezovej, kde je jak velký hrnec, tak nižší pánev.

    Samotný slowcooker neber - pokud chceš něco na pomalé vařní, tak ber nějkou verzi příliš chytrého hrnce - tedy to co má daleko více programů, než jen jednoduchý slowcooker. Mám multicooker od Philipsu a rozhodně ho používám tak třikrát týdně a to mám plně vybavenou kuchyň. Pokud klapne návrat do Jeseníku a budu první měsíce kdoví kde na podnájmu, nejspíše se stane mou záchranou.

    Maso dostatečně dlouho dělané při vyloženě na nízkých teplotách (60-70) je úplně jiná dimezne masa, a i tedy klasické pomalé dušení - tedy okolo 90 stupňů to maso udrží křehčí, než normální var, ke kterému se na plynu tak jako tak dostaneš. A to že ráno, či večer dáš věci do hrnce a pak za x hodin přijdeš a máš jídlo je výborné.

    Ale chytrý hrnec dovolí k tomu ještě předem opéct to maso a zeleninu (např onu cibulku) přímo v tom stroji, a teprve pak ho dusí a tak. Je to rozhodně úspornější, než litina v troubě, chuťově naprosto srovnatelné a je tím méně nádobí.

    Plus pochopitelně využívám fermentační/jogurtový program, vaření na páře a párkrát jsem ho použila jako friťák. Umí i péct, ale to jsem zatím nikdy nepoužívala. Má ovšem nějakej divněj program na rejži -pokud na ni zapomenu a nekontroluju ho, tak ji většinou rozvaří- asijský jednoúkolový rejžovary to nějak umí líp. REspektive ten chytrej hrnec má nejspíš jen termostat, ne to odporové čidlo kontrolující jak už je rýže uvaření

    Ale tak to je konec konců paleojedlíkům na nic.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam