• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHSamsung Mobile
    S vice nez 1.000.000 prodanych zarizeni denne je Samsung nejvetsim vyrobcem mobilnich telefonu soucasnosti.
    Klub pro vsechny majitele.

Friends: [ Android ] | [ Google Nexus ] | [ MOTOROLA ] | [ Sony Ericsson ] | [ Windows Phone ]
    Twitter: @SamsungMobile | @SamMobiles

Pokud se otazka tyka zasadne a pouze pouziteho OS, zvazte jeji polozeni v prislusnem auditku.
    rozbalit záhlaví
    HULIK
    HULIK --- ---
    DRAGON: Jen pár lidí řeklo že nevidí důvod proč to dělat, takže to nedělají a tudíž těžko mohou vědět zda by to pomohlo :-)

Včera dorazil update na A54 přítelkyně, tak uvidíme :-)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    HULIK: uz ti tady par lidi vysvetlilo, ze to na to nema zadny vliv.
    HULIK
    HULIK --- ---
    Asi se blbě zeptám, ale někdo po tom update udělal reset si továrního než začal nadávat?
    E42
    E42 --- ---
    (Ale mluvím teda o Pixelu, ne o Samsungu.)
    E42
    E42 --- ---
    KALIBAN: Mně teda nedávno celkem z ničeho nic začala s baterkou vysírat appka MiFit k hodinkám Redmi, ale bylo to taky velmi zřetelně vidět v Battery Usage. Pomohla její přeinstalace.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    v tomhle me androidy serou, ze nemaj ofiko moznost rollbacku a pak nastavit skip this update. Pritom tohle by melo byt v gesci majitele zarizeni a ne ze vas donutej otravnejma notifikacema
    VOJTASAN
    VOJTASAN --- ---
    Na mojí S23 něco začalo žrát už před 7.0, ale fakt je, že 7.0 to dodělal :-/
    TRAGIKOMIX
    TRAGIKOMIX --- ---
    KALIBAN: Mám úplně podobnou zkušenost na S23 bohužel. Taktéž hry nehraji ani nekoukám extra na videa. Bohužel ta vydrž baterie šla razantně dolů po upgradu.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    KALIBAN: jo to je další poznatek na S24. Po updatu na ONE UI 7.0 už nevydržří baterka ani celý den. Jo a ta ikonka baterky to je vtip.

Já si tedy s tím S23 ještě počkám.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    Jinak moje zkušenost teď po update na 7.0 rikal sem si ciwe se to nějak vybiji ale nesledoval to.. včera jsem šel spát s 95% baterky. Rano se probudím asi deset minut sem teda čuměl na storicka.. v deset dopo jsem měl 54%

Koukam na appky jestli tam neco nějak spesl nežere a nic zajímavýho tam není. Jakože třeba appka pro naramek nebo tak. Nic ale nabíjet telefon dvakrát denně aniz bych na něm hrál dooma mi přijde fakt nonsense.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    Ad ON UI 7.0 .
    Nikdo to tu nezmiňoval,ale žena updatla na S24 a update jí vypnul všechny notifikace.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Koutek anekdoticke evidence:
    Neopravitelne jsem rozflakal S23 Ultra a ted mam S25 Ultra.
    Prijde mi, ze ma vyrazne rychlejsi reakce a ze autofokus v ruznych rezimech se chova mnohem lip.
    Jsem zvedav co to mnou proklinane toceni pod vodou, ale to az v zime
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Takze jedna vec je to nedelat a druha vec je to popirat. Reset pro baterii? Pravdepodobne nepomuze. Reset potom co OTA zvysilo spotrebu o 40%? Dobre pro test, takovy telefon stejne dlouho pouzivat nebudes.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Protoze ten upgrade prevadi root+cache oddil se prevadi nastrojem pri OTA?
    Jestli mas rolling distro, tak vis jak muzou vzniknout problemy a specialne kdyz mas exoticke scenare jako presun napric verzema ci lokalizovanou ROM.

Proto se ten reset doporucuje lidem co maji problemy. Behem S4 - S10 jsem se s tim setkal bezne. Od S10 dal uz jsem to delat nemusel.
    Proto take existuji znam scenare u rolling distro (z pameti me napada problem s autofocus na Note 4. Motor mel doslova spatny FW a chrastil po OTA)
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    A proc ze ten reset budete delat? Jakou to ma pridanou hodnotu krome dobreho pocitu?

Dyt novej update jen pritahne novej kernel a appky / nastaveni. Bych to chapal na windows s plotnovym diskem, ktery si zajebou registry + appdata a pak to seekovani v tom muze byt slow.
    Nicmene na SSD / NAND pametech? Proc proboha?

Pokud nejaka app na Androidu dela problem po upgradu, tak ji staci promazat cache a tim se stane prakticky brand new.
    Za poslednich 5 let si nepamatuju, ze bych toto musel na jakemkoliv telefonu resit. Stejne tak mam linuxovy rolling distra, ktery jedou 5+ let.
    SATAI
    SATAI --- ---
    HULIK: takže co rok
    HULIK
    HULIK --- ---
    SMOKY: Říkám po novém OS, tedy jen když se mění ze 14 na 15 na 16 atd ...
    HULIK
    HULIK --- ---
    SMOKY: Předcházení problémům a vyčištěný systém také bude svižnější ...
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Pozadovat po uzivateli po kazdym major update delat factory reset, to je naprosto zcestny a pro 99% procent uzivatelu je to neco co nechtej delat nebo ani nedokazou. Nicmene ja to teda u Androidu nikdy nedelal a nepamatuju, ze bych mel nekdy nejakej zasadni problem.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Dokud nebudou aplikace zcela zálohovatelné bez nějakých "nechci aby mne zálohovali" flagů a tedy přenos nastavení všeho na nový telefon, tak to není feasible - příliš mnoho práce po každém takovém resetu.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    HULIK: ja chapu proc je to potreba, ale nechapu, proc jako uzivatel bych vubec mel neco takovyho resit - pokud je tohle z nejakyho duvodu nutny delat, tak je to spatne
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam