PES: tohle zní docela rozumě a logicky. Jen si teda nejsem jistý tou energo burzou, to by asi musel víc okomentovat
PAN_SPRCHA.... z mého laického pohledu nemůžeš úplně nařídit prodávat elektřinu za jinou cenu doma a venku. Krom toho nyní by nám to vyhovovalo, protože jsme vývozce, ale to se díky našemu zaspání s rozšiřováním jaderek v následujících letech asi změní.
Pak si taky nejsem jistý "rozumně nízkou cenou" z jádra, díky brutálním pořizovacím nákladům.
Co se týče toho dřeva, tak to rozhodnuté není, ne? Ale teda viděl jsem kachlové kamna, které tohle řízení měly a funguje to úplně neskutečně dobře, chci si to taky pořídit. Rozumím tomu, že motivace k tomu je v tom, že pak to spalování prosbě probíhá výrazně efektivněji a takový to, jak doma na podzim nemůžu otevřít okna, protože lidi roztápí studené krby, to asi řeší.
Každopádně souhlasím, že na tohle máme čas, dokud lidi topí uhlím, tak bych dřevo vážně neřešil, případně to posunul někam za 2035. Asi by bylo dobré, aby o tom lidi věděli. Jinak mám pocit, že je to zatím v rovině návrhu a ještě nic schváleného nebylo.
AIST: ne každý má ten automatický kotel... velmi dobře si vybavuji, jak mě sral loni barák asi 100m vzdušnou čarou od nás a letos jaký je to balzám, když přešli na TČ. Topení uhlím je jako přidávat se v 45 k fašistům.