MORKANT: to prepaleni je prave rozdil mezi ghee (musi byt prepalene) a prepustenym maslem (ktere nesmi dojit) a prave nejlepsi gheecka maji tmavou barvu a velmi vyrazne oriskovou chut (draha polovicka je pak ujida lzickou a obcas najdu prazdnou sklenici, tam kde byly plne! - coz jsem obcas rad, pac nechci aby jedla mraky orechu)
NYX: pokud to chapu dobre, tak to stridani je spis na obecne hladine, protoze mi prijde ze mluvi celou dobu jen o ghee (butter oil), ale obcas tam to (no ok, docela casto) tam fakt neni .. sakra prace pak, clovek nevi cemu verit :D
MORKANT: no jo, ale ono prepousteni masla nasich babicek nebylo kvuli separovani bilkoviny od tuku at uz kvuli budoucimu pouziti ci alergiim (citlivostem), ale kvuli zvyseni trvanlivosti a kouroveho bodu. Taky jsem slysel, bohuzel jsem jeste nebyl na svete kdyz mela babicka kravy, ze to co ja ted filtruju pouzivali jako dobrotu na pojidani (coz jsem ostatne minule udelal a moc mi to chutnalo), netusim uz ale jak tomu rikali :(