• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHSamsung Mobile
    S vice nez 1.000.000 prodanych zarizeni denne je Samsung nejvetsim vyrobcem mobilnich telefonu soucasnosti.
    Klub pro vsechny majitele.

Friends: [ Android ] | [ Google Nexus ] | [ MOTOROLA ] | [ Sony Ericsson ] | [ Windows Phone ]
    Twitter: @SamsungMobile | @SamMobiles

Pokud se otazka tyka zasadne a pouze pouziteho OS, zvazte jeji polozeni v prislusnem auditku.
    rozbalit záhlaví
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    NAVARA: tak kvuli jednomu produktu potopit celou znacku a to dost lvalitni znacku, ok.. kazdej mame holt jinej pristup ;) mam doma asi 10 sony zarizeni a nikdy zadny problem
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    DRAGON: U mne se Sony dostalo se zařízeními na baterky na blacklist - tablet, co těsně po záruce jak kdyby přepnut kill switchem ze dne na dne začal vykazovat nulovou baterku a fungoval jen na nabíječce, sluchátka které vadným firmwarem přebila baterku že jí šla kapacita na třetinu,…

Buď neumí řidit napájení baterie nebo to úmyslně kazí, po dvou zkušenostech už třetí možnost nedostanou a vztahovalo by se to i na mobil ofc.
    SATAI
    SATAI --- ---
    (měl jsem si vzít to Fuji, protože laughs in medium format by bylo ještě lepší než laughs in fullframe)

;-)
    SATAI
    SATAI --- ---
    MILIS: tak pokud má mavica, je rozdíl v ploše chipu víc než trojnásobný...
    MILIS
    MILIS --- ---
    DRAGON: a jaký je pak tedy rozdíl oproti "čisté fotce" z kamery dronu?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MILIS: no to je samozrejme moznost uz leta, ale fakt nechces z toho malyho snimace cistou raw fotku, vzdyt je to naprostej shit :) jak ja chapu vyhodu mobilnich fotek, je ta, ze to krasne doupravi fotku. Maj na to pekny algorytmy. Ale v okamziku, kdy se do toho zacala cpat AI, tak to slo do ...
    MILIS
    MILIS --- ---
    DRAGON: takže nějaká cesta, jak fotit bez ai tam, dá se říci, je)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MILIS: raw se ti nikdy neupravuje, raw znamena bitova kopie snimace v okamziku porizeni, vsechno co dela pozdeji kamera, at uz jakakoliv, tak uklada do jineho formatu, tipuji, ze tam bude XYZ123.raw/dng/etc a k tomu bude XYZ123.jpg/tiff/png/etc :)

ted sem to overil a je to tak, ulozi dng soubor, jakekoliv zmeny, nedovoli dat "save" ale pouze "save copy"
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    MILIS: Zajímavé. Ten Expert RAW mám na S23 ke stažení ve foťáku/Další
    MILIS
    MILIS --- ---
    nedalo mi to, ještě jsem zkusil zapátrat, nulový zásah však není.. a nebude tedy zřejmě ani u jiných telefonů...

Expert RAW / Virtual Aperture
    Kamerový expert Ice Universe doporučuje: v Expert RAW zvolit režim Virtual Aperture – ten dodává barvy a kontrast velmi blízké reálné scéně, s minimálním výpočetním zpracováním a téměř žádným doostřováním.
    Expert RAW pipeline „stále přemýšlí, ale naslouchá" – neznamená nulové zpracování, ale dává uživateli kontrolu nad tím, jak se do výsledku promítne.

Pro mód + RAW DNG - AI zásah minimální (při focení) - kontrola plná v editoru
    Expert RAW – Virtual Aperture - AI zásah nejnižší ze všech- kontrola vysoká
    SATAI
    SATAI --- ---
    DRAGON:

Jo. A SW podpora.

A design. Mně se líbil, ale byl dost specifický.

Mno ještě že alespoň ty foťáky dělají pořád ;-)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    jako je fakt, ze dostat k telefonu polovicni kapacitu zdarma a tru wireless sluchatka, bylo fakt lakavy, plus to, ze mi dali cashback 8 tisic za starej.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SATAI: což právě nechápu, kampaně měli pěkný (Bravia) a telefony byly hardwarove a softwarove nadupany až až. Možná cenová politika a nulový slevy oproti Sungu
    SATAI
    SATAI --- ---
    DRAGON: měli super telefony, které nikdo nekupoval...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MILIS: fakt o nicem nevim, jinak by uz byl doma. Mrzi me ze uz nedela telefony Sony. Sem si rikal ze mu zas po deseti letech dam sanci a vymenim ho za tu ultru, ale zjistil sem ze ukoncili mobilni divizi, nechapu, meli super telefony :(

jinak me by ai nevadilo, kdyby resilo veci jako je expozicni pruznost, nocni fotky atd, ale pokud zasahuje do kresby a vymejsi veci, co tam nejsou, tak me to sere..
    MILIS
    MILIS --- ---
    DRAGON: ai ladění mi taky nevoní... nějaký tel, co by mohl "fotit" kvalitně jako tvůj dron je?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Můj dron má asi tak stonásobně lepší kvalitu (snímač Hasselblad) než jakejkoliv mobil, to je diskuze na jiný místo :)
    THUNDERBIRD
    THUNDERBIRD --- ---
    DRAGON: Taky se to tak dá říct, ale mě to stačí :-D Nejraci fotím dronem...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    oba ty fotaky foti stejne srackove, co tak koukam na srovnavacky. Neboli pekny je to akorat na displayi mobilu. Doba, kdy mobilni fotaky za neco staly, skoncila s AI funkcema. Bohuzel.
    THUNDERBIRD
    THUNDERBIRD --- ---
    MILIS: ja mam na osobní nošení S26U a jsem spokojený, ale fotím na 17 pro. Přijde mi, ze fotky z iPhone jsou hezčí. V noci má s26 tendenci všechno honit UI a fotky jsou rozmazanejsi... při focení ostrých hran na obrazech mi na s26u přijde, ze až příliš moc vyostruje přechody a působí to umele a neverohodne. Nutno podotknout, ze jsem se jeste neprokousal všemi možnostmi nastavení.
    MILIS
    MILIS --- ---
    LAUNCHER: iphone určitě ne.. a trable, které uvádíš u pixelu také nechci, samsung mám systémově ozkoušený - fota/videa jsem viděl
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam