• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHSamsung Mobile
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    XMEDA: Je to 910C, tudiz Exynos a nema ofiko romky na zapade.
    Takze ani ota ani offline nenajdes pro 5tku.

Download Galaxy Note 4 (Exynos) SM-N910C (XEO) N910CXXS2DRI2 in Samfw - Samsung firmware download
    https://samfw.com/firmware/SM-N910C/XEO/N910CXXS2DRI2
    Polsko, myslim ze bez extra bloat, posledni patch.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Hmmm.. tak mi prisel nahradni Note4 ale je na nem Android 5.1.1 a vyhledani aktualizaci A6 nenajde.. da se s tim neco delat?

SM N910FXXU2C0L1
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Dneska:
    1) Telegram - Next,next a next
    2) Whatsup (Zaloha prenesena Smart Switch)
    3) Bezpecnostni databaze a hesla: KeepassDX.
    - O knihovnu se postara Syncthing/Onedrive/atd
    - Klic mejte v Android adresari kam Smart Switch a dalsi nemuzou.
    - Nastaveni Biometrickeho klice musite udelat znova. Samzorejme mit databazi s klicem na androidu a biometrikou snizuje celkovou uroven bezpecnosti. Takze muzete nechat heslo.
    - Musite opet rucne povolit MahiKey klavesnici pro bezpecne zadavani hesel.

4) Syncthing - Mejte aspon jedno zarizeni online co neni mobil. Pak staci prekopirovat zalohu konfigurace (Smart Switch to neudelal.).
    Protoze pri zkopirovani nastaveni vase zarizeni jsou identicka a soubory se neprenesou. Jakmile je dalsi zarizeni online tak se navzajem domluvi.

Pokud nemate NAS ci Desktop na stejne siti, pak po zkopirovani nastaveni smazte storage aplikace na starem telefonu, pozvete se jako nove zarizeni a zbytek uz je snadny.

Pokud se jedna o par adresaru, pak staci Total Commander a sdileni pres WiFi.
    To vyuzijete hodne a do urcite miry to funguje i na Dex
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Tak jsem sehnal s10e za 3700 is dopravou taxi domu :)
    Stav byl dobry, baterka vypada ok a otestuji pozdeji.

Mozna nekoho potesi seznam veci a budou se chtit zeptat jak a proc: (Non-samsung na samsung presun.)

1) Otocil jsem jas na maximum a spustil: https://www.testmyscreen.com/
    2) Stahnul jsem se SAMMobile posledni oficialni ROM pro Czech Republic bez operatora (XEZ). Muzete vzit jineho operatora, pokud ma lepsi verzi Android. To se uz ale moc nedeje.
    3) Nabiti, Flash a kompletni reset zarizeni.
    4) Prvni spusteni slo rovnou do Samsung Switch a preskocil jsem prihlaseni do Samsung. Preskocil jsem i Google, ale to protoze do nej nezalohuji (Nutne pro obnovu)
    5) Samsung DEX pro Windows - Tohle neprehlednete pokud mate tu moznost.
    6) Prihlaseni do Samsung jeste nepujde, protoze maji rozbity 2 factor pro starsi verze Samsung aplikaci. Takze jsem dal rucne aktualizovat Apps (Automatomaticky to nejde bez prihlaseni do Samsung) Legrace vidte?
    7) Prihlaseni skrze QR kod primo hezky na PC monitoru.

No jeste mi toho spousta zbyva, ale ted jedu na Dex a spokojene klikam a pisu :)
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    LAUNCHER: Jj je to v tom článku co jsem dával;)

Tak uvidíme ...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Mezitim v Qualcomm (Snapdragon) takto. Produkce chipu od (ted uz tymu) Nuvia by mela byt nejdrive v roce 2024. Pozor, primarni cil jsou udajne ARM PC, nikoliv mobily. Na druhou stranu, to se o ARM jadru X1 rikalo take. A nasledne slo X1 jakozto primarni jadro do telefonu, jakmile to bylo mozne.

Qualcomm just bought a two-year-old startup founded by former Apple engineers for $1.4 billion - The Verge
    https://www.theverge.com/2021/1/13/22229497/qualcomm-apple-nuvia-acquisition-cpu-chip-design-data-center
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    TEKKIT: NEVILL: MCKIDNEY: Myslim ze uz jsem tu o tom psal. Samsung si udajne chce dat na chvili s Exynosem pauzu, aby se tym mohl venovat priprave poradneho a konkurence schopneho typu pro rok ~2015. SoC se delaji paralelne pro nekolik generaci dopredu, ted by se vetsina tymu venovala jen jedne generaci, ktera by pak doufejme mohla stat za to.

Tedy... pokud je to vubec pravda. Mluvilo se o tom uz ~pred rokem jako o jedne z moznosti co dal, ted to bud vypada realneji, nebo si nekdo prisadil na tuhle starou teorii.

Napr.:

Wild report says there might not be Exynos SoC for Galaxy S23, 24 series
    https://www.androidauthority.com/samsung-galaxy-s23-s24-exynos-2025-3168339/
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    TEKKIT: To nedava moc smysl, tedka tam udavaji i mediatek :)

Jestli Exynos zmizi, tak to bude protoze se jim valeji 20,21,22 na skladech a budou pridelovat fabku necemu jinemu.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    TEKKIT: Tak to my mi nevadilo, ale stejně tomu uvěřím až to uvidím... :-)
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    NEVILL: Do Áčka a Emka 😁
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    TEKKIT: No jo, a kam jinam je tak asi budou cpát? :-)
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    Neříká se tohle skoro každej rok?:D A pak jede v Evropě stejně Exynos

Z řady Galaxy S23 mají prý definitivně zmizet čipy Exynos
    https://www.svetandroida.cz/samsung-galaxy-s23-exynos-konec/
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    We are the champions, we are the champions...

Prodal jich méně, přesto Samsung trhu s mobily víc dominuje
    https://www.svetandroida.cz/prodejnost-mobilu-q1-2022-samsung/
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    A enz se budete ohanet: Hloupejsi zakaznik neznamena ze je hloupej, ale mluvi o kupni sile chytrejsich uzivatelu. Pokud rozdil mezi Frantou z depa a Frantou ze Samsung Klubu je 2000kc per telefon, pak je lepsi si vzit 14k z lidi co chteji mit vzdy to nejlepsi :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    LAUNCHER: No nemyslim ze tohle ti opravi, ale nadeje umira posledni.

Veci se muzou zlepsit mezi normal a pro budou veci v SoC - zesilovac, ekvalizer, procesni filtry atd.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Vida:

Samsung Galaxy Buds 2 Pro design leaked, comes in at least three colors - SamMobile
    https://www.sammobile.com/news/galaxy-buds-2-pro-design-leaked-colors/

MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Exynos vs Qualcomm je srovnani neuzitecne.

Teoreticky muze nastat situace, kdy vyrobni process je jiny (myslim ze S10 mela ten problem) Ale jinak je to proste odlisne SoC licencovane pro jejich fabku.

Vydrz bateria je komplexni zalezitost a muze byt ovlivnena SoC. Staci napriklad bohate mit slabsi vykon pri max frekvenci a najedou baterka pujde dolu rychleji. Nicmene taky teplotou, kvalitou displeje a baterkou.

Nicmene nejde to overit bez root, takze ani nekoukejte na video co pouziva stock image.
    Bez samsung uctu se nedostanete k informacim o CPU time a dosahnete chybovosti mereni vetsi nez jakekoliv rozdily mezi SoC, baterkou a teplotou.

Mozna kdyby nekdo meril s data loggerem proud a napeti u baterky. To same udelal na 10 telefonech. Bohuzel uzivatele mobilu jsou obecne "hloupejsi" zakaznici a tak bude dlouho trvat nez najdeme GamersNexus pro mobily.
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    TEKKIT: Ne, že by se mi extra líbil, spíš už to chce novej mobil a hlavní požadavky jsou malá velikost, váha a nepromokavost, tím pádem buď Samsung nebo iPhone a tam bych se musel učit nové ovládání.

SMOKY: Díkes, to jsem chtěl slyšel, tak to asi objednám.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SMOKY: Ja na ten export videa hledim dost, cucham cucham tam podobnost s mymi conf calls s videem, coz je u me jediny devastujici task pro battery life.

Krome toho na Exynosu mnohem pomaleji startuji hry, ktera na tom sice osobne nehraji, ale zase kde vic to SoC poznas.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    LAUNCHER: Jasne, taky rikam srovnatelne co se tyka vydrze baterky. Z toho srovnani vykonu mi to prijde celkem podobne, az na specificke tasky jako je export videa.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam