• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHSamsung Mobile
    S vice nez 1.000.000 prodanych zarizeni denne je Samsung nejvetsim vyrobcem mobilnich telefonu soucasnosti.
    Klub pro vsechny majitele.

Friends: [ Android ] | [ Google Nexus ] | [ MOTOROLA ] | [ Sony Ericsson ] | [ Windows Phone ]
    Twitter: @SamsungMobile | @SamMobiles

Pokud se otazka tyka zasadne a pouze pouziteho OS, zvazte jeji polozeni v prislusnem auditku.
    rozbalit záhlaví
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SMOKY: Preji hodne stesti s GPS a se stabilitou v Chrome.

Vyzkousej pls tohle: LAUNCHER.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Prijel pan v aute s grafikou Samsung, velmi dukladne z ruznych uhlu prohlednul jestli telefon / display / konektor / kamerky nejsou poskozene, napsal ze telefon zvenku ok a telefon si odvezl.

Nahlaseno utery ~18hod, odevzdani ted rano. Tzn deklarovany pracovni den vyrazne prekracuji, ale zase to subjektivne nevnimam jako pomale.

Nabizi nahradni telefon (nevim jaky model presne), ale to jsem nevyuzil.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Jak údajně spolehlivě zčernat obrazovku na S22 Ultra Exynos verze, funguje nejméně na mém kusu. A je u toho jedno, jestli telefon je nebo není v safe mode:

1) Zapnout Chrome, otevít libovolnou stránku.
    2) Otevřít samsung.com nebo samsung.cz - těch webů je spousta, více méně každý složitější, ale na vlastním webu Samsungu to nejvíce pobaví.
    3) Rovnou scollovat dolů.
    4) Zcela zčerná obrazovka, jako by se vypnul display.
    5) Pokud začnete scrollovat zase nahoru, tak se display znovu "zapne".
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: S22 Ultra - Bacha... obcasnou cernou pres obrazovku na webu to dela vice lidem:

S22 Ultra (Exynos) : strange issue black screen in Chrome / Edge - Samsung Community
    https://eu.community.samsung.com/t5/galaxy-s22-series/s22-ultra-exynos-strange-issue-black-screen-in-chrome-edge/m-p/4868847
    ONLY_Q
    ONLY_Q --- ---
    ONLY_Q: tak nabídka S22 klasika se tam objevila... ostatní tedy plusko a ultra již nikoliv..
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Kuryr si ma tu S22U odvezt zitra rano.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    NAVARA: Mam zkusenost, ze kazda nova generace CPU je na tech tabletech rychlejsi s webem.

A pak ten Grid Autosport. Pokud si dobre pamatuji, mel jsem neco nad 40fps s konfigurakem "vse na high a fps unlock". To asi nepotrebuji uplne bezne, ale mam rad ruzna auticka a ten GA je na cestach fajn nouzovka.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    LAUNCHER: Upgradoval jsem ze Sony Z2, které odešla baterka kurvítkem - upálilo senzor nabití baterie, takže náhodně deklaroval nulovou kapacitu a vypnul se, jen proto aby po zapnutí ukazoval opět správných 90%+ - podle googlení jde o standardní výbavu Sony telefonů / tabletů, takže Sony šlo v tomhle okruhu na blacklist.

S rychlostí S7 jsem nezaznamenal žádné problémy - v čem by měl nestíhat?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    NAVARA: Mam Tab S7+ a neni to spatne, ale chci neco rychlejsiho :-)

Zajima me, jak bude na S8U behat Grid Autosport s poladenym konfiguracnim souborem.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Tesim se moc, tablety jsou holt moje srdcovka.

LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Btw, protože jsem strašlivý geek, tak jsem:

Natočil ~ 8minut dlouhé video 😃, kde jsem, sedící na terase, ukázal že na telefonu je nainstalováno minimum apps protože factory reset, zrovna nic neběží, GPS Test nenajde ani jeden satelit, Waze smutně hlásí že nemá spojení s GPS, prošel jsem nastavení lokace. Všude dávám dost času a Waze vypínám a spouštím víckrat.

K tomu vedle tablet že ve stejné situaci - spustí GPS Test, ihned spousta satelitů v GPS Test, Waze spokojeně funguje a ihned ukáže ikonku auta a chce navigovat.

Pak jsem udělal restart telefonu a ukázal že po restartu funguje vše ok a řekl, že nejspíš po ~8 hodinách běžného používání telefonu by to opět nefungovalo až do dalšího reset telefonu.

Tohle celé jsem sepsal a vytiskl na A4 a tu doplnil odkazem a QR code na video a screenshoty z nastavení "Location services" na telefonu.

Jestli jednou přijede ten slíbený Samsung kurýr a telefon úspěšně dopraví do Samsung servisu, tak vážně doufám, že mi nepošlou zpět stejně problematický telefon s vysvětlením "závada se neprojevila, GPS normálně funguje" (zkoušeno 1 minutu po resetu) 🙄
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DWAY: Jasně, nic proti vkusu. Já viz níže, oba body naráz.
    DWAY
    DWAY --- ---
    LAUNCHER: to ale zalezi na pravidlech zamestnavatele. Ja fotku prilozit muzu, swiftkey funguje a hlavne ocenuju moznost to vypnout. Takze mi pak nechodi teams notifikace cely vecer, ani me to "nelaka" pracovat.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Tohle mi udelalo radost. Na S7+ Tab mam "max 85%, ukazovat 85% jako 100%" coz neni spatne, ale toto reseni se mi libi vice.

LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Kuryr mel prijet do jednoho pracovniho dne, to jest vcera. Neprijel, ale alespon prisla SMS s omluvou. Uvidime jak dneska.
    ONLY_Q
    ONLY_Q --- ---
    nevíte někdo proč u Vodafone zmizela nabídka řady S22???
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    S22U: Leckde horsi DR a problem s focenim decka v pohybu.

Mimo tohle se mi libi vice skoro kazda fotka z S22U.

K tomu velky bonus - na S22U funguje 5G i v CR a ma face unlock 😉

Galaxy S22 Ultra vs Pixel 6 Pro Camera Test: WAY TOO CLOSE?
    https://www.youtube.com/watch?v=tIEv3pkHgi8
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DWAY: Vec vkusu, ja to naprosto nesnasim a tleskam vsem firmam ktere jedou proste obycejne BYOD, kde si email, kalendar atp. pridam jako dalsi normalni account.

Lide, ehm dementi, co se o tohle staraji:

1) Do toho work profilu hazi nestesti, jako ze nejde realne prilozit fotku, kterou sam vyfotis, k firemnimu emailu; zakaz aftermarket klavesnic (pokud jste na samsungu tak vcetne swiftkey, gboard). Ze jsou snazsi zpuoby jak zkopirovat nebo smazat co kdo chce, to je bud nezajima, nebo to ani neumi.

2) Netusi ze existuji externisti a ti maji pak delat co? Mit 3 ruzne ty work profily?

Vystup: Takze to drive nebo pozdeji lidi dozene k tomu, ze prestanou pouzivat firemni email, proste protoze to pouzitelne neni. A frci pres soukromy email. A treba i kalendar, coz je teprv damage.

Kazdemu koho ted napadne "tak takove kverulanty bych vyhodil": Zkus to, je tu nezamestnanost pod 3pct, uvidime zda sezenes nahradu. Zaroven ty co vyhodis zitra nastoupi k prime konkurenci.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    DWAY: O tom vím, ale u nás to bohužel nepoužíváme, jedou se teď snad jen iPhony... :-(
    DWAY
    DWAY --- ---
    Ale jinak me docela zklamali za to co mi nabidli za vykup ultra. Motivace neodstatecna za vymenu
    DWAY
    DWAY --- ---
    NEVILL: android ma firemni profil. Je to super v podstate stejna logika jako secure folder. Oddelene virtualni úložiště pro firemni veci ktere jde vypnout.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    DRAGON: To bych dělal taky, ale firemní mobil nemám a na vlastním bych to neměl spouštět...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam