• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ALONSY: a obiloviny vcetne kukurice? sorry, asi hloupy dotaz, ale pro jistotu, tzn. lidi, co jedi bezlepkove vlastne paleo dost casto ani nejedi...nevim, jak to ma s kukurici klasicke paleo, ale PHD rika, ze ne. Coz znamena, ze clovek vlastne nemuze vyuzit ani ty klasicke bezlepkove dostupne nahrazky, ktere jsou dost casto z kukuricne mouky

    jo a duvody toho, proc jite paleo?
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    CMLKA: Podle recenze mi to nedávalo vůbec smysl, takže ne a nedoporučila bych to, ale sama jsem to nečetla.
    Co se týče omezování sacharidů, tak to má každý jinak, ale ono když vyloučíš ty obiloviny, tak pak můžeš jíst v podstatě cokoliv a většinou to do těch 150g bude.
    Já teda sem tam jím i luštěniny, nedělají mi zle a snažím se nebýt moc extrémní. :)
    ELGEMA
    ELGEMA --- ---
    CMLKA: Je to otázka zvyku. Než se naučíš nahrazovat obiloviny něčím jiným. Není to za chvilku, ale po roce už ti to ani nepřijde. Dneska už si klidně dám tuňákovou pomazánku s okurkou...
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    jite nekdo podle toho Perfect Health Diet? (zrovna to ctu), paleo jako takovy moc neznam, ale tak nejak tusim, ze je jeste prisnejsi na sacharidy, coz si fakt nedovedu predstavit, i to vylouceni obilovin vcetne kukurice mi prijde drasticky
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    LANDRIEL: Aha, jasně, no. Já chápu, že je to marketing, ale prostě strašně debilní. Paleo ani nemá být přehnaně lowcarb. Ale tak to nemá moc cenu řešit. Já si teď radši řeším radši hejtíky okolí. :) (Ne, vlastně neřeším, po těch letech pokusů, selhání a návratů jsem vlastně zvyklá a naučila jsem se to neřešit, nemluvit o tom a hlavně nikomu nevysvětlova, jak je to super, ať si říká cokoliv.:))
    LANDRIEL
    LANDRIEL --- ---
    ALONSY: To se jim tam imo připletlo z keto diety, tam se kafe a alkohol nedoporučují, protože někoho vyhazují z ketózy.
    VICTOIRE
    VICTOIRE --- ---
    ALONSY: Nestlé jako výrobce potravin, které do paleo moc nezapadají, holt nikdy nemůže napsat, že je to dobrá věc. prostě reklamní text, který se tváří jako "odborný" článek.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    A fakt by mě zajímalo, kde vzali tohle: "Také žádná káva, čaj či alkohol."
    Kafe a čaj je v pohodě i při Whole30.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Nestlé!!! píše o tom, proč je paleo špatné. Mám chuť si vypíchnout oči.
    Proč (ne)držet paleo dietu? | Plus pro Vás od Nestlé
    https://www.plusprovas.cz/clanek/proc-ne-drzet-paleo-dietu
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    CMLKA: jo, taky uz ted dlouho kupuju jen do Kindlu, kdyz to jde
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    FRAKTALEK: ha, diky, dobrej tip...no ja ji asi koupim do kindla, to je jednoznacne nejlevnejsi způsob
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    CMLKA: ja ji kupoval pres Amazon, casto ale maji lepsi ceny na Book Depository a dorucuji zdarma po celem svete: https://www.bookdepository.com/search?searchTerm=perfect+health+diet&search=Find+book ... uz jsem od nich taky parkrat objednaval, fungovalo to bez problemu
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    FRAKTALEK: koupit nejlip pres amazon?
    SKORZENY
    SKORZENY --- ---
    bataty su celkovo dost blbuvzdorne co sa tyka pripravy :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Sweet Potato Toast: 3 Ways - Little Bits of...
    http://littlebitsof.com/2016/05/sweet-potato-toast-3-ways/

    strčit plátek batátů do topinkovače? To je tak blbé, že to budu muset zkusit.
    ELGEMA
    ELGEMA --- ---
    SVATY: Nemám asi žádnou erudovanou věděcky podloženou odpověď, ale můžu ti říct jak to řeším já. Díky paleo/primal stravě jsem zhubla krásných 12 kg za rok, ale dlouhodobě jsem nebyla schopná to držet striktně (i když jsem chtěla, jelikož mám pár autoimunitních chorob). Takže nyní jsem najela na volnější režim. Snažím se nejíst maso víc než jednou denně a zařazuji kvalitní plnotučné mléčné výrobky (hlavně kysané), občas luštěniny - především cizrnu a čočku a příležitostně nějaké obiloviny (pohanka, jáhly, quinoa). Už neřeším, jestli je polévka zahuštěná malou lžičkou mouky, o víkendu si k snídani klidně dám na trhu buchtu a výjimečně si dám lžičku arašídového másla nebo jiné totálně nepaleo pochutiny. Moje krevní testy jsou pořád jak z učebnice a shozenou váhu si držím a výrazně lépe se mi funguje jak z hlediska společenského, tak praktického.

    Méně masa mi vyhovuje i z toho důvodu, že ráda kupuji od menších farmářů a přeci jen to není levná sranda, navíc mi to tak trochu už lezlo krkem.

    Jinak se slepicemi mi kamarád co má farmu říkal to samé. Slepice z klecových chovů mají v krvi údajně méně stresových hormonů než ty chované na podestýlce. Pořád si ale myslím, že mít vajíčka od sousedů ze zahrady asi bude nejlepší.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SVATY: klid, stejně nejsi veganem... kytičky žerou mrtvolky (včetně lidských) z půdy, zvířátka žerou kytičky, mi žereme kytičky a zvířátka - a pak umřem a kytičky a zvířátka sežerou nás, a tak pořád dokolečka
    SVATY
    SVATY --- ---
    ZUZKAOU: Dík za super odpověd :)
    CAMELLA: Ano ano, proto jsem se o tom i ve svém dotazu zmiňoval. Každopádně představa, že kvůli mě musel být usmrcen tvor, ať už sebešťastnější, se mi prostě čím dál tím víc příčí.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ZUZKAOU: nemám, bylo to ve skriptech nebo přednáškách tuším, o těch pokusech s výběrem slepice jsme se zas učili v etologii..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CAMELLA: zajímavé - nemáš odkaz?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam