LAUNCHER: Iphone SE2020 mi vydrzi 4-5h callu na Teams s hlasitym poslechem, kdyz ma potlumenej displej a jen sem tam kouknu kdo co promita. Kdyz u toho porad sleduju, co kdo prezentuje, tak je po hodine baterka na tretine :)
Jinak Note4 kdyz mel vetsinu casu vyple wifi, tak vesele vydrzel bez nabijeni celou tridenni sluzebku do polska, delal prehravac mp3 v aute cestou tam a cestou zpatky 3+3h, wifi jen hodka vecer na hotelu aby si stahl maily. (na ostatni veci sluzebni jabko a notas). Doma pri prijezdu mel 60-65%.
Nebo vydrzi dva normalne dlouhy filmy. Ale kdyz na tom koukam hodinu na youtube, tak je baterka razem nekde u 20%. Displej a hlavne data transfery ty telefony zdimaji nejvic.
A pak jeste navigace je killer. Note v aute je po 2h navigovani naprosto vyhratej, baterka fuc. Kdyz jsem mel jeste prvni 1A autonabijecku, tak se i s ni zvladal vybijet behem navigace dost slusnou rychlosti. Teprv 2A nabijecka to zvladala drzet v plusu. Coz by i sedelo. Ma to 3Ah baterku, bezici navigace zere kolem 1.5A...
Baterku jsem obvykle po roce menil za jinou. Puvodni original vydrzela dva roky a ty nahrady jsou po roce na pulce kapacity. Nastesti se tam daji za 2-3 stovky prehodit raz dva. Telefon s uzivatelsky nevymenitelnou baterkou je zlo a snaha EU s tim aspon neco delat je asi jedna z mala pozitivnich veci, co z brusele prisly. Idealne aby se ty vyjety baterky vykupovaly na recyklaci. Lithium neni nekonecny.
Nokia3, co ted pouzivam nez zase najdu nejakyho Note4, mi s obcasnym messengerem vesele vydrzi 2 dny, ale jak na tom zacnu zkoumat instagram behem vecere, svodky z frony a sledovany na youtube, tak mizi procenta velice rychle.
Abych to shrnul, asi je fajn mit velkej 6"+ telefon na tabletovani nekde u zdroje nebo s powerbankou. A pak nejakej mrnavej telefon s malym displejem a pomerove velkou baterkou na volani, dlouhy nataceni videi a navigaci.