• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHSamsung Mobile
    S vice nez 1.000.000 prodanych zarizeni denne je Samsung nejvetsim vyrobcem mobilnich telefonu soucasnosti.
    Klub pro vsechny majitele.

Friends: [ Android ] | [ Google Nexus ] | [ MOTOROLA ] | [ Sony Ericsson ] | [ Windows Phone ]
    Twitter: @SamsungMobile | @SamMobiles

Pokud se otazka tyka zasadne a pouze pouziteho OS, zvazte jeji polozeni v prislusnem auditku.
    rozbalit záhlaví
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    TEKKIT: NEVILL: MCKIDNEY: Myslim ze uz jsem tu o tom psal. Samsung si udajne chce dat na chvili s Exynosem pauzu, aby se tym mohl venovat priprave poradneho a konkurence schopneho typu pro rok ~2015. SoC se delaji paralelne pro nekolik generaci dopredu, ted by se vetsina tymu venovala jen jedne generaci, ktera by pak doufejme mohla stat za to.

Tedy... pokud je to vubec pravda. Mluvilo se o tom uz ~pred rokem jako o jedne z moznosti co dal, ted to bud vypada realneji, nebo si nekdo prisadil na tuhle starou teorii.

Napr.:

Wild report says there might not be Exynos SoC for Galaxy S23, 24 series
    https://www.androidauthority.com/samsung-galaxy-s23-s24-exynos-2025-3168339/
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    NEVILL: Do Áčka a Emka 😁
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    TEKKIT: No jo, a kam jinam je tak asi budou cpát? :-)
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    Neříká se tohle skoro každej rok?:D A pak jede v Evropě stejně Exynos

Z řady Galaxy S23 mají prý definitivně zmizet čipy Exynos
    https://www.svetandroida.cz/samsung-galaxy-s23-exynos-konec/
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    We are the champions, we are the champions...

Prodal jich méně, přesto Samsung trhu s mobily víc dominuje
    https://www.svetandroida.cz/prodejnost-mobilu-q1-2022-samsung/
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    A enz se budete ohanet: Hloupejsi zakaznik neznamena ze je hloupej, ale mluvi o kupni sile chytrejsich uzivatelu. Pokud rozdil mezi Frantou z depa a Frantou ze Samsung Klubu je 2000kc per telefon, pak je lepsi si vzit 14k z lidi co chteji mit vzdy to nejlepsi :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    LAUNCHER: No nemyslim ze tohle ti opravi, ale nadeje umira posledni.

Veci se muzou zlepsit mezi normal a pro budou veci v SoC - zesilovac, ekvalizer, procesni filtry atd.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Vida:

Samsung Galaxy Buds 2 Pro design leaked, comes in at least three colors - SamMobile
    https://www.sammobile.com/news/galaxy-buds-2-pro-design-leaked-colors/

MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Exynos vs Qualcomm je srovnani neuzitecne.

Teoreticky muze nastat situace, kdy vyrobni process je jiny (myslim ze S10 mela ten problem) Ale jinak je to proste odlisne SoC licencovane pro jejich fabku.

Vydrz bateria je komplexni zalezitost a muze byt ovlivnena SoC. Staci napriklad bohate mit slabsi vykon pri max frekvenci a najedou baterka pujde dolu rychleji. Nicmene taky teplotou, kvalitou displeje a baterkou.

Nicmene nejde to overit bez root, takze ani nekoukejte na video co pouziva stock image.
    Bez samsung uctu se nedostanete k informacim o CPU time a dosahnete chybovosti mereni vetsi nez jakekoliv rozdily mezi SoC, baterkou a teplotou.

Mozna kdyby nekdo meril s data loggerem proud a napeti u baterky. To same udelal na 10 telefonech. Bohuzel uzivatele mobilu jsou obecne "hloupejsi" zakaznici a tak bude dlouho trvat nez najdeme GamersNexus pro mobily.
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    TEKKIT: Ne, že by se mi extra líbil, spíš už to chce novej mobil a hlavní požadavky jsou malá velikost, váha a nepromokavost, tím pádem buď Samsung nebo iPhone a tam bych se musel učit nové ovládání.

SMOKY: Díkes, to jsem chtěl slyšel, tak to asi objednám.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SMOKY: Ja na ten export videa hledim dost, cucham cucham tam podobnost s mymi conf calls s videem, coz je u me jediny devastujici task pro battery life.

Krome toho na Exynosu mnohem pomaleji startuji hry, ktera na tom sice osobne nehraji, ale zase kde vic to SoC poznas.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    LAUNCHER: Jasne, taky rikam srovnatelne co se tyka vydrze baterky. Z toho srovnani vykonu mi to prijde celkem podobne, az na specificke tasky jako je export videa.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: (Rozumim ze tohle ne kazdemu vadi, ale ja z cele te situace moc nadseny nejsem. Rozumej ted kdyz je to konecne stabilni, tak je S22U i pres nic moc SoC muj nejoblibenejsi mobil, ale...)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SMOKY: Otazka je, o kolik ten Exynos museli zpomalit, aby to melo podobnou spotrebu. Exynos je v tebou odkazovanem videu drcen Snapdragonem, co se vykonu tyka.

SMOKY
    SMOKY --- ---
    LAUNCHER: treba tohle srovnani
    Galaxy S22: Snapdragon vs. Exynos Speed & Battery Test
    https://www.youtube.com/watch?v=5z8sOMOfrfA&t=381
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SMOKY: Zdroj?
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    LAUNCHER: Co se tyce vydrze Exynos a Snapdragon verze jsou srovnatelne s novejsim fw
    OODOOW: Kvetnovy (nebo dubnovy?) update to vyrazne zlepsil, za mne je ted vydrz lepsi nez nez u s10 , jestli to je pro tebe hruza nebo ne, to asi nedokazu rict. Za mne nemam s normalnim pouzivanim problem, bezny pracovni den mam zapnuty limit nabijeni na 85% a , den koncim s cca 30%. Nejsem ale zadny power user , pracovni dny mam mam cca 1.5h SOT a vetsinu casu na wifi, prohlizeni webu a nyx. Pokud chces cely den mobil pouzivat, fotit, koukat do mapy, byt na 5g tak to uz muze byt problem.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MCKIDNEY: Tos uhodil na problem, ktery jsem nenapsal.

Ja jsem kandidat na nakup "Pro", jenze ty jsou proste o dost starsi a uz je to na tech parametrech videt. Az budou Pro2 tak je poridim a doufam ze si tam tyhle nedotazenosti vynahradim. Takze vlastne souhlas ze "ne-Pro" Buds2 at jsou klidne levnejsi a odrbane. Ale prosim prosim vydat Pro2 se vsim vsudy.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    LAUNCHER: Ono Samsung pouzdra nemaji v sobe IC. To je duvod proc stoji mene.

Proto ti to nerekne ani baterku pokud tam neni sluchatko. Myslim ze dvojky porad taky ne.

Ja osobne jsem rad za vse co srazi cenu pod 2-3k.

Protoze nadtim uz koupis Fiio a dvou stupnove monitory. To je pak uplne jina liga.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MCKIDNEY: Jasně. Nicméně když se umí hlásit SmartTag poháněný knoflíkovou baterkou, tak by totéž mohlo umět i to pouzdro. Pořád si můžu přilepit SmartTag na pouzdro od sluchátek, ale možná by to v Samsungu mohli zvládnout i lépe 😊
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    A Windows 10 BT taky v pohode, to obcas byva problem.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    LAUNCHER: A bez uctu prijdete jenom o ovladani co mam stejne vypnute. To same na iOS.

Ja pouzivam Buds Live prevazne, tam Samsung porazi i Apple.
    Ve spuntech jsou porad dobre za prachy co stoji.

Hledani blizko ocenis az se ti nekam odkutali jedno sluchatko :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam