• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHSamsung Mobile
    S vice nez 1.000.000 prodanych zarizeni denne je Samsung nejvetsim vyrobcem mobilnich telefonu soucasnosti.
    Klub pro vsechny majitele.

Friends: [ Android ] | [ Google Nexus ] | [ MOTOROLA ] | [ Sony Ericsson ] | [ Windows Phone ]
    Twitter: @SamsungMobile | @SamMobiles

Pokud se otazka tyka zasadne a pouze pouziteho OS, zvazte jeji polozeni v prislusnem auditku.
    rozbalit záhlaví
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    HULIK: uz ti tady par lidi vysvetlilo, ze to na to nema zadny vliv.
    HULIK
    HULIK --- ---
    Asi se blbě zeptám, ale někdo po tom update udělal reset si továrního než začal nadávat?
    E42
    E42 --- ---
    (Ale mluvím teda o Pixelu, ne o Samsungu.)
    E42
    E42 --- ---
    KALIBAN: Mně teda nedávno celkem z ničeho nic začala s baterkou vysírat appka MiFit k hodinkám Redmi, ale bylo to taky velmi zřetelně vidět v Battery Usage. Pomohla její přeinstalace.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    v tomhle me androidy serou, ze nemaj ofiko moznost rollbacku a pak nastavit skip this update. Pritom tohle by melo byt v gesci majitele zarizeni a ne ze vas donutej otravnejma notifikacema
    VOJTASAN
    VOJTASAN --- ---
    Na mojí S23 něco začalo žrát už před 7.0, ale fakt je, že 7.0 to dodělal :-/
    TRAGIKOMIX
    TRAGIKOMIX --- ---
    KALIBAN: Mám úplně podobnou zkušenost na S23 bohužel. Taktéž hry nehraji ani nekoukám extra na videa. Bohužel ta vydrž baterie šla razantně dolů po upgradu.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    KALIBAN: jo to je další poznatek na S24. Po updatu na ONE UI 7.0 už nevydržří baterka ani celý den. Jo a ta ikonka baterky to je vtip.

Já si tedy s tím S23 ještě počkám.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    Jinak moje zkušenost teď po update na 7.0 rikal sem si ciwe se to nějak vybiji ale nesledoval to.. včera jsem šel spát s 95% baterky. Rano se probudím asi deset minut sem teda čuměl na storicka.. v deset dopo jsem měl 54%

Koukam na appky jestli tam neco nějak spesl nežere a nic zajímavýho tam není. Jakože třeba appka pro naramek nebo tak. Nic ale nabíjet telefon dvakrát denně aniz bych na něm hrál dooma mi přijde fakt nonsense.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    Ad ON UI 7.0 .
    Nikdo to tu nezmiňoval,ale žena updatla na S24 a update jí vypnul všechny notifikace.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Koutek anekdoticke evidence:
    Neopravitelne jsem rozflakal S23 Ultra a ted mam S25 Ultra.
    Prijde mi, ze ma vyrazne rychlejsi reakce a ze autofokus v ruznych rezimech se chova mnohem lip.
    Jsem zvedav co to mnou proklinane toceni pod vodou, ale to az v zime
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Takze jedna vec je to nedelat a druha vec je to popirat. Reset pro baterii? Pravdepodobne nepomuze. Reset potom co OTA zvysilo spotrebu o 40%? Dobre pro test, takovy telefon stejne dlouho pouzivat nebudes.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Protoze ten upgrade prevadi root+cache oddil se prevadi nastrojem pri OTA?
    Jestli mas rolling distro, tak vis jak muzou vzniknout problemy a specialne kdyz mas exoticke scenare jako presun napric verzema ci lokalizovanou ROM.

Proto se ten reset doporucuje lidem co maji problemy. Behem S4 - S10 jsem se s tim setkal bezne. Od S10 dal uz jsem to delat nemusel.
    Proto take existuji znam scenare u rolling distro (z pameti me napada problem s autofocus na Note 4. Motor mel doslova spatny FW a chrastil po OTA)
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    A proc ze ten reset budete delat? Jakou to ma pridanou hodnotu krome dobreho pocitu?

Dyt novej update jen pritahne novej kernel a appky / nastaveni. Bych to chapal na windows s plotnovym diskem, ktery si zajebou registry + appdata a pak to seekovani v tom muze byt slow.
    Nicmene na SSD / NAND pametech? Proc proboha?

Pokud nejaka app na Androidu dela problem po upgradu, tak ji staci promazat cache a tim se stane prakticky brand new.
    Za poslednich 5 let si nepamatuju, ze bych toto musel na jakemkoliv telefonu resit. Stejne tak mam linuxovy rolling distra, ktery jedou 5+ let.
    SATAI
    SATAI --- ---
    HULIK: takže co rok
    HULIK
    HULIK --- ---
    SMOKY: Říkám po novém OS, tedy jen když se mění ze 14 na 15 na 16 atd ...
    HULIK
    HULIK --- ---
    SMOKY: Předcházení problémům a vyčištěný systém také bude svižnější ...
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Pozadovat po uzivateli po kazdym major update delat factory reset, to je naprosto zcestny a pro 99% procent uzivatelu je to neco co nechtej delat nebo ani nedokazou. Nicmene ja to teda u Androidu nikdy nedelal a nepamatuju, ze bych mel nekdy nejakej zasadni problem.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Dokud nebudou aplikace zcela zálohovatelné bez nějakých "nechci aby mne zálohovali" flagů a tedy přenos nastavení všeho na nový telefon, tak to není feasible - příliš mnoho práce po každém takovém resetu.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    HULIK: ja chapu proc je to potreba, ale nechapu, proc jako uzivatel bych vubec mel neco takovyho resit - pokud je tohle z nejakyho duvodu nutny delat, tak je to spatne
    HULIK
    HULIK --- ---
    SMOKY: Je to nová jiná verze operačního systému. Mohou v něm být nové věci co ve starém nebyli, pak tam muže být plno věcí co ve starém sice byli ale tady mají buď více možností nastavení, nebo vůbec fungují trochu jinak. A ten programátor co programoval upgrade se sám nějak rozhodl jak se to v takovém případě nastaví. třeba ty jsi to měl nastavený do volby, která v nové verzi už buď vůbec není, nebo se chová jinak a programátor se rozhodne do čeho se to podle něho "logicky" pro něho přepne, což ale nemusí tobě vyhovovat a hned se ti to chová jinak. A to se ti může násobit s tím že nějakou funkci kterou měla stará verze OS používala nějaká tvá nainstalovaná aplikace a zase ta aplikace to při upgrade musí něčím nahradit a bůh ví jak to udělá. Prostě nad tím "upgrejdem" nemáš prakticky žádnou kontrolu.
    Za starých času když jsi šel z win95 na win98 byla přeinstalace jasná věc, jinak to nešlo. Od nějakých win8 dál se začalo s upgrady, aby to bylo jednoduché pro uživatele a nezatěžovali servisy a IT s každou novou verzi OS, ale jak říkám ztrácíš kontrolu na tím co ten upgrade vlastně dělá s tvým nastavení a tvých aplikací.
    Takže to uděláš protože je to pro tebe jednoduché, ale nikdy to nebude dokonalé a může se tam nějaký problém vyvrbit, který bude obtížně dohledatelný. Prostě to uděláš a doufáš že to v pořádku poběží dál. Je to tvůj kompromis výměnou za jednoduchost pro tebe ....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam